BACK TO
TOP
WineTrails

Μονοποικιλιακά Ασύρτικα από την ηπειρωτική Ελλάδα στο Wine Club THESSALONIKI ’96

Οι εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, τα «Μονοποικιλιακά Ασύρτικα», όταν αυτά καλλιεργούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα θα διερευνηθούν στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96.

Leyko-krasi

16
0

Όπως εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» στη συνάντησή του Wine Club THESSALONIKI ’96 την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Θα γίνει γευστική δοκιμή κρασιών από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο οινολόγος Γιάννης Οξυζίδης από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 23η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία