Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Αναβιώνει η Σχολή Ασωμάτων, στο επίκεντρο ντόπιες φυλές και εκπαίδευση κτηνοτρόφων

Τρέχουν οι διαδικασίες για την αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο με στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης ερευνητικής μονάδας αιγοπροβατοτροφίας, η οποία θα φροντίζει για τη διατήρηση, αναβάθμιση και διάθεση γενετικού υλικού ντόπιων φυλών αιγών και προβάτων, ενώ θα λειτουργεί και ως κέντρο εκπαίδευσης νέων κτηνοτρόφων. Μάλιστα, στόχος η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

georgiki_sholi_asomaton

133
0

Προ ημερών (28/2)υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η σύμβαση εκπόνησης μελέτης για νέες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμούς για την μετεγκατάσταση της σχολής Γεωργικής έρευνας Ασωμάτων, προϋπολογισμού 721.183,91 ευρώ.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό, εμβληματικό έργο όχι μόνο για το Ρέθυμνο και την Κρήτη, θα έλεγα και για όλη την Μεσόγειο, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας για τον κτηνοτροφικό τομέα. Με τη σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο και θα είναι έτοιμη εντός 18 μηνών, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους πόρους για να γίνει αυτό το Πρότυπο Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο στη Σχολή Ασωμάτων.», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Μαρία Λιονή η ολοκλήρωση της μελέτης που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ορίζεται σε 18 μήνες και με αυτήν θα γίνει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση των νέων υποδομών (κτιρίων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και περιβάλλοντος χώρου) για τη μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής έρευνας Ασωμάτων. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα γίνει η διεκδίκηση των πόρων για να υλοποιηθεί το όλο έργο, δηλαδή ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία στη σχολή Ασωμάτων, το οποθα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη.

Με την υπογραφή της σύμβασης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ως Αντιπρόεδρος της εταιρίας διαχείρισης («Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων), ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τις νέες κτηριακές υποδομές, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τον αναγκαίο εξοπλισμό για την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία