Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Εκτός ενίσχυσης χοιροτρόφοι χωρίς απογραφή ζώων και ΟΣΔΕ

Χοιροτρόφοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν απογραφή ζωικού κεφαλαίου και όσοι δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ το 2021, δεν εισέπραξαν την ενίσχυση λόγω κορωνοϊού, που πιστώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς.

gourounia

85
1

Αυτό καταγράφεται σε επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΓΑΣ) Ιωαννίνων, με την οποία και ζητείται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επιληφθεί του προβλήματος προκειμένου να πληρωθεί το σύνολο των παραγωγών και αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης με εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και όσοι έχουν προβεί σε απογραφή του ζωικού κεφαλαίου αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση ΟΣΔΕ. 

Επιπλέον, στην εν λόγω επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της Οργάνωσης Θεοχάρης Λιούρης, τονίζεται η σημερινή κατάσταση του κλάδου της χοιροτροφίας, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τόσο από τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και της χαμηλής τιμής διάθεσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να απειλούνται με αφανισμό. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της με αρ. ΚΥΑ 1184/247574 (ΦΕΚ 4246 / 14-09-2021) έγινε πληρωμή των ενισχύσεων στους τομείς της χοιροτροφίας και της παραγωγής μελιού.

Δυστυχώς όμως μία μερίδα χοιροτρόφων παραγωγών δεν εισέπραξε εμπρόθεσμα την παραπάνω ενίσχυση παρότι υπέβαλαν την αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ.

Επιπλέον όμως λόγω της πανδημίας δεν είχαν προβεί στην εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και μια μερίδα παραγωγών δεν είχε την δυνατότητα υποβολής αίτησης απογραφής επειδή δεν είχε υποβάλει την απαιτούμενη αίτηση (Ο.Σ.Δ.Ε).

Κύριε Υπουργέ,

Όπως καλά γνωρίζετε ο κλάδος της χοιροτροφίας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τόσο από την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και της χαμηλής τιμής διάθεσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να απειλούνται με αφανισμό.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χοιροτροφία η είσπραξη της ενίσχυσης είναι άκρως αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε όπως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, επιληφθείτε του προβλήματος προκειμένου να πληρωθεί το σύνολο των παραγωγών οι οποίοι υπέβαλαν για την χορήγηση της ενίσχυσης με εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου καθώς και οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν προβεί σε απογραφή του ζωικού κεφαλαίου αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση Ο.Σ.Δ.Ε.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θεοχάρης Λιούρης»

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

15-01-2022 16:38Κοντης Μαριανα

Θα ειθελα να ρωτήσω..οι χοιροτροφος που δεν κάνουν ΟΣΔΕ γιατί δεν είμαστε υποχρεωμένοι έχουμε χάσει αφτυ την ενίσχυση..είναι μεγάλη αδικία

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία