Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Τα ΒορΟινά… αλλιώς και οι οινικές εκθέσεις στην εποχή της πανδημίας

Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα κινείται στον ρυθμό των ΒορΟινών, τα οποία τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν αλλιώς.

βπροινα

126
0

Γνωστά εστιατόρια, cafe-wine-bars και κάβες της πόλης θα φιλοξενήσουν τα ΒορΟινά 2020, προτείνοντας στο κοινό της συμπρωτεύουσας γευσιγνωσίες, δείπνα food & wine pairing, παρουσιάσεις και wine cocktails σε ειδικές τιμές και πάντα με ασφάλεια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 «Η ιδέα για τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης από την αρχή, και εννοώ την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Λιμάνι τον Σεπτέμβριο, αφορά μία σύγχρονη γιορτή κρασιού στην εποχή του τρύγου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις στην ίδια την εκδήλωση και σε καταστήματα της πόλης, είναι ενέργειες που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια. Ωστόσο, φέτος δόθηκε σε αυτές μεγαλύτερη βαρύτητα και εύρος. Σε ένα πνεύμα που κυρίως στοχεύει στην υποστήριξη της εστίασης, προσκαλέσαμε ανοιχτά τα εστιατόρια, café-wine-bar και κάβες της πόλης να «φιλοξενήσουν» τα ΒορΟινά δημιουργώντας μικρές εκδηλώσεις ή ελκυστικές προτάσεις για τους καταναλωτές. Ο στόχος κοινός: να ενημερωθεί το κοινό για τα προϊόντα των κορυφαίων οινοποιών-μελών μας ώστε στη συνέχεια να τα εντάσσει στην καθημερινότητά του, γνωρίζοντας όμως και πώς να τα απολαμβάνει καλύτερα», αναφέρει στο Agronews η Αλεξάνδρα Ανθίδου, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Θετική η ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων

«Το ευχάριστο είναι ότι υπήρξε ανταπόκριση, μάλιστα και από επιχειρήσεις που δεν είχαμε συνεργαστεί έως τώρα.  Το σημαντικό είναι να γίνονται συνέργειες κάτι που επιδιώκουμε σταθερά στην Ένωσή μας. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που κυρίως οφείλουμε να αντιληφθούμε είναι πως οι οινοποιοί, οι επαγγελματίες της εστίασης και της λιανικής και οι καταναλωτές είμαστε ένα και αλυσίδα.  Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να λειτουργούμε μονομερώς», σημειώνει η κ. Ανθίδου.

Ενδεικτικά, κάποια από τα εστιατόρια που θα συμμετέχουν στη νέα αυτή πρόταση της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» είναι τα εστιατόρια «Cookoo», «Plaisir Brasserie», «Τζάκι Ηο», «Μπακάλ», «Brizola», «Mia Feta Feta Bar», «Δια Ταύτα» και «Ακαδημία», τα café-wine-bar «Orizontes Pool Bar», «Ble», «Μέθη», «ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe» και «Casablanca», οι κάβες «Wine House» και «Wine Law», και το Κτήμα Φλόριαν στον Τρίλοφο. Επιπλέον, η ιστοσελίδα των ΒορΟινών (βάλτε link www.voroina.gr) θα ενημερώνεται συνεχώς με νέες προτάσεις.

Μπορεί φέτος τα ΒορΟινά να «λείψουν» από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ωστόσο από την πόλη δεν θα λείψει το εξαιρετικό επώνυμο ποιοτικό κρασί και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των ΒορΟινών.  Αντίθετα, το οινόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα γνωρίσει περισσότερο στοχευμένα και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον απολαμβάνοντάς τα εστιασμένα στη δομή, στο στυλ, στην ποικιλία και στις δυνατότητές τους να αφομοιωθούν στην καθημερινότητά αλλά και σε κάθε ιδιαίτερη περίσταση.

Μάλιστα, η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» προσανατολίζεται σε μία αντίστοιχη διοργάνωση για το κοινό της Αθήνας τους πρώτους μήνες του 2021, όπως ανέφερε η κ. Ανθίδου στο Agronews.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις οινικές εκθέσεις στην εποχή της πανδημίας θα φιλοξενηθεί στο WineTrails Σεπτεμβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία