BACK TO
TOP
WineTrails

Πολιτική λύση για να ξεκινήσουν χωρίς μπλέξιμο τα καζανέματα

Στο παρά πέντε, πάλι με πολιτική παρέμβαση δόθηκε η λύση για το βράσιμο του τσίπουρου για να αποφύγουν οι διήμεροι το μπλέξιμο με την Εφορία. Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου αναζητήθηκε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι όσον αφορά την παραγωγή του τσίπουρου.

kazani_2

Μαρία Γιουρουκέλη

19
0

Στη εν λόγω σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος , η Υφυπουργός Γεωργίας κ. Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Αυγενάκης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, τρεις Γενικοί Γραμματείς και συγκεκριμένα ο κ.Σκιαθάς, ο κ.Στρατάκος και ο κ. Μουρτίδης καθώς και ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ.Σάββας Αναστασιάδης και η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση των παρισταμένων και με γνώμονα την εναρμόνιση της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ώστε να μην επιβαρύνεται πλέον η Ελλάδα με πρόστιμα, κατέληξαν ότι στο τέλος αυτής της βδομάδας ή στην αρχή της επόμενης θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αμβυκούχοι και αμπελοκαλλιεργητές να προβαίνουν σε δηλώσεις συγκομιδής σε άλλους προορισμούς, τις οποίες θα καταθέτουν στις κατά τόπους διευθύνσεις γεωργίας (ΔΑΟΚ), από όπου θα λαμβάνουν τις βεβαιώσεις και εν συνεχεία θα τις καταθέτουν στα αρμόδια τελωνεία, τα οποία θα τους χορηγούν τις άδειες απόσταξης.

 

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Λύση στο ζήτημα της δήλωσης συγκομιδής των αμπελοκαλλιεργητών συναποφασίστηκε και δόθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  μετά από ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αμβυκούχων και αντιπροσωπεία των Μικρών Αποσταγματοποιών – Διημέρου, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ανέφερε σε δήλωσή της: «Με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και την αναγκαία ενσωμάτωση των Κανονισμών 2018/273 και 2018/274 για την αποφυγή καταδίκης της χώρας μας αλλά και τη στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας, των αμπελοκαλλιεργητών και των παραδοσιακών αποσταγμάτων διευθετήθηκε για τη φετινή χρονιά το ζήτημα της δήλωσης συγκομιδής των αμπελοκαλλιεργητών της τρέχουσας περιόδου».

Να σημειωθεί, ότι στη σύσκεψη υπήρξε σαφή δέσμευση απ’ όλες τις πλευρές για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος με τη λήξη της αμπελοκαλλιεργητικής περιόδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία