Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Noma ξανανοίγει μετά το lockdown και θα λειτουργήσει προσωρινά ως υπαίθριο wine bar. Στο μενού θα περιλαμβάνει μόνο δύο burger, ένα με κρέας και ένα χορτοφαγικό, τα οποία θα χρεώνονται κοντά στα 15 ευρώ το καθένα.
Με τα νέα δεδομένα, οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να πραγματοποιήσουν κράτηση. Την τελευταία δεκαετία το δανέζικο Noma βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου- τέσσερις φορές μάλιστα έχει ψηφιστεί ως το κορυφαίο. Για μια θέση στα λίγα τραπέζια του ήταν απαραίτητη η προπληρωμένη κράτηση, για την οποία υπήρχαν συνήθως μήνες αναμονής και κόστιζε περίπου 400 ευρώ.
Στην ανακοίνωση του εστιατορίου, ο σεφ και συνιδιοκτήτης René Redzepi γράφει: «Φίλοι μας, έχουμε καλά νέα να μοιραστούμε. Οι περιορισμοί στη Δανία χαλαρώνουν και επιτρέπεται πλέον να ξανανοίξουμε. Την επόμενη Πέμπτη, 21 Μαΐου, από τις 13:00 ανοίγουμε ένα υπαίθριο wine bar με επιλογές από τα αγαπημένα μας κρασιά και δύο burger: το “noma cheeseburger” και το “noma veggie burger”! Δεν χρειάζονται κρατήσεις. Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Noma όπως το ξέραμε μέχρι τώρα».
Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στον κήπο του εστιατορίου σε τραπεζάκια και κουβερτάκια πικ-νικ. Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση, δεν έχει σερβίρει ποτέ μέχρι τώρα burger στο εστιατόριό του. Σε δήλωσή του αναφέρει πως οι πελάτες αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχουν διάθεση για κάτι εξεζητημένο και ότι η επιλογή του να σερβίρει burger αποτελεί έναν τρόπο καλωσορίσματος του κόσμου της περιοχής.
Πηγή: www.lifo.gr