BACK TO
TOP
Φιλοξενία

Με 10 νωπά προϊόντα η διανομή φρούτων για το σχολικό έτος 2014-2015

Τη δυνατότητα να διατεθούν οπωροκηπευτικά προϊόντα από 10 συνολικά κατηγορίες, μαζί με χυμούς και φρουτοσαλάτα, προβλέπει το νέο «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία» για το σχολικό έτος 2014-2015, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επισκέψεις στα αγροκτήματα.

Με 10 νωπά προϊόντα η διανομή φρούτων για το σχολικό έτος 2014-2015

4
0
Συγκεκριμένα το «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία» για το σχολικό έτος 2014-2015 θα εφαρμοστεί σε μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής

Τα προϊόντα που δύνανται να διατεθούν στα σχολεία έχουν εγκριθεί με το αριθ. Υ1/Γ.Π. 116370/9-11-2011 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι:

Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, ντομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.

Από τα ανωτέρω, τα νωπά προϊόντα προέρχονται από καλλιέργειες στις οποίες εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο agro 2 ή άλλο πρωτόκολλο παραγωγής γεωργικών προϊόντων αναγνωρισμένο από το Εθνικό Σύστημα διαπίστευσης (ΕΣΥ ) και είναι τουλάχιστον ποιοτικής κατηγορίας I.

Παράλληλα μέτρα

Διοργάνωση μαθημάτων γευσιγνωσίας, διοργάνωση και διατήρηση μαθημάτων κηπουρικής, διοργάνωση επισκέψεων σε αγροκτήματα και παρόμοιες δραστηριότητες με σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη γεωργία, όπως:

1.1 Επισκέψεις των μαθητών σε αγροκτήματα για να γνωρίσουν τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής των φρούτων και λαχανικών

1.2 Δημιουργία σχολικών κήπων

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση για το «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία