Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζωϊκό Κεφάλαιο

κτην

Τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών περιμένει το ελληνικό αίτημα για ειδική ενίσχυση ύψους 31 εκατ. ευρώ στους αιγοπροβατοτρόφους, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να «τρέξουν» την πληρωμή μόλις ο σχετικός φάκελος εγκριθεί. Έτσι, με βάση το σχεδιασμό το καλό σενάριο θα ήταν η πίστωση της σχετικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των παραγωγών, μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Tyrokomos-2

Άνοιγμα του μέτρου της αποθεματοποίησης στα τυροκομικά προϊόντα (ενδεχομένως και στο ελαιόλαδο) και δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης των τυροκομικών επιχειρήσεων με βάση τα αποθέματα που διατηρούν, προτείνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, αίτημα που διατυπώνει με έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο καθηγητής – λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίων, Λάμπρος Χατζηζήσης.

f5207093f4bafcb21c0c017e46b49f6e_XL

Σεμινάρια για τη διαχείριση της υγείας γαλακτοπαραγωγών αγελάδων κατά την επιλόχεια περίοδο και των παχυνόμενων βοοειδών, διοργανώνει η βιομηχανία ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ σε συνεργασία με τον κο Νικόλαο Πανούση, Καθηγητή, Κλινική Παραγωγικών Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.

mm_062621565109600

Σε σκιαµαχίες γύρω από ανούσια ζητήµατα με πυκνές αναφορές σε προσθαφαιρέσεις εκατοµµυρίων, κινήθηκε η ολοήµερη συζήτηση στην Ολοµέλεια της Βουλής, όπου πήρε τελικά ψήφο το αγροτικό - ερανιστικό νοµοσχέδιο. Οι ποινές για την αντιµετώπιση των ελληνοποιήσεων και οι ανακτήσεις στους συνεταιρισµούς έκλεψαν την παράσταση.

9ad74ebcc3d83e86bcc0098026ed5e9f_XL

Η βιομηχανία ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. σε συνεργασία με τη JoseraGmbH&Co.KG, διοργανώνει δύο διαδικτυακά σεμινάρια, τη Τετάρτη 10 Ιουνίου και την Τρίτη 16 Ιουνίου μέσω zoom, με θέμα την αντιμετώπιση της κέτωσης και τους εμβολιαστές ενσίρωσης JOSILAC

e844e95264ef8258be8cdea5b6544ed7_XL

Μετρώντας περίπου 40 εκτροφές στη χώρα μας και 3.000 ζώα, ο Ελληνικός Μαύρος χοίρος είναι μία εκτροφή που ακολουθεί τον δικό της δυναμικό δρόμο, συνυφασμένο με τα γκουρμέ εστιατόρια και τα special αλλαντικά τα οποία έδιναν στον παραγωγό 10-12 ευρώ το κιλό σε νορμάλ περιόδους.

palvio50RD

Η μείωση των αντιβιοτικών και του οξειδίου Ψευδαργύρου στη χοιροτροφία είναι κρίσιμα σημεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευζωία των ζώων. Για τη διατήρηση της ποιότητας της παραγωγής, η εταιρεία Bioiberica δημιούργησε το προϊόν Palbio®, το οποίο ενισχύει την υγεία των ζώων.

12ισπανια_2

Γύρω από το ισπανικό σχέδιο ενίσχυσης των αμνοεριφίων επανέρχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε από τη μεγάλη μερίδα των παραδοσιακών κτηνοτρόφων η επιλογή να δοθούν 4 ευρώ για τα επιλέξιμα (5,8 εκατ. ζώα) θηλυκά αιγοπρόβατα.

23-34_2

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Έλληνες χοιροτρόφους να εκµεταλλευτούν τη µεγάλη µείωση του ζωικού κεφαλαίου διεθνώς λόγω αφρικανικής πανώλης, ήταν η φετινή χρονιά. Ωστόσο, ο «µαύρος κύκνος» του κορωνοϊού και το κλείσιµο της εστίασης ανέκοψε τις επενδυτικές βλέψεις για αύξηση των χοιροµητέρων, οδηγώντας κάποιους στην ασφάλεια του βιοαερίου. Πάντως, όσοι έχουν µείνει στο επάγγελµα παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις όσον αφορά την υγιεινή και τα σιτηρέσια για αυξηµένες αποδόσεις.

0555bbe9368a05bff51437bdc1ff702e_XL

Η βιομηχανία ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. σε συνεργασία με την κορυφαία Γαλλική Εταιρία τεχνολογίας διατροφής IDENA, διοργανώνει δύο διαδικτυακά σεμινάρια, τη Δευτέρα 25 Μαΐου και την Πέμπτη 28 Μαΐου μέσω zoom, με θέμα τις νέες τάσεις – καινοτομίες στη διατροφή αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και μόσχων πάχυνσης της γαλλικής εταιρίας τεχνολογίας διατροφής IDENA.

galaktoviomaxania_sto_kilkis_rypane_to_perivallon_1

Την αδιάθετη παραγωγή γάλακτος των χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά εξυπηρετεί η αποθεματοποίηση σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, που προωθεί η Ε.Ε. και στην οποία σπεύδουν να πάρουν θέση χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.

ARAMPATZHTDAIGOPROBATOTROFOI01

Την ελπίδα ότι η έλλειψη που καταγράφηκε στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, προοιωνίζει άνοδο της τιμής των αμονοεριφίων στην εγχώρια αγορά, επομένως οι παραγωγοί ενδέχεται να… αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών τους όλο το προηγούμενο διάστημα, πορεύεται προς το παρόν η κυβέρνηση στο θέμα της ειδικής ενίσχυσης του κλάδου λόγω κορωνοϊού.

mpikan-se-mantri-kai-eklepsan-6-arnia-stin-imathia_w_hr

Την μέριμνα των αρμόδιων οικονομικών αρχών για ένα λεπτό θέμα το οποίο απασχολεί κατά καιρούς χιλιάδες κτηνοτρόφους, επιζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, οι Κτηνοτροφικού Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

mv_panoli2402020

Με 30 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα και 120 ευρώ το κεφάλι για τα βοοειδή, αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου Λάρισας κατά βάση αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας με βάση την τροπολογία που πέρασε τελικά από τη Βουλή και καθιστά δυνατή την οικονομική τους ενίσχυση για τα ζώα που υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πριν από 5 χρόνια λόγω ζωονόσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ