Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Παπούτσια με δέρμα από σταφύλια λανσάρει ολλανδική εταιρεία

Μια εταιρεία αθλητικών στο Άμστερνταμ έχει ανακοινώσει νέα «trainers» που είναι «φιλικά» για τους βίγκαν, και αποτελούνται από «δέρμα κρασιού».

alternative-leather__1_

91
0

Η ολλανδική εταιρεία υποδημάτων, Mercer Amsterdam, σχεδίασε τα αθλητικά σε συνεργασία με τη Vegea, μια ιταλική εταιρεία που παράγει δερμάτινο ύφασμα από τα υπολείμματα της παραγωγής κρασιού - ιδίως τα γίγαρτα σταφυλιών και τις φλούδες από τα στέμφυλα, στο Μιλάνο από το 2017.


Τα νέα «trainers» ονομάζονται W3RD Wine Pack και η τιμή τους αναμένεται να είναι περίπου στα 250 €, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν ως μέρος της συλλογής Mercer Amsterdam Spring / Summer 2021, τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τα αθλητικά παπούτσια αποτελούνται και από ανακυκλώσιμα υλκά, όπως φιαλίδια PET και η σόλα είναι φτιαγμένη από φύκια.

«Το δέρμα του κρασιού είναι μαλακό, λείο, σταθερό, 100% βιώσιμο και μπορεί να ανακυκλωθεί. Μοιάζει σχεδόν με δέρμα και μπορεί επίσης να επεξεργαστεί επαρκώς», ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρεία. Επιπλέον, «Το δέρμα του κρασιού είναι 100% vegan, κανένα ζώο δεν βλάπτεται και κανένα ζωικό προϊόν δεν χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία παραγωγής».

Τα αθλητικά W3RD διατίθενται προς το παρόν σε μια σειρά τεσσάρων χρωμάτων.

«Αυτή είναι η πρωτή σειρά παπουτσιών, με αυτό το υλικό προς το παρόν, αλλά σχεδιάζουμε να το επεκτείνουμε», δήλωσε ο ιδρυτής Pim Mercer στο Decanter.com.

Μιλώντας στο Decanter.com το 2017, ο ιδρυτής της Vegea απέδειξε τις δυνατότητες που μπορούν να δώσουν τα υποπροϊόντα της οινοπιίας στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι «από τα 26 δισεκατομμύρια λίτρα κρασιού που παράγεται ετησίως, περίπου 7 δισεκατομμύρια κιλά στέμφυλων, μπορούν ενδεχομένως να δώσουν τρία δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δέρμα κρασιού.»

Πηγή: decanter.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία