Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Το απόλυτο κρασί χρειάζεται απόλυτο σκοτάδι από την συγκομιδή του σταφυλιού μέχρι την κατανάλωση δείχνει νέα έρευνα

Η συγκομιδή γίνεται σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, ωριμάζει σε ένα σκοτεινό κελάρι για τρία χρόνια και μετά συσκευάζεται σε ένα κατάμαυρο μπουκάλι που δεν επιτρέπει σε καμία ακτίνα φωτός να αγγίξει το περιεχόμενό του.

21212

Πέτρος Γκόγκος

394
0

Κάπως έτσι φτιάχνεται ο πρώτος αφρώδης οίνος που παρασκευάστηκε στο απόλυτο σκοτάδι, με τους δημιουργούς του να συνιστούν στους τυχερούς που θα βρεθούν με μια από τις 2.000 φιάλες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2020, να το καταναλώσουν και αυτοί στο σκοτάδι.

Οι άνθρωποι του οινοποιείου Radgonske Gorice στα νοτιοανατολικά σύνορα της Σλοβενίας με την Αυστρία πείστηκαν από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Οινολογίας και Αμπελουργίας, στην οποία αποδεικνύεται ότι η έκθεση στο φως του ηλίου ή σε τεχνητό φωτισμό αφήνει τον αντίκτυπό της στο άρωμα του τελικού προϊόντος, μειώνοντας από την μια την ένταση του αρώματος εσπεριδοειδών και αυξάνοντας την ένταση μη επιθυμητών αρωμάτων που θυμίζουν το μαγειρεμένο λάχανο, το πλαστικό ή τον βρεγμένο σκύλo.

Untouched by Light η ονομασία του αφρώδη οίνου, η βάση του οποίου είναι ένα μονοποικιλιακό κρασί Chardonnay. Όλες οι εργασίες έγιναν με ειδικά γυαλιά νυχτερινής όρασης με το οινοποιείο ηλικίας 166 ετών να υποστηρίζει πως έχει τελειοποιήσει πλέον την μέθοδο για «το πιο άψογο αφρώδες κρασί».

«Φτιαγμένη από σκοτάδι» ονομάζει την μέθοδο που ανέπτυξαν στην Σλοβενία ο Borut Cvetkovic, διευθυντής του οινοποιείου, εξηγώντας ότι εκτός από την ωρίμανση για δυο με τρία χρόνια στην σπηλιά της Radgona στη Σλοβενία, κοντά στο κτήμα, ακολουθείται η διάσημη γαλλική τεχνική ζύμωσης μέσα στο μπουκάλι. Μόλις οι φιάλες βγουν από την ηρεμία και το σκοτάδι της σπηλιάς, αποθηκεύονται σε ειδικές μαύρες αεροστεγείς συσκευασίες που εμποδίζουν στο 100% την αλλοίωση του περιεχομένου από το τεχνητό ή το φυσικός φως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία