BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Τα τρόφιμα ως πυλώνας ανάπτυξης

Αγροδιατροφικό Φόρουμ διοργανώνει στις 19 Απριλίου το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Ξενοδοχείο Titania (ώρα προσέλευσης: 08:30πμ). Θα συντονίζει ο εκδότης-διευθυντής του agronews.gr και της Agrenda Γιάννης Πανάγος.

aforumagroalimentairenewexw

14
0

Την έναρξη θα κηρύξει στις 09:00πμ ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Laurent Thuillier.

Στην πρώτη ενότητα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα παρέμβει ο Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάνω στις προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, ενώ η Delphine Letendart από τη Groupama Assurances Mutuelles θα αναφερθεί σε θέματα χρηματοδότησης και διαχείρισης κινδύνου.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα Οι μεγάλες προκλήσεις, ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκος Χαρουτουνιάν θα μιλήσει για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων διατροφής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και απειλές, ενώ θέματα συζήτησης θα αποτελέσουν η εναλλακτική παραγωγή τροφίμων (Delphine Letendart) όπως και οι στόχοι για αυτάρκεια ενέργειας και τροφίμων (γεν. διευθυντής Akuo Energy Greece, δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος).

Στην ίδια ενότητα, η δρα Θωμαή Νικολή, διευθύντρια του Εργαστηρίου Εδαφολογίας και Φυλλοδιαγνωστικής, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων θα αναλύσει την αύξηση της γεωργικής παραγωγής και τη διατήρηση της ποιότητας του εδάφους.  Στα agro-logistics ως μοχλό ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα θα αναφερθεί η πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Άννα Μαρία Γιάντση και ο γενικός διευθυντής της LYDA ΑΕ Christophe Duplan θα θίξει το ζήτημα της γεωργικής απόδοσης μέσω προϊόντων θρέψης φυτών.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον (τρίτη ενότητα), ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος από τη Namaste Kefir θα συζητησει το θέμα της καινοτομίας στα προϊόντα διατροφής και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των  Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Οι ιδρυτές της ‘Μάρκας του Καταναλωτή’ Laurent Chabanne και Χαράλαμπος Κώτσου θα αναφερθούν σε προϊόντα ποιότητας με στήριξη στους παραγωγούς και από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ο Γιώργος Μπαουράκης θα μιλήσει για τη Γεωργία και τον Τουρισμό.

Θα συντονίζει ο εκδότης-διευθυντής του agronews.gr και της Agrenda Γιάννης Πανάγος.

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

Το έντυπο συμμετοχής μαζί με το κόστος που προβλέπεται εδώ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία