Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Πολλές οι εκκρεμότητες που άφησε ο Βορίδης λένε οι κτηνοτρόφοι ΑΜΘ

Πολλά τα ανοικτά θέματα που άφησε στη μέση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το δίδυμο Βορίδη-Σκρέκα που «προήχθη» σε άλλα κυβερνητικά πόστα, αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε επιστολή τους προς τον νέο υπουργό.

0000_2_2

206
0

Προεξέχοντα, στην λίστα των εκκρεμοτήτων που είχαν θέσει στον προκάτοχο του Μάκη Βορίδη, στον ενάμιση χρόνο που προηγήθηκε: η υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις αγοραπωλησίες γάλακτος, με αναγραφή τιμής, παρατηρήσεις στη διαβούλευση για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, υπομνήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και τις ενισχύσεις για τον covid-19 αλλά τον καταρροϊκό πυρετό.

«Με μόλις ενάμιση χρόνο θητεία, με πολλά θεσμικά ζητήματα ανοιχτά, με την πανδημία του COVID-19 σε εξέλιξη κι εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, δεν αλλάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όταν αυτή θεωρείται επιτυχημένη!», αναφέρουν σκωπτικά με ανακοίνωση τους.

 

Η ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

 

Με αφορμή την τοποθέτησή σας στην  ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όπως και του υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου, σας ευχόμαστε να έχετε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, για το καλό όλων μας.

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με την … (προαγωγή) των κ. Μ. Βορίδη και Κ. Σκρέκα, σε σημαντικότερα, σύμφωνα με την πολιτική λογική που επικρατεί στη χώρα μας, υπουργεία. Μιλάμε δηλαδή για επιτυχημένα κυβερνητικά στελέχη, στον τομέα που τους ανατέθηκε, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά, η πολιτική τους προαγωγή!

Το ΥΠΑΑΤ είναι το σπουδαιότερο παραγωγικό υπουργείο και με την ανάλογη σοβαρότητα θα έπρεπε να το αντιμετωπίζει, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας.

Με μόλις ενάμιση χρόνο θητεία, με πολλά θεσμικά ζητήματα ανοιχτά, με την πανδημία του COVID-19 σε εξέλιξη κι εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, δεν αλλάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όταν αυτή θεωρείται επιτυχημένη!                                                 

Κοιτάμε όμως μπροστά!

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε, για τα σημαντικότερα θέματα που είχαμε θέσει στον προκάτοχό σας κ. Μ. Βορίδη, στον ενάμιση χρόνο που προηγήθηκε και τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα, επισυνάπτοντας τα αντίστοιχα έγγραφα.

 • Υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις αγοραπωλησίες γάλακτος, με αναγραφή τιμής.
 • Παρατηρήσεις στη διαβούλευση για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
 • Υπομνήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου.
 • Υπομνήματα σχετικά με τις ενισχύσεις για τον covid-19.  
 • Καταρροϊκός πυρετός 2020.

  

 ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ
 • ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία