Τα προϊόντα που δύνανται να διατεθούν στα σχολεία έχουν εγκριθεί με το αριθ. Υ1/Γ.Π. 116370/9-11-2011 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι:
Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, ντομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.
Από τα ανωτέρω, τα νωπά προϊόντα προέρχονται από καλλιέργειες στις οποίες εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο agro 2 ή άλλο πρωτόκολλο παραγωγής γεωργικών προϊόντων αναγνωρισμένο από το Εθνικό Σύστημα διαπίστευσης (ΕΣΥ ) και είναι τουλάχιστον ποιοτικής κατηγορίας I.
Παράλληλα μέτρα
Διοργάνωση μαθημάτων γευσιγνωσίας, διοργάνωση και διατήρηση μαθημάτων κηπουρικής, διοργάνωση επισκέψεων σε αγροκτήματα και παρόμοιες δραστηριότητες με σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη γεωργία, όπως:
1.1 Επισκέψεις των μαθητών σε αγροκτήματα για να γνωρίσουν τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής των φρούτων και λαχανικών
1.2 Δημιουργία σχολικών κήπων
Αναλυτικά η υπουργική απόφαση για το «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία»