Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Το ταξίδι στα αμπελοτόπια της Ελλάδας ξεκίνησε από τον ΙΑΝΟ

 Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αμπελότοπους της χώρας μας, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως αυτά του Ιονίου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Νοεμβρίου στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, εκεί όπου οι εκδόσεις IANOS παρουσίασαν το αναθεωρημένο, εμπλουτισμένο και δίγλωσσο πλέον (ελληνικά-αγγλικά) βιβλίο «Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek wine» της Μαρίας Νέτσικα.

KAR_2851

105
0

Πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά που καταγράφει τον Ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του, ακολουθώντας την πρακτική των σύγχρονων οδηγών οινοτουρισμού.Το βιβλίο μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε ό,τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο του κρασιού. Από τις σελίδες του ο αναγνώστης περιηγείται σε πανέμορφα, φιλόξενα οινοποιεία, μυείται στα μυστικά σπάνιων αλλά και διάσημων ποικιλιών σταφυλιού. Πέραν αυτών, όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση, με θέα τις μαγευτικές εικόνες της ελληνικής υπαίθρου δοκιμάσανε μοναδικά κρασιά, συνοδεύοντάς τα με τους νοστιμότερους μεζέδες του κάθε τόπου. Με τον τρόπο αυτό γιορτάστηκε το ξεκίνημα ενός πολύτιμου οδηγού για όσους αγαπούν αλλά και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα τις αμπελοοινικές τους εξερευνήσεις.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας, και δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Με βαθιά γνώση και πρωτοποριακή προσέγγιση του αντικειμένου «κρασί και γαστρονομία», δημιούργησε την εταιρεία οινικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης Wine Plus, ανάμεσα στις δραστηριότητες της οποίας είναι η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων, της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία του Wine Club THESSALONIKI’96, μιας από τις μακροβιότερες λέσχες κρασιού στην Ελλάδα, η πραγματοποίηση σεμιναρίων και εξειδικευμένων γευστικών δοκιμών, η παρουσίαση οινοπαραγωγών και αμπελουργικών περιοχών, η διοργάνωση γαστρονομικών δείπνων και οινογαστρονομικών περιηγήσεων κ.ά. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου, συνεργάτης σε ποικίλα περιοδικά και websites, μεταξύ των οποίων και το εκπαιδευτικό τμήμα του www.wineplus.gr, ενώ συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου ως γευσιγνώστρια-κριτής. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Ημερολόγιο 2004: Η απόλαυση του κρασιού (2003), Τα μυστικά του κρασιού (2005), Τα κρασιά της Ελλάδας (2006) και Το ημερολόγιο της γεύσης: 2012 (2011), που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις IANOS.Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Γιώργος Σκούρας, οινολόγος/οινοποιός-πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου
Απόστολος Μούντριχας, οινοποιός Κτήμα Αβαντίς
Λένγκα Γρηγοριάδου Μούντριχα, οινολόγος/οινοποιός Κτήμα Αβαντίς
Μερόπη Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος-διευθ. περιοδικού Οινοχόος
Μαρία Τζίτζη, χημικός/οινολόγος-συγγραφέας

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.


Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία