BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Ταξίδι για σκι σε οικονομικά θέρετρα της Ευρώπης

Μήπως ήρθε η ώρα να εξασκήσετε το πιο ιδιαίτερο χειμερινό σπορ και εκτός Ελλάδας; Μην τρομάζετε! Σκι δεν γίνεται μόνο στις ελβετικές Άλπεις. Δείτε ποιες επιλογές είναι πιο οικονομικές απ’ όσο υπολογίζατε και κλείστε εισιτήρια, αν αγαπάτε το «παγωμένο» αυτό άθλημα.

ski-vouno_2

22
0

Jasná Nízke Tatry, Σλοβακία  
Το μεγαλύτερο θέρετρο για σκι της  Σλοβακίας  έχει υψηλές κορυφές και χαμηλές τιμές, με πίστες που απλώνονται στα 49 χιλιόμετρα σαν ιστός αράχνης στο   βουνό Chopok  που φτάνει υψόμετρο τα 2024 μέτρα. Εκεί σας περιμένουν περίπου 20 γρήγορα lift, χιόνι σε περισσότερη από τη μισή περιοχή, νυχτερινό σκι, ελεύθερη ζώνη και πολλά άλλα. Το Jasna βρίσκεται επίσης στην καρδιά της Σλοβακίας, που σημαίνει ότι θα γνωρίσετε καλά τον πολιτισμό, τις ομορφιές και τη γαστρονομία της. Μπορείτε να απολαύσετε τοπικά πιάτα όπως bryndzové halušky (ντάμπλινγκ με πρόβειο τυρί και μπέικον) και τοπικές μπίρες με 10 ευρώ, ενώ για περισσότερη ορεινή μαγεία, το  παραμυθένιο Vlkolínec  βρίσκεται μόλις 45 λεπτά μακριά. Το lift pass στην περίοδο αιχμής κοστίζει 165 ευρώ για έξι ημέρες και μπορείτε να φτάσετε εκεί με φθηνές πτήσεις, μέχρι το αεροδρόμιο Poprad-Tatry. Από εκεί, ένας συνδυασμός ταξί, τρένου και λεωφορείου θα σας κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ. 


Sauze d’Oulx, Ιταλία  
Στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας, η 440 χιλιομέτρων  Via Lattea περιοχή για σκι  διαθέτει πολύ όμορφες διαδρομές με στέγαστρα και δέντρα. Η μερίδα του λέοντος βρίσκεται στην ιταλική πλευρά, στην οποία μπορεί να φτάσει κάποιος εύκολα από το Sauze d’Oulx, ένα όμορφο χωριό με πέτρινα μονοπάτια και τρατορίες για να δοκιμάσετε κρασί από το Πεδεμόντιο, πολέντα με κουνέλι, τηγανητά λαχανικά και άλλες τοπικές νοστιμιές. Εκεί θα βρείτε διαμονή κοντά στο  τελεφερίκ Clotes   με λιγότερα από 600 ευρώ την εβδομάδα. Το list pass κοστίζει 196 ευρώ για 6 ημέρες στη high season, ενώ για να φτάσετε εκεί μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Τορίνο για Sauze d’Oulx που κοστίζει περίπου 38 ευρώ. Αν πάρετε λεωφορείο μέχρι την Porta Nuova κι έπειτα τρένο, το κόστος θα πέσει στο μισό.


Vogel, Σλοβενία  
Κάτω από το  μυθικό βουνό Triglav  , όπου θεωρείται ότι φιλοξενούσε κάποτε μια θεότητα με τρία κεφάλια, το θέρετρο Vogel διαθέτει 22 χιλιόμετρα μπλε και κόκκινες πίστες και παρ’ όλο που δεν είναι από τα μεγάλα της Ευρώπης, είναι σίγουρα ευκαιρία. Η θέα από εκεί προς τις Ιουλιανές Άλπεις είναι υπέροχη και μπορείτε να βρείτε οικονομική διαμονή στο Ukanc και στο Ribčev Laz με 50 ευρώ το δίκλινο. Στα 40 λεπτά βρίσκεται και η  πανέμορφη λίμνη Bohinj  , ενώ μία ώρα απέχει η αιθέρια  λίμνη Bled  . Το lift pass για έξι ημέρες κοστίζει 145 ευρώ και η τοποθεσία βρίσκεται 90 λεπτά οδικώς από το αεροδρόμιο της  Λιουμπλιάνα


Bialka Tatrzańska, Πολωνία  
Πρόκειται για το μεγαλύτερο θέρετρο σκι της Πολωνίας, που συνδυάζει περιοχές για αρχάριους, φιλοξενία και  θέα στα Καρπάθια. Η Kotelnica, Bania και Kaniówka σχηματίζουν μια περιοχή για σκι στα 18 χιλιόμετρα, ιδανική για σκιέρ που ακόμη μαθαίνουν και μόλις βελτιωθούν, το ίδιο lift pass τους παρέχει πρόσβαση στα γειτονικά resort με περισσότερες προκλήσεις. Με περίπου 40 ευρώ θα βρείτε ιδιωτικά δωμάτια με ξύλινα έπιπλα και παραδοσιακή διακόσμηση και συνήθως πρωινό, ενώ τα τοπικά εδέσματα σας περιμένουν σε  πολύ χαμηλές τιμές  , κάτω των πέντε ευρώ. Κι αν θέλετε, μπορείτε να επισκεφτείτε και τα λουτρά  Terma Bania  με υπέροχη θέα. Σημειώστε ότι το lift pass ανέρχεται στα 112 ευρώ για έξι ημέρες και στην περιοχή θα φτάσετε με λεωφορείο από τον σταθμό Kraków Główny σε περίπου 2 ώρες, με κόστος περίπου 4 ευρώ. 




Πηγή:clickatlife.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία