Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
WineTrails

Παράταση ως 31 Μαρτίου 2021 για επιστροφή ΕΦΚ ζητά ο ΣΜΟΕ

Tην παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών ως 31 Μαρτίου 2021, ώστε να έχουν όλοι οι μικροί οινοποιοί τον απαιτούμενο χρόνο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα αρμόδια τελωνεία για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης της περιόδου 2016 -2018, ζητά ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών.

harvesttha

162
0

ο σχετικό αίτημα του ΣΜΟΕ για τρίμηνη παράταση υποβλήθηκε με επιστολή στις απέστειλε στις 18 Δεκεμβρίου επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο και τον Πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

 

Η ανακοίνωση του ΣΜΟΕ

 

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας απέστειλε στις 18 Δεκεμβρίου επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο και τον Πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή με αίτημα την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης της περιόδου 2016 -2018 στα μικρά οινοποιεία.

Σύμφωνα με την απόφασή της 6 Ιουνίου 2020, δόθηκε από το κράτος 6μηνη περίοδος προσκόμισης δικαιολογητικών ώστε να επιστραφεί στα μικρά οινοποιεία ο ΕΦΚ που αχρεωστήτως αυτά κατέβαλαν κατά την περίοδο 2016-2018.

Πριν την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης, ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας είχε προτείνει έναν απλό και εύκολο τρόπο υπολογισμού αυτού του ποσού, το οποίο δικαιούνται (και έχουν απόλυτη ανάγκη) τα οινοποιεία που εκπροσωπεί.

Ο εν λόγω τρόπος θα διευκόλυνε και τις ελεγκτικές υπηρεσίες για τον έλεγχο της ορθότητας των δηλώσεων.

Δυστυχώς η πρόταση του Συνδέσμου δεν υιοθετήθηκε και επελέγη αντ' αυτής ένας πιο σύνθετος και γραφειοκρατικός τρόπος.

Η συγκέντρωση εκατοντάδων ή και χιλιάδων παραστατικών απαιτεί αρκετό χρόνο, οργάνωση και κόπο από τους μικρούς οινοποιούς, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα έφτασαν να έχουν συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά λίγες ώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής. Την κατάσταση επιδείνωσε η εν εξελίξει πανδημία και ο τρύγος που τελείωσε τον προηγούμενο μήνα.

Ο Σύνδεσμος αιτείται την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών ως 31 Μαρτίου 2021, ώστε να έχουν όλοι οι μικροί οινοποιοί τον χρόνο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα αρμόδια τελωνεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία