
Οι επικρατούσες τιµές τη τρέχουσα περίοδο είναι περίπου 10-15 λεπτά υψηλότερες σε σχέση µε το καλοκαίρι, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο ολλανδικό εισάγεται µε κάτι λιγότερο από 3 ευρώ, βάζοντας ένα άτυπο πλαφόν για το ελληνικό κρέας, παρά τη µειωµένη παραγωγή.
Όπως εξηγεί στην Agrenda ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Γιάννης Μπούρας, µέσα στο 2022 έκλεισαν 5-6 µεγάλες χοιροτροφικές µονάδες λόγω υψηλού κόστους, µε τη µείωση της παραγωγής να υπολογίζεται στο 15%. Το µεγαλύτερο πρόβληµα εντοπίζεται στα έξοδα για ζωοτροφές, οι οποίες παραµένουν ακριβές, µε τον κλάδο να αναµένει µία διαφοροποίηση του σκηνικού από το καλοκαίρι του 2023, όταν και η ζήτηση για χοιρινό κρέας είναι παραδοσιακά υψηλότερη.