BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Στο αγρόκτημα Αμφίκαια, η ζωή έχει άλλη γεύση

Το αγρόκτημα Αμφίκαια βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα.

εξω_φθινω

356
0

Διακόσια στρέμματα γης ορίζουν έναν μικρό παράδεισο που υπακούει στα ανθρώπινα μέτρα. Τόσο μεγάλο που αξίζει να τον εξερευνήσετε. Τόσο μικρό ώστε να ψηλαφίσετε, σε κάθε γωνιά του, το σφυγμό της φύσης. Λυγερές αμυγδαλιές, σγουρές αχλαδιές, θάμνοι και περήφανα αγριόδεντρα τον κατοικούν. Φροντισμένοι κήποι τον στολίζουν. Χαριτωμένες βρύσες κουβαλούν δροσιά. Μεθυστικές οσμές βοτάνων κεντούν τον αέρα.Κι ο Παρνασσός στο βάθος, πότε λευκός και πότε πράσινος, μετρά το χρόνο και σημαίνει την αλλαγή των εποχών. Εδώ, υπάρχει σεβασμός για τη γη. Την καλλιεργούν με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Παράγουμε όσα μπορεί να μας χαρίσει και συντηρούμε αληθινές γεύσεις που κοντεύουν να λησμονηθούν.

Η Διαμονή

Δεκαέξι παραδοσιακά σπίτια, πετρόχτιστα τα πιο πολλά, είναι τα ιδανικά καταφύγια που ετοιμάσαμε για σας. Ανεξάρτητα, για να χαρίζουν γαλήνη. Κοντινά, το ένα στο άλλο, για να σχηματίζουν μια φιλική γειτονιά. Πανέμορφα, για να συμπληρώνουν το τοπίο.

Οι φωτεινοί εσωτερικοί τους χώροι, δροσεροί το καλοκαίρι και γεμάτοι από τη θαλπωρή που χαρίζει η κεντρική θέρμανση και το τζάκι το χειμώνα, διακοσμημένοι με λιτότητα, φινέτσα και γούστο και εξοπλισμένοι σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Οι πέτρινοι τοίχοι του σας υπόσχονται απομόνωση. Τα μεγάλα τους παράθυρα σας φέρνουν μέσα στο τοπίο.
Οι κήποι του αγροκτήματος, τα στεγασμένα κιόσκια και οι κοινόχρηστοι χώροι που τα περιβάλλουν, σας επιτρέπουν να κινηθείτε ελεύθερα, να πάρετε μέρος στις αγροτικές δραστηριότητες – ανάλογα με την εποχή – και να γνωριστείτε με τους γείτονές σας, αν το επιθυμείτε.Σας καλωσορίζουμε στο Αμφίκαια, βέβαιοι ότι εδώ θα νοιώσετε “σαν… στο κτήμα σας”!

Οι Γεύσεις

Στο πρότυπο αγρόκτημα Αμφίκαια θα χαρείτε ηρεμία, ξεκούραση και μικρές καθημερινές απολαύσεις. Κάθε πρωί, στον όμορφο χώρο πολλαπλών χρήσεων, το τραπέζι σας περιμένει στρωμένο, για να γευθείτε το πιο πλούσιο και το πιο αγνό πρωινό που ονειρευτήκατε.
Φτιαγμένο με τα καλύτερα ντόπια προϊόντα, περιλαμβάνει αυγά, γάλα, γιαούρτι, μέλι, τυρί, φρούτα και λαχανικά – όλα με την ξεχασμένη αληθινή τους γεύση – καθώς και περίτεχνες ομελέτες, σπιτικές μαρμελάδες, τηγανίτες, νόστιμες στριφτόπιτες, εξαιρετικές σπανακόπιτες και χωριάτικο ψωμί ψημένο στα ξύλα.

 
Όσο για τα υπόλοιπα γεύματα, η επιλογή είναι δική σας: μπορείτε να εξερευνήσετε το γευστικό μικρόκοσμο της περιοχής, σε μια από τις πολλές κοντινές ταβέρνες και κάθε βράδυ να απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις στο εστιατόριο* του αγροκτήματος.

Οι Δραστηριότητες

Το αγρόκτημα Αμφίκαια είναι ένας χώρος εγκάρδιας φιλοξενίας, είναι όμως κι ένα ολοζώντανο αγρόκτημα, με το πρόγραμμα και τις δουλειές του. Αν το θελήσετε – και είμαστε σίγουροι γι’αυτό – θα πάρετε μια αξέχαστη γεύση της αγροτικής ζωής, συμμετέχοντας, κατά βούληση, στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μπορείτε, ανάλογα με την εποχή, ν’ ασχοληθείτε με την κηπουρική, το φύτεμα, το βοτάνισμα και το μάζεμα των φρούτων.

Όλος ο χώρος είναι δικός σας. Επειδή όμως όλος δικός σας είναι και ο χρόνος, έχετε όλες τις δυνατότητες για να τον αξιοποιήσετε. Μπορείτε να χαρείτε κάθε λεπτό της διαμονής σας εδώ, κάνοντας πεζοπορία στα μονοπάτια του Παρνασσού , ποδηλασία βουνού ή παίζοντας ποδόσφαιρο στο γήπεδο 5χ5 με φυσικό χορτάρι.Αν, τέλος, σας αρέσει το καλοκαιρινό κολύμπι, δεν θα το στερηθείτε! Η μεγάλη γούρνα με το κατακάθαρο κρυστάλλινο νερό που έρχεται από τον Παρνασσό και ανακυκλώνεται συνεχώς, θα σας χαρίσει μια ανεπανάληπτη, αναζωογονητική εμπειρία.


*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αγρόκτημα Αμφίκαια! επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.amfikaia.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία