Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

νεοι

Προβλήματα που αποτρέπουν κτηνοτρόφους από το να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις ενίσχυσής τους μέσα από το Μέτρο 22 θίγουν σε ανακοίνωσή τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ, ζητώντας από το υπουργείο να δώσει περιθώριο μερικών ημερών στους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

202303220937294904-900x475

Ύστερα από συνεργασία του υπουργού Γ. Γεωργαντά με τον υφυπουργό και αρμόδιο για την «Αλιεία» Σ. Κεδίκογλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδης Οδ. Δημήτρης, υπέγραψε την ένταξη της Πράξης: «ΜΙΚΡΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΧΑΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΧΑΔΑΣ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

ΑΥΤ-ΦΥΛ-5

Να ενταχθούν ντόπιες φυλές προβάτων και αίγας της Κρήτης στον κατάλογο και στα προγράμματα διατήρησης και γενετικής Βελτίωσης των αυτόχθονων φυλών ζητά μέσω ανοιχτής επιστολής ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

astgsdgsd

Σαφή εντολή για εντατικοποίηση, εν όψει των εορτών του Πάσχα, των ελέγχων στην αλυσίδα εμπορίας για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

44-45_4

Νέες προοπτικές για την εγχώρια κρεατοπαραγωγό βοοτροφία ανοίγει το νεοσύστατο συνεταιριστικό σχήµα Βοῦς Ελλάς, που έκανε το ντεµπούτο του στις αρχές της προηγούµενης εβδοµάδας και σε ορίζοντα ενός έτους φιλοδοξεί να πάρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ώστε να κυκλοφορήσει δικό του προϊόν στην αγορά µε ενιαίο brand για τα 40 µέλη του.

provata-1

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε με πλειοψηφία την Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» προϋπολογισμού 1.907.568,96

DSC03289-1

Όμηροι μερικών μυστήριων τύπων και χειρισμών που γίνονται μακριά από το φως της ημέρας βρίσκονται εδώ και μερικούς μήνες 700 κτηνοτρόφοι των Σπάνιων Φυλών σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι περιμένουν την πληρωμή τους ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και πριν από λίγες ημέρες εξέπνευσε και η έκτη πιθανή προθεσμία πληρωμής της ενίσχυσης.

20191008PHT63712_original

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Janusz Wojciechowski υπερασπίστηκε τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσει τις εκπομπές αερίων στην κτηνοτροφία, παρά την αναγνώριση αδυναμιών στη διαδικασία συλλογής δεδομένων που χρησιμοποιήθηκε για τη σύνταξη της πρότασης.

shutterstock_1429861037

Τα υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων και άλλων ουσιών που βρίσκονται σε ζώα και τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνεχίζουν να μειώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επίπεδα συμμόρφωσης αυξάνονται, αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία.

i-tmz4r3p-o

Στην δημιουργία του Πανελλήνιου Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Εκτροφέων Βοοειδών Αναπαραγωγής/Πάχυνσης Αγελαίας Μορφής, εν συντομία (Π.Α.Κ.Σ.Ε.Β.Α.Π.Α.Μ.) προχώρησε μια ομάδα εκτροφέων «μ χαρακτηριστικά παρέας και γνώμονα το μεράκι και την αγάπη τους για το επάγγελμα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση γνωριμίας που δημοσίευσε ο νεοσύστατος συνεταιρισμός.

ktinotrofia210914

Ανησυχία στις κτηνιατρικές αρχές και τους κτηνοτρόφους έχει προκαλέσει ο εντοπισμός κρουσμάτων Αφθώδους Πυρετού και Ευλογιάς προβάτου και αιγών στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χώρας μας.

georgiki_sholi_asomaton

Τρέχουν οι διαδικασίες για την αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο με στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης ερευνητικής μονάδας αιγοπροβατοτροφίας, η οποία θα φροντίζει για τη διατήρηση, αναβάθμιση και διάθεση γενετικού υλικού ντόπιων φυλών αιγών και προβάτων, ενώ θα λειτουργεί και ως κέντρο εκπαίδευσης νέων κτηνοτρόφων. Μάλιστα, στόχος η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

001_446_IMG_vel134034i-848x565

Εναρμονισμένους κανόνες για τον εμβολιασμό των ζώων κατά σοβαρών ασθενειών ενέκρινε στις 20 Φεβρουαρίου η Κομισιόν. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των μέτρων για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών (H5N1) που έχει παρατηρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα.

32_26

Η συνεργασία της Farmsystems µε µεγάλες και έµπειρες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, παράλληλα µε τη δυνατότητα της εταιρείας να προµηθεύει υλικά κατασκευών υψηλής ποιότητας, εγγυώνται την κατασκευή ή τον εκσυγχρονισµό της ήδη υπάρχουσας εγκατάστασης, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

24a_5

Η επιλογή του σωστού εξοπλισµού αρµεγής είναι µία σηµαντική απόφαση για κάθε κτηνοτρόφο. Το αρµεκτήριο πρέπει να διευκολύνει την καθηµερινότητα του κτηνοτρόφου στη µονάδα παρέχοντας ταυτόχρονα γρήγορο και εύκολο άρµεγµα, διασφαλίζοντας την ευκολία των ζώων και υψηλή ποιότητα του παραγόµενου γάλακτος. Η Milkplan παρέχει µία µεγάλη γκάµα σε εξοπλισµό αρµεγής που µπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες µίας φάρµας.

voskos_11

Σε παγκρήτιο συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Μαρτίου με προσυγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου στις 11 το πρωί, προχωρούν οι κτηνοτρόφοι, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι πρόεδροι όλων των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, που συγκεντρώθηκαν στο Ρέθυμνο, στις 15 Φεβρουαρίου.

κτηνοτροφοι

Κάλεσμα στους καταναλωτές να εντάξουν μέσα από αυτή την προσπάθεια αντίδρασης στις αυξημένες τιμές στο ράφι και τα αδικαιολόγητα κέρδη την προτίμησή τους στα γαλακτοκομικά προϊόντα των ελλήνων κτηνοτρόφων απευθύνει η ΕΘΕΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ