BACK TO
TOP
WineTrails

Χιλιάδες λίτρα Cabernet Sauvignon χύθηκαν σε ποταμό της Καλιφόρνια

Ένα τρομερό ατύχημα συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο οινοποιείο του Rodney Strong, στην κομητεία της Sonoma στην Καλιφόρνια.

krasiximenogouri

6
0

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, άνοιξε η πόρτα από μια δεξαμενή ανάμειξης στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και χιλιάδες λίτρα από Cabernet Sauvignon χύθηκαν, μολύνοντας τη γύρω περιοχή. Όλα αυτά την περασμένη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αναφορές από τις αρμόδιες αρχές της περιοχής, περισσότερα από 367 χιλιάδες λίτρα χύθηκαν στον ποταμό Reiman, τα οποία τελικά κατέληξαν στον μεγάλο ποταμό Russian, που διατρέχει δύο κομητείες της Καλιφόρνια, με έκταση 177 χιλιομέτρων! Η ποσότητα που χάθηκε ήταν ικανή για να γεμίσει οκτώ μεγάλα φορτηγά μεταφοράς οίνου ή 500,000 φιάλες κρασιού!

"Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, άνοιξε η πόρτα από μια δεξαμενή ανάμειξης στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Rodney Strong και χιλιάδες λίτρα από Cabernet Sauvignon χύθηκαν, μολύνοντας τη γύρω περιοχή."

 

Η αυριανή μέρα στο Rodney Strong

Το οινοποιείο που ήδη έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, δηλώνει με βεβαιότητα πως αυτό δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί το μεγαλύτερο ατύχημα διαρροής οίνου από άποψη όγκου στην ιστορία της Sonoma. Σίγουρα πάντως φαίνεται πως μετά τις φωτιές των περασμένων μηνών, οι καταστροφές συνεχίζουν να πλήττουν τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Καλιφόρνια.

Τοπικές και πολιτειακές αρχές εργάζονται πυρετωδώς για να εκτιμήσουν πλήρως το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής για το οικοσύστημα του ποταμού, καθώς και αν το οινοποιείο συμβαδίζει με τους κανόνες για την ποιότητα των υδάτων που έχουν οριστεί από την πολιτεία. Το ατύχημα στο οινοποιείο Rodney Strong έρχεται να προστεθεί στα διάφορα περιστατικά της περασμένης χρονιάς με ατυχήματα, κυρίως σε αποστακτήρια των ΗΠΑ. Υπενθυμίζω πως η φωτιά που ξέσπασε το 2019 σε αποθήκη του Jim Beam, με χιλιάδες λίτρα αποστάγματος να καταλήγουν πάλι σε ποτάμι, σκοτώνοντας χιλιάδες ψάρια και υδρόβιους οργανισμούς, επέφερε τελικά πρόστιμο ύψους 600,000 δολαρίων στο brand.

 

Πηγή: BitterBooze

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία