
Στη συνέχεια, ερευνητές από το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής συνέκριναν τις επιπτώσεις των αυγών με αυτές άλλων ζωικών και φυτικών πρωτεϊνών. Τα αυγά συχνά κατατάσσονται, εσφαλμένα, μαζί με άλλες ζωικές πρωτεΐνες, όπως του βόειου κρέατος, του αρνιού, των πουλερικών και των γαλακτοκομικών, όταν αναφέρονται οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων και της διατροφής.
Ωστόσο, η στροφή προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον διατροφές απαιτεί την κατανόηση των βασικών στοιχείων πάνω στα οποία θα βασίζεται μια τέτοια δίαιτα.
Η Δρ Πάμελα Μέισον, διατροφολόγος δημόσιας υγείας, που συνέταξε την ανασκόπηση, είπε: «Καθώς μεταβαίνουμε σε πιο φιλικές προς τον πλανήτη δίαιτες, πρέπει να είναι σαφείς οι αρχές που στηρίζουν μια υγιεινή, βιώσιμη διατροφή.»
Ο Andrew Joret, πρόεδρος του British Egg Industry Council, ανέφερε «Τα αυγά έχουν τη χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση από οποιαδήποτε ζωική πρωτεΐνη και παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για άτομα που επιλέγουν να τρώνε λιγότερο κόκκινο κρέας.Πιστεύουμε ότι τα αυγά μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για τη μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα την υγιεινή διατροφή.»
Πηγή: farminguk.com