Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Δεν υπάρχουν χρήματα για πλήρη εξωτερική σύγκλιση λέει η Κομισιόν

Πίεση για να βάλουν πλάτη τα «νέα» κράτη µέλη στη συνεισφορά τους για τον προϋπολογισµό της ΕΕ, εφόσον θέλουν να πετύχουν πλήρη εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων, προσπαθεί να ασκήσει ο νεοεκλεγείς Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊγιετσόφσκι, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι µόνο µε 20 δις ευρώ επιπλέον στη νέα ΚΑΠ θα µπορέσει να το πετύχει.

4_30

287
0

Η εξίσωση των επιδοτήσεων θα σήµαινε ότι πάνω από δώδεκα κράτη µέλη θα επιτύχουν το µέσο επίπεδο επιδότησης της ΕΕ, σηµείωσε ο Πολωνός προσθέτοντας ότι τα κράτη µέλη που λαµβάνουν λιγότερη από τη µέση επιδότηση έχουν το δικαίωµα να αναµένουν χρηµατοδότηση στο µέσο επίπεδο ή περίπου 27 ευρώ το στρέµµα.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο προϋπολογισµός της ΕΕ για τη γεωργία µειωθεί σε σχέση µε την περίοδο 2014-2020, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η µέση επιδότηση θα µειωθεί στα 26 ευρώ ανά στρέµµα, κάτι που πιστεύει ότι είναι ένα ικανοποιητικό επίπεδο. «Αναλόγως τα βήµατα για την πλήρη σύγκλιση των ενισχύσεων θα χρειαστούν 12-20 δις ευρώ παραπάνω», σηµείωσε συγκεκριµένα, θεωρώντας πως αυτό δεν είναι ζήτηµα µόνο της Πολωνίας αλλά αφορά πάνω από δώδεκα χώρες συµπεριλαµβανοµένων εκείνων της αποκαλούµενης παλιάς ΕΕ: Πορτογαλία, Φινλανδία και Σουηδία. Σύµφωνα µε την εκτίµηση του Βοϊγιετσόφσκι, προκειµένου να καλυφθεί το χάσµα στον προϋπολογισµό, η συνεισφορά της Πολωνίας θα πρέπει να αυξηθεί κατά 1 δισ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία