Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Τα πιο παραμυθένια κάστρα στην Ελλάδα

Η χώρα μας είναι γεμάτη κάστρα, πύργους και φρούρια, μετρώντας περισσότερα από 800 στον αριθμό και δίνοντας πολλές επιλογές για εξερεύνηση σε όσους θέλουν να βάλουν μια γεύση από μεσαιωνική ατμόσφαιρα στο ταξίδι τους. Εμείς ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας και σας τα παρουσιάζουμε.

Corfu_Old_Fortress_R02

53
0

Κάστρο Μονεμβασιάς

Μια από τις πιο αγαπημένες καστροπολιτείες, η Μομενβασιά στον νομό Λακωνίας, αποτελεί ένα μεσαιωνικό φρούριο που συνδέεται μέσω γέφυρας με τη λακωνική ακτή, μαγεύει τους επισκέπτες της 365 μέρες το χρόνο, αφού είναι ένα από τα ομορφότερα φρούρια της Ελλάδας. Χτίστηκε το 583 πάνω σε ένα βράχο, όταν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έψαχναν καταφύγιο από τους Αβάρους και τους Σλάβους κι εκεί θα βρείτε τον Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, έναν λαβύρινθο από πέτρινα δρομάκια και σκαλάκια, την ολάνθιστη, ακατοίκητη Άνω Πόλη και το σπίτι του σημαντικού Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου.


Καστροπολιτεία Μυστρά
Η καστροπολιτεία του Μυστρά παραμένει σχεδόν ερειπωμένη, αλλά το κάστρο αποτελεί ένα από τα δυνατότερα του Μοριά, το οποίο έχτισε με μεράκι ο φράγκος πρίγκηπας Γουλιέλμος Βιλλεαρδουίνος το 1249. Σήμερα αποτελεί το πιο σημαντικό βυζαντινό μνημείο στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφτείτε, έξι χιλιόμετρα δυτικά της Σπάρτης.

Κάστρο Ναυπάκτου

Η Ναύπακτος φημίζεται για την παραθαλάσσια περιοχή της, για το ορεινό της μέρος, αλλά και για το κάστρο της, που είναι ένα από τα ωραιότερα στην Ευρώπη και από τα πιο καλοδιατηρημένα στη χώρα μας. Έχει χτιστεί στην κορυφή του λόφου στα 200 μέτρα πάνω από την πόλη και οφείλει τη σημερινή του μορφή στους Ενετούς, ενώ η θέα από εκεί είναι πανέμορφη και μπορείτε να δείτε την είσοδο του Κορινθιακού κόλπου.


Κάστρο Κέρκυρας

Πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους, το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας αποτελεί το ανατολικό άκρο της Πόλης. Σήμερα, λειτουργεί ως ανοικτός χώρος μνημειακού χαρακτήρα, ο οποίος στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, την Βυζαντινή Συλλογή της Κέρκυρας, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το εργαστήριο έρευνας Ελληνικής μουσικής του Ιονίου πανεπιστημίου και αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων. Στους ελεύθερους χώρους του, μάλιστα, πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις και το καλοκαίρι αποτελεί πραγματικό διαμάντι στο νησί.

Πηγή:clickatlife.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία