BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Η ζωή στην ύπαιθρο γίνεται συναρπαστική

Σε ένα γνήσιο ορεινό τοπίο της Κρήτης, βρίσκονται τα αγροτουριστικά καταλύματα Αροδαμός με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία του δραπέτη της πόλης, του ανθρώπου που θα θελήσει να βρεθεί κοντά στη φύση και την κρητική παράδοση.

29-screen

24
0

Oι παραδοσιακοί ξενώνες Αροδαμός βρίσκονται στο οροπέδιο ’Λιβάδι’ του Κρουσώνα στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη στην Κρήτη, σε ένα μέρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με πλούσια αγροτική και κτηνοτροφική παράδοση. Τα δυο επιβλητικά φαράγγια που πλαισιώνουν την περιοχή και οι κορυφές που στέκονται αγέρωχες γύρω από το οροπέδιο, συνθέτουν ένα έντονο και ξεχωριστό ορεινό ανάγλυφο, στο οποίο βρίσκει καταφύγιο η άγρια ζωή.
Γι’ αυτό, άλλωστε, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη από το πρόγραμμα Natura 2000. Μεγάλα αρπακτικά πουλιά, όπως γύπες και γεράκια, κάνουν πολύ συχνά την εμφάνιση τους στον ουρανό και, όποιος αντικρίσει το μεγαλόπρεπο πέταγμα τους, αισθάνεται απλά τυχερός που είχε μία τόσο προσωπική επαφή με την άγρια φύση. Το οροπέδιο είναι στολισμένο με οπωροφόρα δέντρα, όπως μηλιές και αχλαδιές, τα περισσότερα βιολογικής καλλιέργειας και τα φρούτα του είναι πλέον φημισμένα για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους.

Διαμονή

Στους πετρόκτιστους ξενώνες του Αροδαμού μπορείτε να απολαύσετε τη ζεστή σπιτική φιλοξενία του παραδοσιακού αγροτόσπιτου, σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή μίας σύγχρονης κατοικίας. Οι παραδοσιακές αγροτικές κατοικίες του Αροδαμού αποτελούνται από έξι ξεχωριστούς ξενώνες, κτισμένους με μεράκι στην κορυφή ενός λόφου στα 1050 μέτρα, στο οροπέδιο Λιβάδι του Κρουσώνα στην Κρήτη, o οποίος είναι κατάφυτος με καρυδιές κι έχει θέα προς το οροπέδιο και τις κορυφές, όσο και προς το Μαλεβίζι. Οι κατοικίες είναι κτισμένες με σεβασμό προς το περιβάλλον (με βιοκλιματικό σχεδιασμό, κατασκευασμένες από πέτρα και ξύλο και τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και ανά δύο έχουν κοινή αυλή, στην οποία υπάρχει ψησταριά και νεροχύτης.


Φαγητό

Υπάρχει ένα εστιατόριό μικρό, συμπαθητικό και αισθησιακό όπως ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του βουνού. Το φαγητό που προσφέρουν είναι από τις συνταγές των γιαγιάδων και παππούδων  χωρίς να λείπουν και επιλογές από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα φτιαγμένο πάντα με τα καλύτερα υλικά. Από το εστιατόριό δεν λείπει ποτέ η γνήσια παραδοσιακή κρητική μουσική αφού σε ένα χώρο σαν και αυτό δεν είναι δύσκολο να σε πιάσει το μεράκι και το λαούτο, το μαντολίνο και η λύρα βρίσκονται εκεί για να κάνουν όλο το μαγαζάκι μία παρέα. Το εστιατόριο είναι διακοσμημένο με φυσικά υλικά από το βουνό.


Δραστηριότητες

Η ζωή στην ύπαιθρο είναι συναρπαστική. Οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης αλλά και δράσης καθώς και ένα μοναδικό ταξίδι στη γνώση. Μπορείτε να κάνετε Ποδήλατο βουνού, ορειβασία-πεζοπορία, αγροτικές εργασίες, αναρρίχηση, παρατήρηση πουλιών, κεραμική. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε μία σειρά από διεργασίες, όπως την παραδοσιακή μαγειρική, τους οικιακούς τρόπους συντήρησης τροφίμων και το πώς ψήνεται το ψωμί και φτιάχνεται το τυρί ή το σπιτικό σαπούνι.



*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα <<Αροδαμός>> επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  www.arodamoslivadi.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία