BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Στο Διδυμότειχο η πρώτη XL ρομποτική φάρμα στην Ελλάδα με 540 αγελάδες

Η Φάρμα Αδαμάκη στο ακριτικό Διδυμότειχο θα είναι η πρώτη φάρμα που θα στεγάσει 9 ρομποτικά συστήματα αρμεγής Astronaut A5 και θα εξυπηρετεί 540 αρμεγόμενες αγελάδες.

viber_image_2022-03-11_13-49-11-075

1456
0

Επιπλέον μαζί με τα ρομπότ αρμεγής θα εγκατασταθούν και 2 ρομποτικοί ενσιροδιανομείς Vector MFR με κοινό χώρο προετοιμασίας τροφής που θα εξυπηρετήσουν όλο το ζωικό κεφάλαιο της μονάδας. Οι εργασίες για την ανέγερση του πιο σύγχρονου στάβλου στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει και μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2023 αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση των μηχανημάτων, καθιστώντας την φάρμα του Αδαμάκη Θεοδόσιου και του γιού του Γιώργου την πιο σύγχρονη μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα με πλήρη αυτοματοποίηση στις διαδικασίες αρμέγματος και σίτισης των ζώων.



Οι XL φάρμες της Lely και το Red Cow Community

XL φάρμα θεωρείται μία φάρμα που στεγάζει στον ίδιο χώρο περισσότερα από 8 ρομπότ αρμεγής. Παγκοσμίως οι μεγαλύτερες φάρμες έχουν την τάση προς τα ρομποτικά συστήματα καθώς η ακρίβεια που απαιτείται στην διαχείριση της μονάδας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των ρομπότ αρμεγής. Μέχρι και σήμερα περισσότερες από 300 φάρμες σε όλο τον κόσμο ανήκουν στο Red Cow Community, την κοινότητα των κτηνοτρόφων με XL φάρμα και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Η διαχείριση μιας μεγάλης φάρμας αγελάδων γαλακτοπαραγωγής σημαίνει αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η προσθήκη αξίας στο γάλα, η αξιοποίηση  των θρεπτικών συστατικών και – τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό – η διασφάλιση ότι η κοινωνία θα συνεχίσει να αποδέχεται τον κλάδο μας και τις εξελισσόμενες μεθόδους μας.

Φέρνοντας αυτοματισμό και τεχνολογία στις αγελάδες, η ρουτίνα θα μειωθεί σημαντικά και οι κτηνοτρόφοι επωφελούνται από ένα μικρότερο, αλλά πιο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Ταυτόχρονα, η ευημερία των ζώων αυξάνεται καθώς ο στάβλος σχεδιάζεται γύρω από την αγελάδα και της προσφέρει ένα περιβάλλον για να μεγιστοποιήσει τις γενετικές της δυνατότητες.



Άλλα 12 ρομπότ αρμεγής σε Διδυμότειχο, Τρίκαλα, Νέα Απολλωνία και Πάτρα

Το Lely Astronaut Α5 είναι το πλέον αναγνωρισμένο ρομπότ αρμεγής και αυτό αποδεικνύεται από την προτίμηση των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Μέσα στον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκαν συμφωνίες για εγκατάσταση:

  • 4 Astronaut A5 στα Τρίκαλα στην Φάρμα Καλέτση
  • 4 Astronaut A5 στην Νέα Απολλωνία στην Φάρμα Λασκαρίνη
  • 2 Astronaut A5 στην Πάτρα στην Φάρμα Λαλιώτη
  • 2 Astronaut A5 στο Διδυμότειχο στην Φάρμα Αδαμάκη Δημήτρη
Με τις συμφωνίες αυτές μέσα στο 2023 το Lely Center Thessaloniki αναμένεται να παραδώσει περισσότερα από 32 Astronaut Α5 φτάνοντας έτσι τον αριθμό των 57 ρομποτικών συστημάτων σε λειτουργία




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος