Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Η ανακύκλωση γυαλιού γίνεται προτεραιότητα για το ευρωπαϊκό κρασί

Η Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), έγινε μέλος μιας πανευρωπαϊκής ομάδας που θέτει ως στόχο την ανακύκλωση του 90% του χρησιμοποιούμενου γυαλιού, μέχρι το 2030.

anakuklosi-1

23
0

«Circular Economy Platform for Glass Collection & Recycling» είναι ο τίτλος της ομάδας που δημιουργήθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία γυάλινης συσκευασίας FEVE.

H CEEV, η οποία αποτελεί αντιπροσωπευτικό όργανο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή παραγωγή και εμπορία κρασιού, από εδώ και στο εξής θα συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση του 90% όλων των γυάλινων συσκευασιών στην αγορά της Ε.Ε., μέχρι το 2030.

Σε δήλωση της η CEEV υπογραμμίζει ότι ανεξάρτητα από την πρόσφατη υγειονομική κρίση, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας «παραμένει κύρια προτεραιότητα για τον κλάδο του κρασιού».

Ο γενικός γραμματέας της CEEV, Ignacio Sánchez Recartey, ανέφερε ότι πάνω από το 90% του κρασιού συσκευάζεται σε γυάλινες φιάλες.

Παρά τον πολλαπλασιασμό εναλλακτικών συσκευασιών, όπως τα αλουμινένια κουτάκια ή τα tubes, καταναλωτική έρευνα που διεξήγαγε η «Friends of Glass» έδειξε ότι οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους προτιμούν ακόμη να αγοράσουν κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά σε γυάλινες συσκευασίες.

«Σημειώνοντας πρόοδο στο κομμάτι της γυάλινης συσκευασίας, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, προοδεύουμε σε ένα γενικότερο επίπεδο» σημείωσε. «Υπάρχουν τόσο διαφορετικά είδη κρασιού, αλλά το γυαλί είναι ένα από τα λίγα κοινά στοιχεία που μας ενώνουν και με τη σωστή διαχείρισή του μπορούμε να αποδείξουμε στους καταναλωτές μας την προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τον πλανήτη».

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία