Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

sheep_4

Επαγρύπνιση και ενίσχυση των μέτρων βιοπροφύλαξης συνιστά το Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω επιβεβαίωσης εστιών Αφθώδους Πυρετού κι Ευλογιάς προβάτου και αιγών στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χώρας μας.

llystemfila

Ενίσχυση της αντιοξειδωτικής άμυνας, αύξηση του ρυθμού ανάπτυξής τους, ως προς το κέρδος βάρους, μείωση του πληθυσμού παθογόνων οργανισμών και βελτίωση της ποιότητας του κρέατος, είναι ορισμένα από τα οφέλη που προκύπτουν για την ευζωία των παραγωγικών ζώων από την αξιοποίηση στέμφυλων και υποπροϊόντων της οινοποιίας, ως πρόσθετες βιολειτουργικές ύλες στο καθημερινό σιτηρέσιό τους.

δακοκτ

Σε συνέχεια της επιστολής που απεύθυναν στους αρμόδιους φορείς στις 15 Φεβρουαρίου 2021, οι ελαιοπαραγωγοί της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» επαναφέρουν το θέμα ολοκληρωμένης επιδότησης και πρόσληψης επαρκούς προσωπικού για την επιτυχή πραγματοποίηση των τεσσάρων ψεκασμών που απαιτούνται για την δακοκτονία.

3Wli_tqA

Tην έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται σε σχέση με δύο κρίσιμα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου ζητήματα: Το χωροταξικό και τη χρηματοδοτική ενίσχυση από Ευρωπαϊκούς πόρους εκφράζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

beeswarm5148

Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Αττικής προτίθεται να συγκροτήσει Ομάδα Διασωστών Μελισσοσμηνών (εφεξής «ΟΜΑΔΑ»), η οποία θα απαρτίζεται από φυσικά πρόσωπα που δύναται να αναλάβουν την περισυλλογή (απομάκρυνση/διάσωση μελισσοσμηνών – εφεξής ΔΙΑΣΩΣΗ) στην Περιφέρεια Αττικής.

προβατα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Φλώρινας που διαθέτουν εκτροφές αιγοπροβάτων ότι, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για την καταπολέμηση του Καταρροϊκού Πυρετού των Προβάτων και για το 2021.

melissokomia_3

Την Υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση 11 ερευνητικών προγραμμάτων σε 7 Πανεπιστήμια και Επιστημονικά Ινστιτούτα στον τομέα της μελισσοκομίας και της σηροτροφίας, υπέγραψε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

ARAMPATZH01EE

Η ανανέωση της Συμφωνίας Βιώσιμης Αλιευτικής Σύμπραξης (SFPA) με την Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας, μια συμφωνία με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στην περιοχή δραστηριοποιείται ελληνικός αλιευτικός στόλος, απασχόλησε στη σύνοδο των υπουργών γεωργίας και αλιείας της ΕΕ, την Δευτέρα 22 Φεβρουααρίου.  

ktiniatros_embolio

Την ΚΥΑ για την έγκριση δαπάνης η οποία αφορά στη διενέργεια προμηθειών που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιος Λιβανός.

18912380-500x326

Από 30 ως 50% υπολογίζουν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι την μείωση της παραγωγής γάλακτος ως απότοκο των επιπτώσεων της ψυχρής εισβολής της «Μήδειας» το προηγούμενο διάστημα, ανησυχώντας ότι στην γαλακτική περίοδο που απομένει η γαλακτοπαραγωγή δεν πρόκειται να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

greenthumb

Το θέμα της απουσίας στήριξης του κλάδου της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, εν μέσω πανδημίας, έθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με την συνυπογραφή 27 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

_Γ_Οικονομου_Μ_Χαρακοπουλος_Ηλ_Κοτοπουλος_παραγωγοι_γαλακτος

Επίδομα λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών, εν μέσω πανδημίας, που επιβαρύνει το κόστος παραγωγής στις μονάδες και τη δυνατότητα να μπουν οι αγελαδοτρόφοι σε Σχέδια Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων τους διαμορφώνουν μερικές εκ των βασικών διεκδικήσεων του κλάδου την περίοδο αυτή.

1524477333_0_1504863331_0_neapaseges

Σε επαγρύπνηση καλεί η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής ενότητας Πιερίας όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την αποφυγή εξάπλωσης της Αφικανικής Πανώλης των Χοίρων που βρίσκεται σε έξαρση στις γείτονες χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ