Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

ARAMPATZHTDAIGOPROBATOTROFOI01

Την ελπίδα ότι η έλλειψη που καταγράφηκε στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, προοιωνίζει άνοδο της τιμής των αμονοεριφίων στην εγχώρια αγορά, επομένως οι παραγωγοί ενδέχεται να… αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών τους όλο το προηγούμενο διάστημα, πορεύεται προς το παρόν η κυβέρνηση στο θέμα της ειδικής ενίσχυσης του κλάδου λόγω κορωνοϊού.

mpikan-se-mantri-kai-eklepsan-6-arnia-stin-imathia_w_hr

Την μέριμνα των αρμόδιων οικονομικών αρχών για ένα λεπτό θέμα το οποίο απασχολεί κατά καιρούς χιλιάδες κτηνοτρόφους, επιζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, οι Κτηνοτροφικού Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

mv_panoli2402020

Με 30 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα και 120 ευρώ το κεφάλι για τα βοοειδή, αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου Λάρισας κατά βάση αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας με βάση την τροπολογία που πέρασε τελικά από τη Βουλή και καθιστά δυνατή την οικονομική τους ενίσχυση για τα ζώα που υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πριν από 5 χρόνια λόγω ζωονόσου.

Vermont_Creamery

Για 2 έως 6 μήνες επιδότηση με σκοπό την εθελοντική απόσυρση από την αγορά σε γάλα και κρέας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για τη χορήγηση ειδικής ενίσχυσης για την ιδιωτική αποθεματοποίηση, δηλαδή την προσωρινή απόσυρση γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος και για διάστημα 2 έως 6 μήνες από την ευρωπαϊκή αγορά. Εκτιμάται ότι αυτό θα επιτρέψει μεσοπρόθεσμα να μην πιέζονται οι τιμές παραγωγού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κομισιόν.

dreyk-buzz-web_2

Τον κόσμο της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων χωρίς το παραδοσιακό πασχαλινό αρνί, άφησε, ο άτσαλος εφοδιασμός της αγοράς αυτές τις μέρες και ο φόβος που καλλιεργήθηκε στο εμπόριο μη μείνουν τα σφάγια στα ψυγεία.