Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

skafos

Κάλεσμα απευθύνουν τα τμήματα αλιείας των περιφερειών για ανανέωση ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 των αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών καθώς μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας (31.12.2020), άδειες που δε θα ανανεωθούν παύουν να ισχύουν.

bc5ef2238e653a20ff52f37e6467e18a

Ανεβαίνει στα 216 ο αριθμός των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού, καθώς διαπιστώθηκαν άλλα 8 επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

afrikaniki_panoli

Η EFSA ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και τη διακοπή της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

african_swine

Τη θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων με την έγκαιρη ενημέρωση, την άμεση διάγνωση και την ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των χοιροτρόφων.

ENVSH

Τη νέα της ταυτότητα και το όραμά της για μια δυναμική εκπροσώπηση των επαγγελματιών του κλάδου της εμπορίας κρέατος, παρουσίασε η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων στη δεύτερη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

02_119565508_246375140012583_1772938618789321317_n

Δωρεάν ο εμβολιασμός των ζώων στις περιοχές που εντοπίζονται εστίες καταρροϊκού πυρετού. Την διαβεβαίωση αυτή έλαβε από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη η βουλευτής του νομού Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου, ικανοποιώντας το αίτημα των κτηνοτρόφων του νομού.

probata-696x402

Ο καταρροϊκός στα ζώα είναι όπως ο κορωνοϊός για τους ανθρώπους, σε ότι αφορά την υψηλή μεταδοτικότητα του λέει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, που ζητά την λήψη πρόσθετων μέτρων για για την καταπολέμηση της ασθένειας, με εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κάλυψη του κόστους των εντομοαπωθητικών και κυρίως των απαραίτητων εμβολίων.

προβατο

Οι ταχύτατοι ρυθμοί με τους οποίους μεταδίδεται ο καταρροϊκός πυρετός στη χώρα μας, με κύρια εστία τη Βόρεια Ελλάδα και διαβλεπόμενη επέκταση νότια και δυτικά, καθιστούν, για την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος - ΕΔΟΚ, επιτακτική την ανάγκη αφενός λήψης μέτρων για την αντιμετώπισή του και αφετέρου την κατάρτιση σχεδίου για τη μελλοντική προστασία της κτηνοτροφίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας από την επαναλαμβανόμενη αυτή νόσο.

grazing-cows

Οι πρώτες εβδομάδες της ζωής των μηρυκαστικών είναι μια κρίσιμη περίοδος. Κατά τη γέννηση το πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανώριμο, έτσι τα νεαρά ζώα είναι εκτεθειμένα σε παθογόνους παράγοντες και σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Μαξιμος_178

«Οφείλουμε να επενδύσουμε περισσότερο στη γενετική βελτίωση των αυτόχθονων ελληνικών φυλών, όχι μόνο για την διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και την ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανθεκτικότητας των ζώων. Είναι μύθος ότι οι αυτόχθονες φυλές δεν μπορούν να είναι παραγωγικές. Η σοβαρή δουλειά με τη γενετική βελτίωση που γίνεται στο χιώτικο πρόβατο μαρτυρά του λόγου το αληθές».

provata-katsikes-500

Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα καταρροϊκού στη Χώρα, με 78 εστίες, οι οποίες και εντοπίζονται κυρίως στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (70% των κρουσμάτων) θέτουν σε εφαρμογή την άμεση ενεργοποίηση του Σχεδίου Εκτάκτου Ανάγκης για την καταπολέμηση της νόσου.

0000_2

Ποσό 30.155.000 ευρώ ενέκριναν οι οικονομικές υπηρεσίες για την πίστωση της ειδικής ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδη να δηλώνει το πρωί της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στη Βουλή ότι την επομένη θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που ανοίγει τη σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

arampatziydatokalliergeies

Τέλος σε μονάδες που αδειοδοτήθηκαν αλλά είτε δεν λειτούργησαν ποτέ ή υπολειτουργούν ή εκμισθώνουν παράνομα τις άδειές τους προκαλώντας οικονομικές αλλά και ενδεχόμενες περιβαλλοντικές και κοινωνικές στρεβλώσεις.

katarroiokos

Ο κτηνιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας απευθύνει έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων στην εκτροφή και διακίνηση ζώων μετά τον αυξημένο αριθμό εστιών καταρροϊκού πυρετού στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Πέλλας και Φλώρινας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ