BACK TO
TOP
WineTrails

Με επιλεγμένους αμπελώνες η Lidl εδραιώνει τη σχέση με το οίνοφιλο κοινό

Γερές βάσεις με το οινόφιλο κοινό χτίζει η αλυσίδα Lidl, στη διάρκεια της 20ετίας που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, προσφέροντας μια διαλεγμένη γκάμα από ποιοτικά και γευστικά κρασιά από τους καλύτερους αμπελώνες της χώρας, επιδιώκοντας να κάνει πράξη το μότο της «κάθε μέρα να αξίζει».

20191002_144250

Δανάη Λάζαρη

63
0

Η Agrenda ακολουθώντας την ομάδα της Lidl Ελλάς στο Μαρκόπουλο Αττικής, το Αίγιο και τα Καλάβρυτα, ανάμεσα σε ομάδα δημοσιογράφων, συντακτών και οινόφιλων είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις δύο μεγάλων και σταθερών συνεργατών της, από τότε που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα.



Με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων της, η Lidl Ελλάς μας οδήγησε στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, συσκευασίας και αποθήκευσης του οινοποιείου Ελληνικά Κελάρια Οίνων, στο Μαρκόπουλο, καθώς και στα κελάρια, τους αμπελώνες και τις μονάδες εμφιάλωσης του οινοποιείου-ποτοποιείου Cavino στην Αιγιάλεια και το κτήμα του Μεγάλου Σπηλαίου.



Η εταιρεία του Βασίλη Κουρτάκη ιδρύθηκε το 1905 στην κυριότερη τότε οινοπαραγωγική περιφέρεια της Ελλάδας, τα Μεσόγαια και σταδιακά επεκτάθηκε σαν πάζλ, καλλιεργώντας περισσότερες εκτάσεις και ποικιλίες, και οδηγώντας σε συνεργασίες με περισσότερα οινοποιεία σε άλλες περιοχές. Τα τελευταία 20 χρόνια η συνεργασία με τη Lidl Ελλάς έχει διευκολύνει τη διανομή των οίνων σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει ανοίξει νέες συνεργασίες με εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη, και από το 2020 ακόμη και τις ΗΠΑ. Με την ετήσια παραγωγή να βρίσκεται σήμερα στα 25 εκατομμύρια λίτρα, και τις εξαγωγές να αγγίζουν το 50% του συνολικού όγκου, η εταιρεία Ελληνικά Κελάρια Οίνων ανήκει στους μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς τις χώρας.



Από την άλλη η εταιρεία Cavino, ιδρυμένη το 1958 στο Αίγιο, αποτελεί μονάδα, με κύρια λειτουργία στο κρασί. Καλλιεργεί ιδιόκτητους αμπελώνες, ενώ υπάρχει συνεργασία με αμπελοπαραγωγούς σε όλη την περιοχή, την Πάτρα και τη Νεμέα. Με εξαγωγές σε 52 χώρες και πωλήσεις σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, η συνεργασία με τη Lidl συνεχίζει εδώ και περίπου 15 χρόνια, σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων, αλλά και το σχεδιασμό προϊόντων και ποιοτήτων των οίνων. Η ετήσια παραγωγή της εταιρείας φτάνει σήμερα τα 7 εκατομμύρια λίτρα.



Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι και οινολόγοι και από τις δύο επιχειρήσεις, υπάρχει σχέση συνεργασίας-συμβίωσης με τη Lidl, που είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Έχει οδηγήσει σε σωστές επενδύσεις, κυρίως στον ποιοτικό έλεγχο, που 20 χρόνια πριν ήταν κάτι νέο στις ελληνικό χώρο, καθώς και στην κοινή φιλοσοφία «ποιοτικών προϊόντων σε χαμηλό κόστος παραγωγής».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία