Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Οικονομική ενίσχυση των αλιευτικών συνεταιρισμών λόγω πανδημίας και θεομηνιών ζητάει ο κλάδος

Εφ’ όλης της ύλης σνάντηση για τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε η πανδημία αλλά και για οι ζημιές από θεομηνίες στη λειτουργία των αλιευτικών συνεταιρισμών είχαν ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αλιευτικών Συνεταιρισμών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών «Στέλιος Μπαλάσης», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Π. Αττικής, κ. Χάρη Ρώμα, και υπηρεσιακών παραγόντων.

9-5-22_Σ_Κεδικογλου-Χ_Ρωμας

35
0

Κατά τη συνάντηση έγινε μια συνολική συζήτηση για τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν από σφοδρές κακοκαιρίες («Ιανός», «Μπάλος»). 

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά των εκπροσώπων ζητήθηκε η παρέμβαση του ΥφΑΑΤ προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των αλιευτικών συνεταιρισμών. Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της σύσκεψης, εκφράστηκαν συγκεκριμένες ενστάσεις και προτάσεις για μια σειρά από συγκεκριμένες τροπολογίες που αφορούν στις εκμεταλλεύσεις των λιμνοθαλασσών.  

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός τόνισε ότι οι λιμνοθάλασσες είναι οικοσυστήματα υγροβιότοπων ιδιαίτερης σημασίας, που στηρίζουν την τοπική απασχόληση και οικονομία. Δεσμεύτηκε δε ότι θα εξετάσει πιθανές λύσεις στα αιτήματά τους, σε συνεργασία με τον ΥπΑΑΤ κ. Γιώργο Γεωργαντά και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας, κ. Γιώργος Γκίλης, ο Γραμματέας και Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, κ. Σταύρος Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συναιτερισμού  «Σκαλί Νεοχωρίου», κ. Γιάννης Μαχαιριώτης και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Συνδέσμου, κ. Βαγγέλης Δημητρίου προκειμένου να ενημερώσουν τον Υφυπουργό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, κα. Χριστιάνα Καλογήρου και η Νομική Σύμβουλος του ΥπΑΑΤ, κα. Παναγιώτα Γκολφινοπούλου.

Η σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία