Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Διαθέσιμα από τον τρύγο του 2020 τα νέα βαρέλια Seguin Moreau QTT

Για πολλά χρόνια αποτελούσε κοινό μυστικό, χωρίς επιστημονική εξήγηση, μεταξύ οινολόγων, οινοποιών, ερευνητών και επαγγελματιών της γεύσης πως η επαφή του κρασιού με τη δρυ αυξάνει τον όγκο, πολλαπλασιάζει τις διαστάσεις αλλά και προσδίδει μια αίσθηση γλύκας δίχως να υπάρχει μεταβολή των ολικών υπολειμματικών σακχάρων του κρασιού.

Screen_Shot_2020-07-03_at_10_47_26

55
0

Το 2007 όμως η βαρελοποιία Seguin Moreau ξεκίνησε μια νέα πολυετή ερευνητική μελέτη σε συνεργασία με έναν από τους διαχρονικούς της συνεργάτες, το ISVV, και συγκεκριμένα με τα εργαστήρια των δρ Denis Doubourdie και Αxel Marchal. Ο σχεδιασμός της έρευνας ξεκίνησε με δύο αρχικές υποθέσεις. Η επιπλέον αίσθηση γλυκύτητας ήταν εξ ολοκλήρου προϊόν αλληλεπίδρασης ήδη αναγνωρισμένων και ταυτοποιημένων μορίων που συμβάλλουν στα «γλυκά και μαλακά» αρώματα, προερχόμενα απευθείας από τη δρυ ή και από τη διαδικασία του καβουρδίσματός της, ή πως οφείλεται σε άγνωστα άοσμα μόρια που χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα να συμβάλουν άμεσα η έμμεσα στην αύξηση της αίσθησης της γλυκιάς γεύσης. Η δεύτερη υπό-

θεση ήταν αυτή που υιοθετήθηκε και αποδείχθηκε σωστά καθώς έπειτα από τρία χρόνια εντατικών ερευνών ανακαλύφθηκε στη γαλλική δρυμια νέα οικογένεια ουσιών τα τρι-τερπενισοειδή, τα οποία ονομάστηκαν Quercotriterpenosides ή «δρυο –τρι-τερπενοσοειδή» σε ελεύθερη μετάφραση. Τα επόμενα τρία χρόνια η εντατικοποίηση της έρευνας οδήγησε στην ύπαρξη και της αντίστροφης ομάδας ουσιών, αυτής δηλαδή που συμβάλλει στην αύξηση της αίσθησης της πικρής γεύσης, ενώ το μεγάλο βήμα έγινε όταν διαπιστώθηκε πως η συγκέντρωση των οικογενειών των δύο ουσιών μεταβαλλόταν κυρίως ανάλογα με το είδος της γαλλικής δρυός, από το οποίο προέρχονταν τα δείγματα προς ανάλυση.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ LOUIS  ROEDERER

Διαδικασίες και μέθοδοι πατενταρίστηκαν και η πρώτη παραγγελία για κατασκευή βαρελιών από τη Seguin Moreau με υψηλή συγκέντρωση QTT ήρθε από τον διάσημο οίκο της Champagne Louis Roederer που έψαχνε τρόπο να μειώσει τα σάκχαρα στο τελικό dosage δίχως να μειωθεί η ένταση της γλυκιάς αίσθησης στο ποτήρι. Τα υψηλά επίπεδα επιτυχίας του τελικού αποτελέσματος και η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης οδήγησαν τη Seguin Moreau να δημιουργήσει μια νέα σειρά βαρελιών τα QTT, τα οποία είναι παγκοσμίως διαθέσιμα από τον τρύγο του 2020.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία