Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Έκτακτα μέτρα και στα εργοστάσια μηχανημάτων  

Αναστολή λειτουργίας σε μεγάλες μονάδες λόγω Covid, κανονικά οι παραδόσεις των τρακτέρ προς το παρόν.

16-49_KNTRIKO

Γιώργος Κοντονής

1072
0

Οι πρωτοφανείς δυσκολίες που έχουν ανακύψει στην οικονοµική δραστηριότητα λόγω του κορωνοϊού, έχουν ξεκινήσει να αγγίζουν και τους κατασκευαστές αγροτικών µηχανηµάτων. Μέτρα προστασίας εργαζοµένων, προσωρινή αναστολή λειτουργίας σε µονάδες, ακύρωση εµπορικών εκθέσεων (Techagro, SIAM κ.λπ) και µειωµένο προσωπικό στις αποθήκες, δυσχεραίνουν τις εργασίες όσο εξελίσσεται η πανδηµία, αν και, µέχρι στιγµής, οι χρόνοι παράδοσης παραµένουν λίγο-πολύ σταθεροί. Ωστόσο, o Ευρωπαϊκός Σύνδεσµος Αγροτικών Μηχανηµάτων, ήδη φέρεται να έχει ενηµερώσει την Κοµισιόν πως οι εταιρείες µάλλον δεν θα είναι σε θέση να τηρήσουν τις προθεσµίες για τη χρήση του στοκ κινητήρων µε τα παλιά στάνταρ ρύπων.

Στην Ιταλία τώρα που η κατασκευή αγροτικών µηχανηµάτων είναι ένας κλάδος µε κύκλο εργασιών 11 δις ευρώ και κατά 70% εξαγωγικός, οι εταιρείες έχουν λάβει δραστικά µέτρα. 

H Argo Tractors που παράγει τα τρακτέρ Landini, McCormick και Valpadana, ανακοίνωσε πως προχωρά σε κλείσιµο των µονάδων της για 10 ηµέρες (16-25 Μαρτίου) σε Fabbrico, San Martino και Luzzaro, που βρίσκονται όλες στην περιοχή Ρέτζιο Εµίλια. Επιπλέον στο Reggiano, η εταιρεία Kohle Engines, το πρώην εργοστάσιο της Lombardini ιδιοκτησίας τώρα της αµερικανικής πολυεθνικής, που παράγει κινητήρες για αγροτικά µηχανήµατα, ανέστειλε επίσης για δύο εβδοµάδες τη λειτουργία του.

Αντίστοιχα η CNH Industrial, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων µονάδων της όλες στη Βόρεια Ιταλία, προληπτικά, που απασχολούν πάνω από 4.000 άτοµα προσωπικό, ώστε να απολυµανθεί ο χώρος. Κάποιες από αυτές τις µονάδες άνοιξαν ξανά την περασµένη εβδοµάδα όπως µετέδωσε το Reuters, µε κάποιες προσαρµογές ίσως στην παραγωγική γραµµή. Όπως για παράδειγµα η τήρηση αποστάσεων ενός µέτρου µεταξύ εργαζοµένων. Το µήνυµα πάντως που θέλουν να στείλουν οι ιθύνοντες του οµίλου CNH, είναι πως η δουλειά συνεχίζεται κανονικά όπως πάντα.

Παράλληλα, ο εξειδικευµένος στα αγροτικά µηχανήµατα ιταλικός ιστότοπος meccagri.it, αναφέρει πως αντίστοιχα µέτρα για την αντιµετώπιση της πανδηµίας λαµβάνουν και άλλες εταιρείες όπως είναι για παράδειγµα η Carraro Drivetech και η Antonio Carraro, ενώ η Maschio Gaspardo έχει ξεκινήσει να µετρά την θερµοκρασία των εργαζοµένων της. Από την πλευρά του, καθησυχαστικός εµφανίζεται ο Σύνδεσµος Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανηµάτων της Ιταλίας (FederUnacoma) σχετικά µε την λειτουργία των εργοστασίων, προειδοποιώντας παράλληλα πως οι εσφαλµένες πληροφορίες σχετικά µε την υποτιθέµενη αναστολή παραγωγής, µπορεί να βλάψει τις εµπορικές σχέσεις.  Επιπλέον, η JCB ανακοίνωσε πως σταµατά την παραγωγή στα εννέα εργοστάσια παραγωγής της στο Staffordshire, το Derbyshire και το Wrexham που βρίσκονται στην Αγγλία µέχρι τουλάχιστον τις 27 Μαρτίου ως αποτέλεσµα «της παγκόσµιας πανδηµίας του κορωνοϊού που προκάλεσε µια πρωτοφανή µείωση της παγκόσµιας ζήτησης», σύµφωνα µε ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Μαρτίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία