Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

slide03-960x320

Η εταιρεία ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ Α.Ε., πιστή στο όραμά της για υποστήριξη καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων προς τον κτηνοτρόφο, ακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την ολλανδική εταιρία Trouw Nutrition Hifeed B.V.

IMG-20210705-WA0006

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός είχε την Δευτέρα 5 Ιουλίου συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

WNHYCHNVSC

Οι παραγωγοί γάλακτος μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων ελέγχου ποιότητας γάλακτος της κτηνοτροφικής τους μονάδας μέσω του πληροφοριακού συστήματος, εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ» του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

υδατοκαλ1

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου, Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να αποζημιωθούν, μέσω του ΕΠΑΛΘ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας που επλήγησαν από την covid19 και θα ακολουθήσει έκδοση σχετικής πρόσκλησης.

10-11_46

Μπροστά σε νέες δυσκολίες βρίσκεται αυτό τον καιρό ο τοµέας της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα, καθώς την ενδιαφέρουσα βελτίωση που δείχνει να υπάρχει στις τιµές παραγωγού (3,7%) το τελευταίο διάστηµα, υπερκαλύπτει, καθώς φαίνεται, από τα στατιστικά στοιχεία του Απριλίου 2021, το αυξηµένο κόστος παραγωγής (4,8%).

26172872_1092249407584453_3094913009356995143_o

Στην ενεργοποίηση των πολιτικών αντανακλαστικών του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάληψη παρεμβάσεων στο θέμα της μεγάλης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών προσβλέπουν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

tsimpouri-720x544

Την προσοχή των ανθρώπων που ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και σε αγροτικές περιοχές εφιστά η αρμόδια διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τα περιστατικά κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας.

Μαξιμος_-_Αραμπατζη_2

Άμεσης ανάγκης η Ευρωπαϊκή και εγχώρια στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου, με λήψη μέτρων για προστασία της τιμής των ζωοτροφών και αυστηροποίηση των ελέγχων για αποφυγή περιπτώσεων νοθείας.

Γαλοπουλα-Turkey

Κανονικά εξάγονται από σήμερα τα ελληνικά πουλερικά στην Αλβανία καθώς, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, η Υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας, κ. Milva Ekonomi ανακάλεσε σήμερα, 11 Ιουνίου 2021, απόφασή της από τις 4 Ιουνίου 2021, με την οποία απαγορεύονταν οι εισαγωγές πουλερικών από συγκεκριμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

δφβδφβδ

Mια μεγάλη γιορτή άρρηκτα δεμένα με τον κτηνοτροφικό τρόπο ζωής είναι το κούρεμα των προβάτων που πολλές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις συνηθίζουν να πραγματοποιούν με όλα σχεδόν τα τελετουργικά που τη συνοδεύουν μέχρι σήμερα. Έτσι απλά για να θυμούνται οι «παλιοί» και να μαθαίνουν οι…νεότεροι.

trifilithesghres

Μοντέλο τιμολόγησης του τριφυλλιού βάσει της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη εφαρμόζουν πλέον δύο σημαντικοί συνεταιρισμοί του θεσσαλικού κάμπου, με τους αγρότες του ΘΕΣγη να εφοδιάζουν με πρώτης τάξεως τριφύλλι τους κτηνοτρόφους της Ελασσόνας, μέλη του ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ.

agelades1_3

Τάση προγραφής της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, διαπιστώνει η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, η οποία ζητά διασφαλίσεις για το ελληνικό γιαούρτι, που βάλλεται από τα συμπυκνώματα εισαγόμενου γάλακτος εξαιτίας μίας ΚΥΑ που υπογράφηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

KIVOTOS-40-stepikes-agelades-768x512

Στην έγκριση διάθεσης πίστωσης 1 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση της Πράξης «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία», στο πλαίσιο της Δράσης 10.2.1 του Υπομέτρου 10.2 Μέτρο 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με αδιάθετα υπόλοιπα από προηγούμενη έγκριση διάθεσης πίστωσης, προχωρά σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ktinotrofoi_2

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση De minimis ζητάει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου από τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σχετική επιστολή που απέστειλε, λόγω της τεράστιας αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές αλλά και λόγω της μεγάλης απώλειας παραγωγής που υπήρξε, έπειτα από τους διαδοχικούς παγετούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ