Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

36_pin_37

Η αναντιστοιχία μεταξύ της τιμής παραγωγού και της ενίσχυσης του κόστους παραγωγής που συντελείται στην ζώνη του αγελαδινού γάλακτος φτάνει στα έδρανα της Βουλής, ανοίγοντας παράλληλα τη συζήτηση για μια ενδεχόμενη ενίσχυση των αγελαδοτρόφων, ως μέσο αντιμετώπισης της υφιστάμενης κρίσης.

alieia

Δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο διαβούλευσης του Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027, ύψους 374.995.903 €., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας, Θάλασσας και Υδατοκαλλιεργειών (ΕΤΘΑΥ) για το οποίο έχει εκδοθεί ο Κανονισμός (ΕΕ) 1139/2021.

saepds

Σε συνέχεια της πρόσφατης ενημέρωσής μας αναφορικά με την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί της ένστασης στο 3ο κριτήριο, "μη ουσιαστική ανάγκη για υγεία των ζώων ",  της Κατ’ Εξουσιοδότηση Πράξης (DEA 2021/2718) με θέμα «Κριτήρια για τον προσδιορισμό των αντιμικροβιακών που θα προορίζονται για τη θεραπεία ορισμένων λοιμώξεων στον άνθρωπο», θα θέλαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση να σας ενημερώσουμε ότι κατά την σχετική ψηφοφορία της 16ης Σεπτεμβρίου, απορρίφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η σχετική ένσταση.

42-43_pin_4

Κατά 6 λεπτά ανά κιλό αγελαδινού γάλακτος έχει αυξηθεί µέσα σε έναν χρόνο (από τον Σεπτέµβριο του 2020) το κόστος παραγωγής στις οργανωµένες µονάδες της χώρας, µε την µερίδα του λέοντος των ανατιµήσεων να πηγαίνει στο πετρέλαιο και τις ζωοτροφές. Την ίδια στιγµή οι βιοµηχανίες στη ζώνη γάλακτος της χώρας έχουν διατηρήσει αµετάβλητες τις τιµές παραγωγού µεταξύ των 0,385 και 0,395 ευρώ το κιλό.

probato

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές κτηνιατρικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν δύο πρωτογενείς εστίες ευλογιάς προβάτων και αιγών στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις περιοχές Balikesir και Izmir της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα της χώρας μας.

σαδφφα

Mε την παρούσα επιστολή ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων, Εισαγωγέων & Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων θα ήθελε να σας ενημερώσει για μια εξέλιξη που ενδεχομένως να μην έχετε αντιληφθεί πλήρως την σημασία της ή που δεν έχει υποπέσει καθόλου στην αντίληψή σας.

IMG-2021090

Ψηφιακό «τείχος» προστασίας, που θα θωρακίσει το υπάρχον σύστημα ισοζυγίων γάλακτος καθιστώντας αποτελεσματικότερους τους ελέγχους των εποπτικών Αρχών σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας του προϊόντος, με οικονομικά οφέλη που μπορεί να φτάσουν στα 145 εκατ. ευρώ, ετησίως, ετοιμάζεται να ορθώσει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα.

fotovolatiko-600-x-400

Η παραγωγή γάλακτος μπορεί να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050. Αυτή η, πολλά υποσχόμενη, διαπίστωση είναι το κύριο αποτέλεσμα των εργασιών του 22ου Γαλακτοκομικού Συνεδρίου του International Farm Comparison Network (IFCN).

23s3pr-thumb-large

Σε τροποποίηση του παραρτήματος του εκτελεστικού κανονισμού 2021/605 για τη θέσπιση ειδικών μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, προχώρησε στις 3 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν, με αφορμή τις νέες εστίες σε Βουλγαρία, Γερμανία και Πολωνία.

472de5886512b1d6939bd3c2be272d3c_XL

Έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα παραλαμβάνονται αιτήσεις-δηλώσεις των ζημιωθέντων εξαιτίας των πυρκαγιών, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Ηλείας.

cow-3342847_640

Θεσπίστηκε ετήσιο ανταποδοτικό τέλος για τις ανάγκες του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, το οποίο ανέρχεται σε 1,5 ευρώ για κάθε βοοειδές, σε 0,4 ευρώ για κάθε χοίρο, σε 0,2 ευρώ για κάθε πρόβατο ή αίγα.

foto-ilia-2-e1588097469322

Ο Σύλλογος και η Συντονιστική Ομάδα Ενεργών Κτηνοτρόφων Επαρχίας Λαγκαδά του Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί πανελλαδική συνάντηση με θέματα που απασχόλησαν τον κλάδο τα τελευταία έτη και της επόμενης αυριανής ημέρας.

zootrofes_site_2

Εκτός πραγματικότητας κινούνται πλέον οι τιμές των ζωοτροφών σε ένα μοτίβο που συμπαρασέρνει μαζί του ολόκληρη την αγορά στη ζώνη γάλακτος, αφήνοντας εκτεθειμένους τους κτηνοτρόφους σε ένα εξαιρετικά ευάλωτο οικονομικό περιβάλλον που πρώτα και κύρια δυσκολεύει τον προγραμματισμό των μονάδων τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ