Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Συνεργασία Evonik και BASF για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις βιομηχανίες ζωοτροφών

Η Evonik και η BASF συνήψαν συμφωνία, παραχωρώντας στην Evonik ορισμένα μη αποκλειστικά δικαιώματα αδειοδότησης στην Opteinics™ - την ψηφιακή λύση της BASF για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις βιομηχανίες ζωοτροφών και ζωικών πρωτεϊνών. Με αυτόν τον τρόπο η Evonik ενσωματώνει την ψηφιακή και έτοιμη προς χρήση πλατφόρμα Opteinics™ στις παγκόσμιες συμβουλευτικές υπηρεσίες της.

basf-se-logo_2620_20100813

49
0

Ο συνδυασμός των καινοτόμων εργαλείων διαχείρισης αγροκτημάτων και των υπηρεσιών βιωσιμότητας της Evonik με την ψηφιακή λύση βιωσιμότητας Opteinics™ της BASF αναμένεται να βοηθήσει τους πελάτες να παράγουν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες ζωοτροφές και ζωικές πρωτεΐνες.

Το Opteinics™ είναι μια λύση λογισμικού που κυκλοφόρησε από την BASF το 2021 για τη μέτρηση, ανάλυση και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ζωικής πρωτεΐνης, με έμφαση στην παραγωγή ζωοτροφών. Επί του παρόντος, το λογισμικό προσφέρει ενότητες για παραγωγή χοίρων και πουλερικών και μπορεί να ενσωματωθεί με λογισμικό σύνθεσης ζωοτροφών.

Το Opteinics™ για την παραγωγή χοιρινού κρέατος έχει πρόσφατα ελεγχθεί ότι συμμορφώνεται με τα πρότυπα ISO 14040 και 14044 LCA καθώς και με τις κατευθυντήριες γραμμές της εταιρικής σχέσης για την περιβαλλοντική αξιολόγηση και απόδοση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (LEAP). Σύντομα θα ακολουθήσουν έλεγχοι για την αλυσίδα αξίας των γαλακτοκομικών προϊόντων και για τη βελτιστοποίηση μειγμάτων σύνθετων ζωοτροφών.

Με τη χρήση του Opteinics™, η Evonik μπορεί να υποστηρίξει ακόμη καλύτερα την κτηνοτροφική βιομηχανία για να σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία των οικοσυστημάτων και στη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας καθώς εργάζεται για την επίτευξη βιώσιμης παραγωγής τροφίμων.«Η BASF έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην αξιολόγηση του κύκλου ζωής. Οι γνώσεις μας στο πεδίο της βιωσιμότητας, βοήθησε να αναπτυχθεί ανεξάρτητα το Opteinics™. Με την Evonik, έχουμε έναν ισχυρό συνεργάτη για να προωθήσουμε το Opteinics™ ως μια προτιμώμενη πλατφόρμα ψηφιακής βιωσιμότητας για την παγκόσμια βιομηχανία ζωοτροφών», σύμφωνα με τον Manuel Rez, Διευθυντής Global Product Management Performance Ingredients & Solutions and Marketing BASF Animal Nutrition.

«Ενσωματώνουμε το έτοιμο προς χρήση λογισμικό Opteinics™ της BASF στις ολοκληρωμένες λύσεις βιωσιμότητας για τους πελάτες μας», εξηγεί ο Dr. Stefan Mack, επικεφαλής του Service Marketing στην επιχειρηματική γραμμή Evonik's Animal Nutrition. «Μαζί με τις παγκόσμιες συμβουλευτικές υπηρεσίες βιωσιμότητας ζωοτροφών της Evonik, θα βοηθήσει στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης, βασισμένης σε δεκαετίες τεχνογνωσίας, έρευνας και εκτεταμένων δεδομένων».

Η BASF και η Evonik στοχεύουν ήδη σε περαιτέρω συνεργασία το τομέα της ψηφιακής βιωσιμότητας, καθώς και οι δύο στοχεύουν να βοηθήσουν τον τομέα της ζωικής παραγωγής να γίνει περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία