Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Ακριβότερο του γαλλικού κρασιού το αυστραλιανό με τις πλάτες της Κίνας

Με κύκλο εργασιών 1,8 δισ. ευρώ και άνοδο 7%, οι Αυστραλοί εξαγωγείς οίνου φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος στην παγκόσμια αγορά και δη στην Ασιατική ώστε να αξιολογηθούν καλύτερα τα κρασιά τους από άποψη τιμών.

wine-export-asia-800x443

65
0

Σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησε η επαγγελματική οργάνωση Wine Australia, κατά το δωδεκάμηνο Σεπτέμβριος 2018 – Σεπτέμβριος 2019, η αύξηση της αξίας των αποστολών προς την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, ήταν τέτοια ώστε η Αυστραλία κατάφερε να εκτοπίσει τη Γαλλία ως την πρώτη χώρα προμηθευτή σε αξία, με τη Χιλή να κατέχει την πρώτη θέση σε όγκο.

«Οι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας προς την Κίνα έφτασαν τα 1,25 δισ. δολ. (776 εκ. ευρώ), αυξημένες κατά 18%, με μέσες τιμές αυξημένες κατά 40% σε AUD 8,42. (5,23 €) το λίτρο FAB», επισήμανε ο διευθυντής του Wine Australia, Αντρέας Κλάρκ, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτό, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κινεζική οικονομία και την επιβράδυνση της κατανάλωσης που θα μπορούσε να προκύψει. Πρέπει να τονισθεί ότι δεν είναι όλες οι εξαγωγές χώρες οίνων στο ίδιο σκάφος στην Κίνα: Τα στοιχεία του παγκόσμιου άτλαντα του εμπορίου για το έτος που έληξε τον Αύγουστο του 2019 δείχνουν ότι οι συνολικές εισαγωγές μειώθηκαν κατά 11%. «Η Αυστραλία εκτοπίζει τη Γαλλία ως την πρώτη χώρα προμηθευτή σε αξία, με τη Χιλή να κατέχει την πρώτη θέση σε όγκο», δήλωσε ο Αντρέας Κλάρκ.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία κέρδισε πόντους σημειώνοντας αύξηση κατά 3% στις τιμές (436 εκατ. AUD / 270 εκατ. AUD) παρά την υποχώρηση των όγκων κατά 9% (1.460.000 hl). «Οι εξαγωγές οίνων με μέση τιμή 10 AUD ή περισσότερο (€ 6,21) αυξήθηκαν κατά 20% στα 47 εκατομμύρια AUD (από 29 εκατομμύρια ευρώ), το υψηλότερο επίπεδο από το 2009», δήλωσε ο διευθυντής, του Wine Australia. Πρέπει να ειπωθεί ότι οι εξαγωγείς έβαλαν τα μέσα, οργανώνοντας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη διαφημιστική τους δραστηριότητα μέχρι στιγμής. Περισσότεροι από 100 εκθέτες συμμετείχαν σε «road show» σε έξι μεγάλες πόλεις για επαγγελματίες και χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από την αυστραλιανή κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκαν πτωτικά, με αντίστοιχη μείωση κατά 4% και 2% σε αξία και όγκο, λόγω του Brexit και της οικονομικής αβεβαιότητας. Παρ 'όλα αυτά, η Αυστραλία εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά οικιακής κατανάλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρώντας τη θέση της ως κορυφαίου προμηθευτή για είκοσι χρόνια.

Γενικότερα, τα στοιχεία δείχνουν καλύτερη αποτίμηση των αυστραλιανών κρασιών σε αξία σε βάρος των όγκων, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 8% τους εν λόγω δώδεκα μήνες σε 7.740.000 εκατόλιτρα. Αυτές οι δύο τάσεις οδήγησαν σε αύξηση κατά 16% της μέσης τιμής ανά λίτρο (3,74 AUD / € 2,32), αύξηση που είναι ρεκόρ (6,79 AUD / λίτρο € 4,21) για τους εμφιαλωμένους οίνους. Το Wine Australia ερμηνεύει τη μείωση των όγκων λόγω των χαμηλότερων συγκομιδών του 2018 και του 2019 από ότι το 2017, καθώς επίσης ότι η μείωση οφείλεται και στην τάση οι ώριμες αγορές να καταναλώνουν λιγότερο αλλά καλύτερα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία