BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Στη Νάξο η πρώτη παρτίδα ζωοτροφών 532 τόνων που έκλεισε η ΕΑΣ Νάξου

Έφθασε στην Νάξο το πρώτο μέρος της ποσότητας χονδροειδούς ζωοτροφής (σ.σ. ενσίρωμα καλαμποκιού) που «έκλεισε» η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Βουλγαρία.

Naxos-Pittatas-farm-2-

385
0

Στο νησί αφίχθησαν 532 τόνοι προϊόντος, το οποίο ήδη έχει τεθεί στην διάθεση των Ναξιωτών κτηνοτρόφων, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν κι άλλα φορτία.

Η Ε.Α.Σ. στέκεται εμπράκτως στο πλευρό του Ναξιώτη Κτηνοτρόφου και Αγρότη. Γι’ αυτό, άλλωστε και προέβη τώρα σε αυτήν την κίνηση: για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους της Νάξου να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες δυσκολίες που τους έχουν δημιουργήσει το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε απαραίτητα για τους ίδιους είδη (όπως για παράδειγμα πετρέλαιο, ρεύμα και βέβαια ζωοτροφές), αλλά και η έλλειψη χονδροειδών ζωοτροφών που παρατηρείται στον ελλαδικό χώρο.

«Η ποσότητα ζωοτροφής που έχουμε “κλείσει” εκτιμούμε ότι θα μας φθάσει μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν δικές μας ζωοτροφές έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε τον Κτηνοτρόφο της Νάξου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Διαχείρισης Παραγωγών της Ε.Α.Σ., Μαρίνα Γρατσία, πρόσθεσε: «Ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες των παραγωγών της Ε.Α.Σ. σε χονδροειδείς ζωοτροφές, οι οποίες αυτήν την στιγμή είναι σε έλλειψη στην Ελλάδα. Απευθυνθήκαμε στις αγορές της Βουλγαρίας αλλά και της Ρουμανίας και εξασφαλίσαμε κάποιες ποσότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν έως τον Σεπτέμβριο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος