BACK TO
TOP
WineTrails

Η αλληλεγγύη μπήκε σε ένα μπουκάλι κρασί

Οι άνθρωποι του οικογενειακού οινοποιείου Zorzettig επέλεξαν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται από την τρομακτική εξάπλωση του COVID-19 στη γειτονική Ιταλία, παράγοντας σε περιορισμένη έκδοση την ετικέτα κρασιού «Andrà tutto bene».

andratuttobenezorzettig_Thumb_HighlightCenter216396

158
0

«Όλα θα πάνε καλά», αυτό το μήνυμα μεταφέρει με ένα μπουκάλι κρασί το οινοποιείο Zorzettig από το Fruili της Βόρειας Ιταλίας.

Οι άνθρωποι του οικογενειακού οινοποιείου Zorzettig επέλεξαν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται από την τρομακτική εξάπλωση του COVID-19 στη γειτονική Ιταλία, παράγοντας σε περιορισμένη έκδοση την ετικέτα «Andrà tutto bene». Τα έσοδα από την πώληση των 720 φιαλών που παρήγαγε το οινοποιείο θα διατεθούν για την ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Santa Maria della Misericordia στο Udine.

«Andrà tutto bene», λοιπόν, ή «όλα θα πάνε καλά», είναι το μήνυμα που μεταφέρει σε οκτώ ακόμα γλώσσες η ετικέτα. Ο αριθμός οκτώ δεν είναι τυχαίος μιας και θεωρείται τυχερός αριθμός στην Κίνα, τη χώρα που αντιμετώπισε τα πρώτα κρούσματα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το κρασί έχει παραχθεί από την ποικιλία Refosco dal Peduncolo Rosso, η οποία καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή Friuli-Venezia Giulia τη βορειοανατολική Ιταλία, μία από τις περιοχές της χώρας που έχει επηρεαστεί κυρίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στις 9 Μαρτίου, η κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte επέβαλαν εθνική καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις του πληθυσμούς στις απολύτως απαραίτητες.

Καθώς το κοινό πρέπει να παραμείνει σπίτι σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού, οι άνθρωποι του οινοποιείο δηλώνουν ότι η φράση της ετικέτας έχει σκοπό να δώσει «μια αγκαλιά, μια τόσο κοινή χειρονομία που τώρα είναι απαγορευμένη».

 «Αγαπάμε τη γη και την κοινότητας στην οποία ανήκουμε και αναζητούμε τρόπους για να βοηθήσουμε. Έτσι προέκυψε η ιδέα της περιορισμένη έκδοσης αυτής της ετικέτας με μια ευχή που ξεπερνά τον χώρο και τον χρόνο. Μας αρέσει η ιδέα ότι οικογένειες θα αγοράσουν αυτή τη φιάλη για να τη μοιραστούν με τους αγαπημένους τους ενώ κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Στο μέλλον, αυτό θα αποτελεί μία υπενθύμιση των δύσκολων στιγμών που είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε και μιας συγκυρίας που μας δίδαξε, για μια ακόμη φορά, πόσο πολύτιμες είναι οι μικρές χαρές και τα αγαπημένα μας πρόσωπα», αναφέρει η Annalisa Zorzettig, επικεφαλής του οικογενειακού οινοποιείου.

Με πληροφορίες από το repubblica.it και το thedrinksbusiness.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία