Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Ενημέρωση ΚΕΟΣΟΕ σε κόμματα για ειδικά μέτρα κρίσεων στις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις

Για τα ειδικά μέτρα για τους τους αμπελουργούς και την κατάρρευση της αγοράς οίνου, ενημερώνει η ΚΕΟΣΟΕ με επιστολή της τα κόμματα και τους αγροτικούς φορείς.

ampeli_7_2

42
0

Στην επιστολή του προέδρου της οργάνωσης κ. Χρήστου Μάρκου ζητείται ενεργοποίηση της απόσταξης κρίσης, ένταξη του οίνου στα μέτρα διατάραξης της αγοράς και των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων στην αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ και για μεταφορά κοινοτικών κονδυλίων στο αποθεματικό για τις κρίσεις του γεωργικού τομέα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε με το ακόλουθο διαβιβαστικό :

  • «Καμία αντίρρηση για το 800 άρι των απολυθέντων ή των εν αναστολή απασχόλησης εργαζομένων.
  • Καμία αντίρρηση για το 600 άρι των επαγγελματιών
  • Καμία αντίρρηση για το 800 άρι των προαναφερόμενων αν και τον μήνα Μάιο συνεχισθεί η ίδια κατάσταση
  • Προς Θεού, ανεπιφύλακτα ένα μεγάλο ΝΑΙ για το έκτακτο επίδομα των εργαζομένων στην ΥΓΕΙΑ

Όμως ένα παράπονο εδώ. Για μας τους αγρότες που τροφοδοτούμε το τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή με χίλιους κόπους και αντιξοότητες.

Πότε το πνεύμα της «αλληλεγγύης» και η λογική θα εξαφανίσει άραγε τις παράλογες και υποκριτικές αντιρρήσεις για παροχή της αυτονόητης στήριξης σ΄όσους παράγουν πραγματικά και στηρίζουν την χώρα!!! ΠΟΤΕ;

ΧΡΗΣΤΟΣ  Γ. ΜΑΡΚΟΥ»

Η ΚΕΟΣΟΕ ενημέρωσε τα  πολιτικά κόμματα και φορείς για το πακέτο των μέτρων που έχει ζητήσει  από τους υπουργούς ΥπΑAΤρ Μ. Βορίδη και Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα να ληφθεί, για την ανάσχεση της κατάρρευσης της αμπελοοινικής οικονομίας της χώρας και των Ελλήνων αμπελουργών, που αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα,  τα οποία επιγραμματικά αναφέρουν:

  1. Την ενεργοποίηση της διαδικασίας του άρθρου 216 του ΚΑΝ (ΕΕ) 1308/2013 για την απόσταξη κρίσης ,σε τιμή που θα καλύπτει κατ΄ ελάχιστον το κόστος παραγωγής
  2. Την ένταξη του οίνου στο άρθρου 219 του ΚΑΝ (ΕΕ) 1308/2013 ,που αφορά μέτρα κατά της διατάραξης της αγοράς
  • Την ένταξη των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων στα μέτρα αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 € καθώς και στα ειδικότερα μέτρα φορολογικής, και ασφαλιστικής ανακούφισης
  1. Την ενεργοποίηση του άρθρου 226 του ΚΑΝ (ΕΕ) 1308/2013 για την μεταφορά κοινοτικών κονδυλίων στο αποθεματικό για τις κρίσεις του γεωργικού τομέα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία