Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Περισσότερους βοσκότοπους ζητούν οι κτηνοτρόφοι στην Ξάνθη

Μετά τη μικρή «ανάσα» που δόθηκε στους κτηνοτρόφους της χώρας για την εξασφάλιση των ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης βαδίζουν με τα ζωντανά τους προς την άνοιξη έχοντας ως σύμμαχο έναν ήπιο χειμώνα.

VOSKOTOPIA_2

109
0

Ωστόσο, βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με το θέμα της έλλειψης βοσκοτόπων στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου της Ξάνθης, Δημήτρης Ψεματάς, επισήμανε την ανάγκη επίλυσης του θέματος της έλλειψης βοσκοτόπων, σημειώνοντας ότι στρεφόμενοι πολλοί στη δημιουργία και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, τους στερούν τη δυνατότητα εξασφάλισης χώρων για τη βόσκηση των κοπαδιών τους.

Όπως σημείωσε: “Βρισκόμενοι ήδη στην περίοδο που πραγματοποιούνται οι νέες γέννες στα κοπάδια τους καταμετρώνται ήδη 37.000 λιγότερα ζωντανά στην αν.Μ.Θ. το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά”.

«Καλύφθηκαν οι ζωοτροφές, έχουμε επάρκεια, βοήθησε και ο χειμώνας» είπε, ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της ανακρίβειας στις δηλώσεις που υποβάλλονται από μερίδα κτηνοτρόφων.

Αναφερόμενος τέλος στις τιμές πώλησης του γάλακτος το 2022 σημείωσε την ικανοποίησή του για την άνοδό τους, σπεύδοντας να προσθέσει την αναγκαιότητα περαιτέρω αύξησής τους.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία