BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Έκτακτα μέτρα ενάντια στην Η5Ν1 στη Γαλλία, θανατώνονται 2,5 εκατ. πουλερικά

Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ότι συνολικά 2,5 εκατομμύρια πτηνά θα οδηγηθούν στα σφαγεία καθώς τα νοτιοδυτικά της χώρας αντιμετωπίζουν πλέον ανεξέλεγκτο αριθμό κρουσμάτων γρίπης των πτηνών (H5N1).

gripi-p

187
0

Περίπου 1,2 εκατομμύρια ζώα έχουν ήδη θανατωθεί σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, ενώ προσθέτει ότι επιπλέον 1,3 εκατομμύρια θα πρέπει να θανατωθούν ως προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, σε Ασία και την Ευρώπη από τα μέσα Οκτωβρίου έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κυβερνήσεις και τη βιομηχανία πουλερικών μετά από τις εμπειρίες περασμένων ετών με τη θανάτωση δεκάδων εκατομμυρίων πτηνών και σοβαρούς περιορισμούς στο εξωκοινοτικό εμπόριο.

Ο ιός στην Γαλλία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου σε φάρμα στην πόλη Warhem όπου εκτρέφονταν 160.000 ωοτόκες όρνιθες. Στα τέλη Δεκεμβρίου, η γρίπη των πτηνών είχε ήδη οδηγήσει στη θανάτωση περίπου 650.000 πουλερικών σε ένα μόλις μήνα, ενώ εσχάτως κρούσμα της H5N1 είχε ανιχνευθεί και στην χώρα μας, όταν στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ανιχνεύτηκε ιός της γρίπης των πτηνών τύπου Α (υπότυπος H5Ν1) σε έναν ημιθανή βουβόκυκνο (Cygnus olor) που εντοπίστηκε στο δέλτα του Έβρου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος