Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

stablos-ktinotrofia-3-5-21

Υποψίες ότι ανακρούει πρύμναν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με την υπόσχεση περί επιδότησης των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών, με το θέμα να φτάνει πλέον και στη Βουλή, όσο εντείνονται οι πιέσεις αλλά και η δυσαρέσκεια από τα αργά αντανακλαστικά που επιδεικνύονται στο συγκεκριμένο ζήτημα.

istock-1197330374

Αντιμέτωπη με την ιστορικά μεγαλύτερη επιδημία της γρίπης των πτηνών, βρίσκεται η Ευρώπη, όπως δήλωσε το γερμανικό ινστιτούτο υγείας των ζώων Friedrich-Loeffler-Institut (FLI) στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, δίχως το τέλος της επιδημίας αυτής να είναι ακόμη ορατό.

unnamed__4__7

Ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών, για την εκμετάλλευση συγκεκριμένης ανθοφορίας, από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον και σε απόσταση τουλάχιστον 50 χλμ., η δαπάνη για προμήθεια καινούργιων κυψελών μέχρι και 10% επί των κατεχόμενων καθώς και η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κινητών βάσεων μέχρι και 20% επί των κατεχόμενων.

25_15

Το 2020 ήταν μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες διακυμάνσεις λόγω της εμφάνισης της πανδημίας, με βασική επίπτωση το κλείσιμο των αγορών και της εστίασης που επηρέασε καθοριστικά τον κλάδο των τροφίμων.

cea6f2f4f98913aafc33c76515217782_XL__1_

Οι καταστροφές στις υποδομές στέγασης και αλιείας από τη κακοκαιρία Καρμέν, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ζωτικής σημασίας, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Σπήλιο Λιβανό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

θυθηθξ

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) σάς προσκαλεί να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 με θέμα «2021/2027: Οι αναπτυξιακές προκλήσεις και τα κρίσιμα ορόσημα».

ΝΓΝΓ_ημεριδα_αιγοπροβατοτροφια_2

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου Ενημερωτική Ημερίδα στην Κομοτηνή, με αφορμή την υλοποίηση του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

RXC6YqMuQSmO7CBIsxSJ

Την άμεση λήψη μέτρων στήριξης των τοπικών μυδοκαλλιεργητών για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα του 2021, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε στην παραγωγή τους ο καύσωνα και να μπορέσουν να διατηρηθούν στο επάγγελμα, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα.

iStock-521496978

Η δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε στις 13 Δεκεμβρίου ενημερωτική ανακοίνωση εξειδίκευσης των μέτρων προστασίας που πρεπει να λάβουν οι πτηνοτρόφοι ώστε να μην παρουσιαστούν νέα κρούσματα της γρίπης τύπου Α στην χώρα μας.

tsopanis_2_2

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με περιβαλλοντικό αποτύπωμα», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωϊ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας.

2021_12_03_PINDOS_KAINOTOMES_METHODOI_EKTROFIS_KOTOPOYLON_GIA_TIN_PARAGOGI_PROIONTON_IPSLIS

Νέοι βιο-δείκτες (βιοχημικοί και ανοσολογικοί) που επαληθεύουν τη γνησιότητα του τρόπου εκτροφής κοτόπουλων Ελεύθερης Βοσκής παρουσιάστηκαν στην υβριδική ημερίδα με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ» που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Η ΠΙΝΔΟΣ».

poultry-netherlands

Κρούσμα της λοιμώδης ιογενής νόσου, υποχρεωτικής δηλώσεως, ανιχνεύτηκε στη γειτονική Βουλγαρία, με τον κίνδυνο επανεμφάνισης της ασθένειας στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες να καθίσταται ιδιαίτερα αυξημένος σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

arnia_45_2

Έντονη κινητικότητα, πολλές παραγγελίες και περιορισμένη προσφορά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα στην εγχώρια αγορά πρόβειου κρέατος, η οποία ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου έχει ήδη διαμορφωθεί κοντά στα υψηλά του έτους, με τους κτηνοτρόφους να πληρώνονται 7 ευρώ το κιλό στο σφαγείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ