BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συνέχεια κινητοποιήσεων αγροτών, πορείες τρακτέρ σε Θεσσαλία, Μακεδονία

Στη Θεσσαλία φτάνει το κλίμα αγανάκτησης του αγροτικού κόσμου στην συνεπή μετριοπάθεια με την οποία η ηγεσία του υπουργείου προσεγγίζει τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου.

202102081703417420

6
12

Στα βασικά αιτήματα είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, ειδική ενίσχυση σε προϊόντα όπως το βαμβάκι λόγω της πανδημίας που έπληξε τις τιμές των αγροτικών προϊόντωνη, η καταβολή των αποζημιώσεων για τα δέντρα που επλήγησαν από παγετό πέρυσι, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τις καλλιέργειες που αποκλείστηκαν από τις αποζημιώσεις όπως τα κεράσια και τα αχλάδια,  και οριστική επίλυση του καθεστώτος για το τσίπουρο, ώστε να μπορούν οι αμπελουργοί να συμπληρώνουν το εισόδημά τους βράζοντας στα παραδοσιακά καζάνια.
Το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι των αγροτών θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικών Γιώργο Λαδόπουλοκαι Θεσσαλίας, με τα τρακτέρ από το πρωί της 8ης Οκτωβρίου να έχουν παραταχθεί έξω από τον Τύρναβο και Πλατύκαμπο. 

Η μηχανοκίνητη πορεία αποτελείται από περίπου 20 τρακτέρ και αλλά τόσα αγροτικά αυτοκίνητα, από τον Τύρναβο, τον Πλατύκαμπο, την Αγιά και χωριά της Λάρισας.

Ο Στέλιος Τσικριτζής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γενικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στους αγρότες έχουν γιγαντωθεί και εξαιτίας της πανδημίας. Τόνισε ότι οι αγρότες δεν έχουν πάρει καμία ουσιαστική ενίσχυση και ζητούν άμεση αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος.

Κινητοποιήσεις σε Ημαθία
Νωρίτερα την Δευτέρα ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» πραγματοποίησε κινητοποίηση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ημαθίας και πορεία στην πόλη της Βέροιας. Οι διεκδικήσεις των αγροτών:

 Ζητάμε από την κυβέρνηση έστω και τώρα να αρθεί η αδικία και να ενταχθούν στο μέτρο της επιστρεπτέας όλοι οι αγρότες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Να προβλεφθεί η ένταξη όλων των αδίκως αποκλεισμένων από την επιστρεπτέα αγροτών σε αυτές που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα.

Να σταματήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το "κυνήγι" των αγροτών οι οποίοι δεν ευθύνονται για τα χωράφια που νοικιάζουν, καθώς οι αγρότες προσκόμισαν όλα τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν.

Να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ άμεσα για τις καταστροφές του 2020. Να αλλάξει ο κανονισμός έτσι ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες.

Κάλυψη των ζημιών των παραγωγών λαϊκών αγορών που τα προϊόντα τους έμειναν αδιάθετα λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΦΚΑ, με κρατική χρηματοδότηση για όσο διάστημα διαρκεί το lockdown.

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί σε σπίτια και χωράφια φτωχών αγροτών.

Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε βιοπαλαιστές αγρότες. Κανένας πλειστηριασμούς χωραφιού από τους ΤΟΕΒ.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εργατών γης, καθώς έχουμε ήδη ξεκινήσει τις καλλιεργητικές φροντίδες και απαιτείται εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό.

Να θεσπιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, φτηνό πετρέλαιο για τους αγρότες όπως τους εφοπλιστές, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 


Συντηρείται το κλίμα των κινητοποιήσεων αγροτών για τις έκτακτες

Με αφετηρία τη δίκαιη αγανάκτηση των βαμβακοκαλλιεργητών που έχουν μείνει να περιμένουν την ειδική ενίσχυση λόγω covid το κίνημα των μπλόκων ξαναξυπνάει. 
Πάγια αιτήματα όπως το αγροτικό πετρέλαιο και ο συμψηφισμός  των οφειλών με τις αποζημιώσεις αναδεικνύονται εκ νέου δίπλα σε νέες διεκδικήσεις όπως η αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος για όλους τους αγρότες και η ουσιαστική ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών.

Πυρήνες αντίδρασης στην οκνηρή διαχείριση της αγροτικής ατζέντας της κυβέρνησης βγάζουν ξανά τα τρακτέρ στους δρόµους. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Καρδίτσα, Γιαννιτσά τα προηγούμενα 24ωρα και στις Σέρρες την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, αναµένεται να επεκταθούν και σε Τύρναβο και Λάρισα στις 8 Φεβρουαρίου και φέρνουν στην επιφάνεια τα ουσιαστικά προβλήµατα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσµο.

Το ζήτηµα της έκτακτης ενίσχυσης στο βαµβάκι διαµορφώνει µεν την αιχµή των διεκδικήσεων των αγροτών, ωστόσο µια γενναία στήριξη του προϊόντος δεν θα αρκέσει από µόνη της για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον νεοφώτιστο υπουργό.

Το κίνηµα των αγροτικών µπλόκων, παρά τους περιορισµούς που επιφέρει η πανδηµία, βρίσκει ξανά το δρόµο του για τις επαρχιακές και εθνικές οδούς σχεδόν ταυτόχρονα µε την απόφαση της ηγεσίας της Βάθη να διατηρήσει περαιτέρω ένα προβληµατικό τρόπο συντονισµού της κατανοµής αγροτικών ενισχύσεων.

Έξω από το κτήριο της νομαρχίας Σερρών κατέληξαν το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου αγρότες από τις γύρω περιοχές. Μαζί με μια γενναία ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνονται ακόμα η διάθεση αγροτικού πετρελαίου, που ήταν προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης ενώ αντ’ αυτού επιβαρύνει το κόστος παραγωγής με το «πράσινο τέλος»., καθώς και λύση στο γνωστό πρόβλημα που έχει ανακύψει για περισσότερους από 2000 αγρότες με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Σήμερα στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα. Είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί και θα «πολεμήσουμε» μέχρι δικαίωσης.Όλοι οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δώσουμε μία «ευκαιρία» στον διάλογο, πριν κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις.Γι’ αυτό το λόγο καλούμε σε συνάντηση, στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και τους Προέδρους του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.Τα αποτελέσματα αυτής τη συνάντησης θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις μας...» σχολίασε με ανάρτησή του ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος.

Την προσεχή Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αγρότες Τύρναβο και την Λάρισα θα συγκεντρωθούν έξω από τις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να διεκδικήσουν:

  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό που έπληξε τις δενδροκαλλιέργειες στις 17/3/2020. Να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες κερασιών και ορισμένων αχλαδιών που ενώ επλήγησαν από τον παγετό ο ΕΛΓΑ τις άφησε εκτός αποζημιώσεων βάσει του απαράδεκτου κανονισμού του.
  • Συμψηφισμό των οφειλών από ασφάλιστρα, με τις εκάστοτε αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.
  • Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος για όλους τους αγρότες.
  • Να δοθούν τα δικαιώματα φύτευσης οινοποίησιμων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι σε μια χούφτα μεγαλοβιομηχάνων.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Αγροτικό ρεύμα.
  • Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.
  • Ουσιαστική ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών.

 Εν τω µεταξύ, παρά το γεγονός ότι οι βαµβακοκαλλιεργητές είχαν αποστείλει από τις αρχές του έτους τελεσίγραφο για την ανάγκη στήριξης των εισοδηµάτων τους που έχουν πληγεί πάνω από25% λόγω των χαµηλών τιµών που πληρώθηκε το σύσπορο ελέω πανδηµίας, καµία σχετική τοποθέτηση δεν έχει γίνει ακόµα από τους ιθύνοντες, ενώ η σπορά πλησιάζει.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Με δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικούν οι αγρότες την έκτακτη βάμβακος

Διαστάσεις λαϊκής απαίτησης λαμβάνει το αίτημα για έκτακτη ενίσχυση στο βαμβάκι, με τους αγρότες να βρίσκονται ήδη εν μέσω κινητοποιήσεων ενώ ετοιμάζονται τα επόμενα 24ωρα να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση με μεγαλύτερες διαδηλώσεις.

Από νωρίς την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, παρέταξαν τα τρακτέρ τους αριστερά του οδοστρώματος στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, ενώ για την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου αγρότες από τις Σέρρες, την Καρδίτσα, την Λάρισα, τον Έβρο και τα Πράσινα φανάρια, προγραμματίζουν να διαδηλώσουν στην πόλη των Σερρών.

Όσο η κυβέρνηση αποφεύγει να πάρει μια σαφή θέση για το εάν, πότε και με πόσα κονδύλια θα συνδράμει στην οικονομική ανακούφιση ενός κλάδου που αναμφισβήτητα επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομική ζωή, τόσο το κλίμα στα παραγωγικά κέντρα βάμβακος της χώρας θα γίνεται πιο εκρηκτικό.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, αγροτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έθεσαν εκ νέου επιτακτικά το θέμα της ειδικής ενίσχυσης της βαμβακοκαλλιέργειας, υπερτονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η αγορά του βάμβακος επλήγη και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό από τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν 22 αγροτικοί σύλλογοι και απευθύνεται στον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και σε όλες τις αρμόδιες επί του θέματος κυβερνητικές αρχές, γίνεται λόγος για απώλεια εισοδήματος λόγω των συνθηκών της τάξεως του 25%, ενώ το θέμα αφορά σε 45.928 παραγωγούς που καλλιέργησαν με βαμβάκι 2.766.777 στρέμματα.   

Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, διοργάνωσε κινητοποιήσεις διεκδικώντας αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός των αγροτών από την πανδημία και το lockdown, από την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές στην παραγωγή, αλλά και τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

Μαζί με μια γενναία ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνονται ακόμα η διάθεση αγροτικού πετρελαίου, που ήταν προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης ενώ αντ’ αυτού επιβαρύνει το κόστος παραγωγής με το «πράσινο τέλος»., καθώς και λύση στο γνωστό πρόβλημα που έχει ανακύψει για περισσότερους από 2000 αγρότες με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 «Βγήκαμε στους δρόμους για να κινητοποιηθούμε για την ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς. Πρωθυπουργέ δεσμευτήκατε προεκλογικά επιστροφή φόρου πετρελαίου. Αντίθετα θεσπίστηκαν και καθιερώθηκαν ακόμα 3 λεπτά το λίτρο για πράσινο τέλος .Έχουμε προβλήματα πολλά. Νέα ΚΑΠ, Σχέδια Βελτίωσης, Επιλαχόντες. Τευτλοκαλλιέργεια, Δέντρα. Είμαστε εδώ για να μας ακούσετε και να ακούσουμε και εμείς» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Ηλιάδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δήμου Πέλλας.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος δημου Πέλλας αναφέρει:

   Αναμφίβολα, το 2020-21 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρονιά των μεγάλων αντιθέσεων και φυσικά της υγειονομικής πανδημίας και του παγκόσμιου lockdown. Ο αγροτικός κόσμος φλέγεται, το μέλλον όσο απρόσμενο και αν ήταν με την πανδημία άλλο τόσο είναι αβέβαιο για τη βιωσιμότητα των συναδέλφων αγροτών που καθημερινά βάλλονται από προβλήματα επιβίωσης δίχως να φέρουν βαθμό ευθύνης οι ίδιοι.  Για αυτό τον λόγο, προχωράμε σε δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις, όπως κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ξεκινάμε με διαφορετικό παρανομαστή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες, 4/2/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια) με τα αγροτικά τους μηχανήματα (ΤΡΑΚΤΕΡ) με σκοπό να ξεκινήσει ο αγώνας υπέρ των αιτημάτων μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θεσπίζει η υγειονομική πειθαρχία και σαφώς θα τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις για το καλό όλων μας! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν είναι διάγγελμα αλλά ΤΕΛΕΣΊΓΡΑΦΟ!

Τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας μας είναι:

  1. Κύριο αίτημα είναι να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19 διότι αποτελεί το κύριο και βασικό πρόβλημα των αγροτών.
    1. Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορωνοιοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορονοιό.
    2. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορονοιό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα.
  2. Να αρθεί το ‘’πράσινο τέλος’’ πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
    1. Να ξαναμπεί στο τραπέζι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για επιστροφή στον φόρο πετρελαίου που διαιωνίζουν συστηματικά χρόνο με τον χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Το πλήρες κείμενο της επστολής των 22 αγροτικών συλλόγων που  έχει ως ακολούθως:

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

 ΘΕΜΑ:ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΛΟΓΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

 

Μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες στην Ελλάδα είναι αυτή του βάμβακος, καθώς καλύπτει πανελλαδικά πάνω από δύο εκατομμύρια στρέμματα γης (2.766.777) και αφορά πάνω από σαράντα χιλιάδες παραγωγούς (45.928) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 Το Ελληνικό βαμβάκι το οποίο εκπροσωπεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την Ε.Ε, στις διεθνείς αγορές, κατά τη διάρκεια του 2020 υπέστη μία μείωση τιμών, λόγω της πανδημίας, η οποία μεταφράζεται σε 25% μείωση εισοδήματος για τους παραγωγούς.

 Παρά τις προειδοποιήσεις προς το ΥΠΠΑΤ από εκπροσώπους παραγωγών, αλλά και από άλλους αρμόδιους φορείς (Δ.Ο.Β κ ‘Ενωση Εκκοκιστών), ότι οι βαμβακοκαλλιεργητές έχουν υποστεί οικονομική ζημία, λόγω του COVID, έχουμε φτάσει στη λήξη της εκκοκιστικής περιόδου έχοντας εισπράξει τιμές απαγορευτικές για τη συνέχιση της καλλιέργειας, καθώς υπάρχει αδυναμία από τη πλευρά των βαμβακοπαραγωγών, να κλείσουν τις οφειλές του 2020, πόσο μάλλον να ξεκινήσουν τη καλλιέργεια του 2021.

 Θυμίζουμε πως ξεκινήσαμε πέρσι τη καλλιέργεια έχοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης, πως όποιος κλάδος πληγεί οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας θα ενισχυθεί.

 Καλούμε όλο το πολιτικό κόσμο της χώρας, να στηρίξει το αίτημα μας για κορονοενίσχυση στο βαμβάκι, προκειμένου να στηριχτεί το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών βαμβακοπαραγωγών, ώστε να ορθοποδήσουν σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες.

 Καλούμε τη κυβέρνηση να δείξει την ίδια υπεύθυνη στάση απέναντι σε εμάς όπως επιδείξαμε και εμείς καλλιεργώντας στο σκοτάδι της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

 ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΕΙΣ :

 

1 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΟΤΗΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

4 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΩΝΙΑΣ~ΣΑΠΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

5 ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

6 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ" ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

7 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ "Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ" ΝΟΜΟΥ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

8 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

9 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

10 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

11 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

12 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

13 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ "ΕΝΙΠΕΑΣ" ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

14 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

15 ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

16 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

17 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΤΕΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

18 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

19 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

20 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

21 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΗ" ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

22 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σχόλια (12)
Προσθήκη σχολίου

06-02-2021 22:57Κώστας

Ποιο κλίμα κινητοποιήσεων αγαπητοί φίλοι. Για τις Σέρρες 5-10 πλήρως απαξιωμένα πρόσωπα, που εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους, έδωσαν μια θλιβερή παράσταση για το "10λεπτο δημοσιότητας". Υπηρετώντας και, γνωστές σε όλους τους αγρότες, τοπικές σκοπιμότητες. Δύο - τρεις "ξεπουπουλιασμένες κότες" στάθηκαν από 1 λεπτό μπροστά στο μικρόφωνο που τόσο τους έχει λείψει. Ένας χαρακτηρισμός που θα απέδιδε την όλη κίνηση είναι αυτός της "θλιβερής παράστασης". Α να μην το ξεχάσουμε: επέδωσαν και το καθιερωμένο ψήφισμα.

Απάντηση

05-02-2021 13:44Κροκοπαραγωγος !

Οι κυριοι δεν θα πρεπε να τους αποκαλουν αγροτες .... Πιστευω θα τους ταιριαζε περισσοτερο το δημοσιοι υπαλληλοι . Βρεξει χιονισει βαζουν στην τσεπη τους πανω απο 200 ευρω . Βασικη , συνδεδεμενη , de minimis , πρασινο σκουληκι , κοκκινο σκουληκι , κτλ .......... Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ !!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (7)

05-02-2021 11:17Σάκης

Αγρότη πολεμά σου πίνουμε το αίμα. Για καλλιέργειες που δεν επλήγησαν ,είχαν λεφτά..αν έχεις γνωστό βουλευτή ,θα σου δώσει. Για το βαμβάκι που ξεφτιλιστηκε ,είναι λίγο να το πούμε ,δεν έχει. Αλλά ι αγρότες πρέπει να αποκλείσουν τα εκκοκιστηρια κ όχι τους δρόμους.οι εκκοκιστες ,μαζί με την κυβέρνηση ,πίνουν το αίμα του αγρότη.

Απάντηση

05-02-2021 06:57Αγανακτησμενος

Τι να πούμε εμείς οι πατατοπιαραγωγοι Νευροκοπίου που δεν μπορούμε να πουλήσουμε πατάτες;Που όταν πουλάμε η τιμή είναι από 6 έως 25 λεπτά(ελάχιστη ποσότητα σε αυτή την τιμή)Που ακόμα και να πουλήσουμε θα εισπράξουμε μετά 5-6 μήνες(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)Φυσικά δεν έχω κάτι εναντίον των συναδέλφων,αλλά δεν είναι οι μόνοι με προβλήματα.Το Νευροκοπι 5000 χιλιάδες κόσμος έχει πεθάνει.Μας κοροϊδεύουν μήνες με το κορονοεπιδομα εμάς.Καλη δύναμη σε όλους,θα μας χρειαστεί.

Απάντηση

04-02-2021 22:04Δημήτρης

Καθηστε εκεί που είστε.Θα έχει μεγάλη ξεφτίλα.Θα γίνεται ρόμπες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία