BACK TO
TOP
WineTrails

Το οινοποιείο Χατζηδάκη ευχαριστεί τους παραγωγούς της Σαντορίνης

Σε μια αποτίμηση του τρύγου του 2019 προχώρησε το οινοποιείο Χατζηδάκη, με αφορμή το οποίο η άνθρωποι του οινοποιείου εκφράζουν και τις ευχαριστίες τους στους παραγωγούς της Σαντορίνης που εμπιστεύτηκαν τα σταφύλια τους σε αυτούς.

xatzidakis1

39
0

Την αποτίμηση του τρύγου υπογράφουν η Στέλλα Παπαδηµητρίου / Υπεύθυνη Οινολόγος - Γεωπόνος και η Μαριέττα Σαµαρά / Οινολόγος. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, η καλλιεργητική περίοδος κύλησε µε ήπιες θερµοκρασίες. Οι χαµηλότερες µέσες ηµερήσιες θερµοκρασίες κατά την διάρκεια αυτής σηµειώθηκαν τους µήνες  Ιανουάριο µε Φεβρουάριο και κυµαίνονταν στους 11 °C. Οι βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια της περιόδου καλλιέργειας έφτασαν τα 500 mm µε µεγαλύτερη ένταση κατά τους µήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο. Η έκπτυξη των οφθαλµών σηµειώθηκε µέσα Μαρτίου και καθώς στα τέλη του ίδιου µήνα είχαµε ισχυρούς ανέµους, το αποτέλεσµα ήταν η  µείωση παραγωγής. Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο έπνεαν στο νησί οι πιο ισχυροί άνεµοι της χρονιάς, η  µέση ταχύτητα των οποίων έφτασε τα 15 km / hr. Οι θερµοκρασίες κατά την διάρκεια των τελευταίων µηνών πριν την αναµενόµενη έναρξη του τρύγου ( Ιούνιο- Ιούλιο) κινήθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η µέση αναφερόµενη θερµοκρασία για το εν λόγω δίµηνο ήταν 25 έως 26 °C. Αυτό οδήγησε στην οµαλή ωρίµανση του φρούτου η οποία παρατηρήθηκε 15 µέρες αργότερα σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά. Ο κύριος όγκος σταφυλιών για το Οινοποιείο Χατζηδάκη τρυγήθηκε από 10 έως 31 Αυγούστου. Άξιο λόγου δε αποτελεί η υψηλή ολική ογκοµετρούµενη οξύτητα σε συνάρτηση µε την πολύ καλή φαινολική ωριµότητα του φρούτου.

«Στον απόηχο του φετινού τρύγου, τα αδέρφια µου, Αντώνης και Αριάδνη κι εγώ, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε ολόψυχα τους αµπελουργούς της Σαντορίνης,  τους «δικούς µας ανθρώπους», οι οποίοι για ακόµη µία χρονιά, µας τίµησαν και µας έδωσαν δύναµη για τη συνέχεια» αναφέρει σε ανακοίνωση που υπογράφει η Στέλλα Χατζηδάκη. 

«Σας ευχαριστούµε που εµπιστεύεστε τα σταφύλια σας σε εµάς. Αµέτρητα ευχαριστώ, αξίζει αδιαµφισβήτητα ένα σύνολο ανθρώπων, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά και αγρύπνησαν, όµως, µε πλατύ χαµόγελο και µπόλικο χιούµορ. Αγωνίστηκαν µε πάθος και είναι υπεύθυνοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρύγου! Αναφέροµαι φυσικά στους συνεργάτες µας, στα µέλη της οµάδας του Οινοποιείου Χατζηδάκη, ή µάλλον καλύτερα θα πω στα µέλη της οικογένειάς µας! Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Στέλλα Χατζηδάκη», καταλήγει. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία