BACK TO
TOP
WineTrails

Μειωμένη κατά 10% η παραγωγή της Καμπανίας μετά τον τρύγο λόγω αλλαγής κλίματος

Η υπερθέρμανση του πλανήτη κόστισε στην Καμπανία πάνω από το 10% της συγκομιδής που θα μπορούσε να πετύχει φέτος, αποκάλυψε το Γραφείο Καμπανίας.

champagne-vineyards

9
0

Η κύρια ζημιά προκλήθηκε από ένα κύμα καύσωνα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που έφερε θερμοκρασίες στην περιοχή άνω των 42 βαθμών Κελσίου, (42,9 το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε), γεγονός που έπληξε τις καλλιέργειες.

Η μέση θερμοκρασία στην Καμπανία έχει αυξηθεί κατά 1,1 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 30 χρόνια. Νωρίτερα το χρόνο, οι παγετοί της άνοιξης - ένα ακόμη αυξανόμενο πρόβλημα που προκλήθηκε από το μεταβαλλόμενο κλίμα - κατέστρεψαν επίσης ένα ποσοστό μπουμπουκιών σταφυλιών.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής αναμένουν ότι οι ποσότητες θα υπερβούν κατά μέσον όρο τα 10.000 κιλά / εκτάριο, πράγμα που θα επαρκέσει για να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς.

Η συγκομιδή, η οποία είναι τώρα τυπικά 18 ημέρες πρωιμότερη από ό, τι πριν από 30 χρόνια, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έχει αναφερθεί ότι τα γλεύκη προσφέρουν μια καλή ισορροπία ζάχαρης και οξύτητας, μαζί με μια αρωματική συγκέντρωση. Ο συνδυασμός ζεστών, ηλιόλουστων ημερών και δροσερών βραδιών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την ωρίμανση των σταφυλιών μέχρι τον τρύγο.

Η Καμπανία αναπτύσσει πολιτικές βιώσιμης πρακτικής εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Δεσμεύεται να μηδενίσει τη χρήση ζιζανιοκτόνων έως το 2025 και να έχει πιστοποιηθεί περιβαλλοντικά μέχρι το 2030.

Άλλες διευθύνσεις που διερευνά η επιτροπή της Καμπανίας για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνουν την ανάπτυξη πιο ανθεκτικών ποικιλιών σταφυλιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία