Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Γύρω στα 8 ευρώ το καρτελάκι στο σκληρό, σταδιακά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα όλες οι συνδεδεμένες

Τις αποφάσεις για το ύψος της ενίσχυσης ανά προϊόν περιµένει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να βγάλει παρτίδα πληρωµής. Με λιγότερα στρέµµατα, κατάτι αυξηµένη η συνδεδεµένη στο σιτάρι, που αναµένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

6_pin_14

Ελένη Δούσκα

10140
2

Με στόχο να πληρωθεί το πρώτο πακέτο των συνδεδεµένων ενισχύσεων του έτους 2019 στο τέλος αυτής της εβδομάδας και µάλιστα δεκαπέντε µέρες νωρίτερα από πέρυσι κινούνται αυτές τις µέρες στον Οργανισµό Πληρωµών. Οι διοικητικοί του φορέα έχουν ήδη στείλει στους αρµόδιους του υπουργείου τα σχετικά στοιχεία για τις εκτάσεις, τους παραγωγούς και τις τιµές ανά καλλιέργεια και περιµένουν την τελική έγκριση της πλατείας Βάθη, προκειµένου να εκδοθούν κατόπιν οι αποφάσεις µε το ύψος της κάθε ενίσχυσης και τελικά να βγει η παρτίδα πληρωµής. Αν όλα τρέξουν οµαλά, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουν την επόµενη Πέµπτη ως πιο πιθανή ηµεροµηνία πιστώσεων. Αν ωστόσο, από το υπουργείο σηµειωθεί κάποια καθυστέρηση, τότε η πληρωµή µετατίθεται για την µεθεπόµενη εβδοµάδα. Στο πακέτο αυτό προγραµµατίζεται να περιληφθούν οι συνδεδεµένες ενισχύσεις για το σκληρό σιτάρι, τα τεύτλα, τα βρώσιµα όσπρια, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τους καρπούς µε κέλυφος, τα σανοδοτικά ψυχανθή και τα µήλα.

Μάλιστα οι πληροφορίες από τους αρµόδιους στο υπουργείο αναφέρουν ότι στη συνδεδεµένη για το σκληρό σιτάρι θα έχουµε µία µικρή αύξηση και από 7,6 ευρώ το 2018 θα κινηθεί περί τα 8 µε 8,1 ευρώ το 2019. Να σηµειωθεί ότι ο προϋπολογισµός του έτους ανέρχεται στα 11,7 εκατ. ευρώ και η έκταση αναφοράς στα 2,5 εκατ. στρέµµατα, γεγονός που τοποθετεί την ενδεικτική τιµή στα 7,6 ευρώ το στρέµµα. Ωστόσο τα σπαρθέντα στρέµµατα αναφέρεται ότι είναι µειωµένα, µε την τιµή της ενίσχυσης να αναµένεται περί τα 8 ευρώ το στρέµµα.

Συµπληρωµατική πίστωση 4 εκατ. για τη Νιτρορύπανση 

Μέσα στην επόµενη εβδοµάδα αναµένεται να πιστωθεί και ένα ποσό της τάξης των 4 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο µιας συµπληρωµατικής πληρωµής όσον αφορά το πρόγραµµα της Νιτρορύπανσης. Το ποσό αυτό θα αφορά όσους πρόλαβαν και κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά χρήσης νερού, µετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο. Το δρόµο για την πληρωµή ανοίγει η σχετική απόφαση µε την οποία «εγκρίνεται η µεταφορά των ποσών για τα έργα άνευ Υπολόγων του παρακάτω πίνακα µε χρέωση του ΙΒΑΝ της ΣΑΕ 082/1 και πίστωση των αντίστοιχων λογαριασµών ΙΒΑΝ που τηρούνται στο Κεντρικό κατάστηµα της Τράπεζας Πειραιώς, υπέρ του Ειδικού Λογαριασµού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ), σύµφωνα µε την υπ’ αριθµ. 135941/28-12-2015 (ΦΕΚ 2882/Β/30-12-2015) ΚΥΑ υπουργών Οικονοµίας, Ανάπτυξης & Τουρισµού, Οικονοµικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων».

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-02-2020 22:10vbvbvc@freemail,gr

knkn

Απάντηση

10-02-2020 12:59Maria

Η συνδεδεμενη αιγοπροβάτων δεν υπάρχει πουθενά τι θα γίνει????? Θα τη πάνε τη πληρωμή το καλοκαίρι???

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία