Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

arx2-1

Την καταλυτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων υπενθυμίζει η ΠΕ Πιερίας στους κτηνοτρόφους, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις όλου του φάσματος που ασχολούνται με τις ζωοτροφές (παραγωγή και διακίνηση) έχουν υποχρέωση να δηλώνουν την δραστηριότητά τους σε ετήσια βάση.

monada__1_

Συνολικά 377 εστίες Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου έχουν καταχωρηθεί και επιβεβαιωθεί έως και τις 23.12.2020 στη χώρα μας σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Τµήµατος Λοιµωδών και Παρασιτικών Νοσηµάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που συνιστά αυξημένη επιφυλακή.

photo_231220

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προσεγγίζοντας με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας το ζήτημα της προστασίας και της ευζωίας των ζώων υπέγραψε την απόφαση με την οποία θεσπίζονται κανόνες για την προστασία των χοίρων σύμφωνα με τη σύσταση 2016/336/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

sheep_3

Παράταση στη διαδικασία νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων σε κατοικημένες περιοχές για ένα χρόνο, ήτοι μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2021 αντί της 31.12.2020, η οποία ήταν η αρχική διορία δίνεται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

1475new

Το τελευταίο χρονικό διάστηµα, παρατηρείται έντονα το φαινόµενο σε πολλές περιοχές της Πατρίδας µας, πολλοί ιδιοκτήτες βοσκοτοπικών εκτάσεων που τις ενοικίαζαν σε κτηνοτρόφους παραγωγούς, να µην προχωρούν σε ανανέωση των µισθώσεων αυτών και να καλούν τους κτηνοτρόφους να αποχωρήσουν από τις εστίες τους.

ImgSrc-19-1-600x415

Τυποποίηση, πιστοποίηση, branding και εξαγωγές αποτελούν τα σημεία κλειδιά για αύξηση της υπεραξίας του ελληνικού μελιού με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο 11ο συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που λόγω των περιορισμών που θέτει η πανδημία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Το παρόν στο συνέδριο, έδωσε η πολιτική ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του μελισσοκομικού κλάδου.

arnaki-frikase-2_2

Θεαματική είναι η άνοδος που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η τιμή παραγωγού για τα ντόπια αρνιά και κατσίκια, καθώς είναι φανερή η έντονη ζήτηση που υπάρχει, κυρίως από το εξαγωγικό εμπόριο κρεάτων.

ARAMPATZHVOULH01

Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας με αιχμή την ορεινή εκτατική αιγοπροβατοτροφία καθώς και σχέδιο νόμου  για τη νομιμοποίηση των πρόχειρων καταλυμάτων και τη μείωση του κόστους κατασκευής τους στο ένα δέκατο του ισχύοντος σήμερα βρίσκονται ψηλά στην νομοθετική ατζέντα της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή για το νέο έτος.

ageladakia_2

Φόβους εκφράζουν οι αγελαδοτρόφοι γαλακτοπαραγωγής για κατάργηση των ενισχύσεων που λαμβάνουν μέσω των ειδικών δικαιωμάτων, επισημαίνοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν αντικατασταθούν με ενίσχυση ισοδύναμης αξίας στη νέα ΚΑΠ, θα σημάνει και τον πλήρη αφανισμό τους.

_01-07-003-Μπουτακι-Αρνισιο-ΕΙΣΑΓ_-ΚΑΤΝΟ_

Ανοδικά κινήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι τιμές παραγωγού στα ντόπια αρνιά, καθώς αρχίζει να εκδηλώνεται ζωηρό ενδιαφέρον από το εμπόριο μετά τις παραγγελίες που έρχονται από Ιταλία και Ισπανία.

36_pin_23

Μια καθοδική τάση δεκαετιών φαίνεται ότι αντιστρέφουν εν µέσω πανδηµίας τα γαλακτοκοµικά και ειδικά το βούτυρο και το γάλα, που υπέστησαν σηµαντική πίεση από τον ανταγωνισµό φυτικών εναλλακτικών τα τελευταία χρόνια.

000_129022854_499879130936824_1525406644589828564_n

Πρόσθετο μέτρο στήριξης όσων έμειναν εκτός ενισχύσεως επειδή δεν πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις για τη λήψη της συνδεδεμένης και για όσους παρέδωσαν κρέας χωρίς να έχουν παραδώσει γάλα εξετάζει το διάστημα αυτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

kreasarampatzi

Σημαντικές διευκολύνσεις στο εξαγωγικό εμπόριο υπόσχεται η νέα πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr για την ψηφιακή έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών για τις αποστολές καίριων για τη χώρα προϊόντων, όπως τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα,  τα αλιεύματα, το μέλι, και το κρέας , που αποκτούν πρόσβαση σε κομβικής σημασίας αγορές Τρίτων Χωρών, όπως των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας.

mink

Από την εξέταση του γονιδιώματος που πραγματοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) δεν προκύπτει μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού στα γουνοφόρα ζώα (βιζόν), όπως επιβεβαίωσε και με σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

αμβροσιαδης_φωτο

Η   Βιοµηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η, ως µέλος του Οµίλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η ΑΒΕΕ – Κοτόπουλα Ολύµπου», γνωρίζοντας εξ ιδίων εδώ και δεκαετίες τις διατροφικές ανάγκες των πουλερικών, έχει σχεδιάσει πλήρως εξειδικευµένες τροφές, ανάλογα µε το είδος των πτηνών και το στάδιο της ανάπτυξής τους.

flew

Εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη κυρίως σε χώρες που δεν είχαν μέχρι τώρα επηρεαστεί, δείχνουν τα στοιχεία νέας έκθεσης που δημοσιεύθηκε από την αρμόδια αρχή της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων, EFSA. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης είναι υψηλή η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού από άγρια πτηνά σε πουλερικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ