Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αίτημα παράτασης προθεσμίας για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της κορινθιακής σταφίδας

Οι διαμορφωθείσες συνθήκες έχουν οδηγήσει πολλούς παραγωγούς να πωλούν το προϊόν τους σε τιμές που προσεγγίζουν τα 50 λεπτά ανά κιλό, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα τιμολόγια πώλησης και να μην διακινδυνεύσουν απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

IMG_2019_10_23_170

64
2

Την μη ενεργοποίηση της συμφωνίας για απορρόφηση των αποθεμάτων κορινθιακής σταφίδας με τιμή 1,40 ευρώ το κιλό εντοπίζει σε επιστολή του στον Σπήλιο Λιβανό ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο οποίος εξηγεί πως προκειμένου κάθε παραγωγός να έχει τη δυνατότητα στήριξης μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης, οφείλει έως τις 27 Ιανουαρίου 2022 να υποβάλει τιμολόγια πώλησης 150 κιλών ανά στρέμμα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μεσσηνίας, τα πιεστικά χρονικά περιθώρια έχουν δημιουργήσει ένα συνδυασμό συνθηκών που οδηγεί πολλούς παραγωγούς να πωλούν το προϊόν τους σε τιμές που προσεγγίζουν τα 50 λεπτά ανά κιλό, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα τιμολόγια πώλησης και να μην διακινδυνεύσουν απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

«Η κατάσταση αυτή φαίνεται να πλήττει ιδιαίτερα όλους όσοι δεν διαθέτουν εισόδημα από άλλες καλλιέργειες, αφού μόνο οι πιο εύρωστοι οικονομικά είναι σε θέση να περιμένουν την ενεργοποίηση της συμφωνίας απορρόφησης», όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Περικλής Μαντάς.

Σε αυτό το νέο δυσμενές πλαίσιο, ο βουλευτής ζητά από από τον υπουργό αφενός να υπάρξει «άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος απορρόφησης των αποθεμάτων», με βάση την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργείου, της πλειοψηφίας των παραγωγών, των συνεταιριστικών φορέων και των μεταποιητών του κλάδου. Αφετέρου ζητά να δοθεί «παράταση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της κορινθιακής σταφίδας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», ούτως ώστε να «εκτονωθεί η πίεση που σήμερα υφίσταται προς την πλευρά των παραγωγών», αλλά και να «δοθεί η δυνατότητα για κανονική διαπραγμάτευση των τιμών της φετινής σοδειάς και ομαλοποίηση της αγοράς του προϊόντος».

Η ανακοίνωση του Βουλευτή Μεσσηνίας διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

18-01-2022 23:08Χριστος

Τη να την κάνουμε τη παράταση να αναλάβει το υπουργείο να παραλάβουν της σταφίδες που βρίσκονται ακόμη στης αποθήκες με τιμή 1.40 όπως ανακοίνωσαν

Απάντηση

13-01-2022 19:05Λίλιμπετ

Καμία παράταση, το όλα τα κιλά όλα τα λεφτά του πασοκοκρατούμενου παρελθόντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία