BACK TO
TOP
Agrenda

Η επιστημονική διατροφή των μηρυκαστικών για ρεκόρ γαλακτοπαραγωγής

Έναν πολύτιμο διαχειριστικό οδηγό για την εφαρμογή «διατροφής ακριβείας» στα αιγοπρόβατα με την παράλληλη προσθήκη νέων λύσεων στα σιτηρέσια όπως οι ζύμες και τα συμπληρώματα διατροφής, προσφέρουν σε αυτό το ειδικό αφιέρωμα επιστημονική κοινότητα και βιομηχανία ζωοτροφών. Άλλωστε η επιστήμη της σωστής διατροφής των ζώων φέρνει και τα υψηλά ποσοστά λιπαρών και πρωτεϊνών στο γάλα.

αιγοπροβατα_πιν

244
0

Τα αμινοξέα αποτελούν τις δομικές μονάδες των πρωτεϊνών του γάλακτος και του σώματος και θεωρούνται από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή. Αρκετά από αυτά τα αμινοξέα δεν μπορούν να συντεθούν από τα ζώα και επομένως απαιτείται συμπληρωματική χορήγηση μέσω της τροφής. Ανεπαρκής κατανάλωσή τους από τα ζώα περιορίζει την απόδοση σε γάλα και την περιεχόμενη σε αυτό πρωτεΐνη. Η μεθειονίνη και λυσίνη αποτελούν τα πρώτα οριακά αμινοξέα στα συνήθως χορηγούμενα σιτηρέσια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιεκτικότητα των πρωτεϊνούχων ζωοτροφών σε μεθειονίνη και λυσίνη είναι μικρότερη αυτής του γάλακτος, προβάλλεται ως αναγκαία η συμπληρωματική χορήγηση προστατευμένων αμινοξέων για να καλυφθεί πλήρως το προφίλ των αναγκών των γαλακτοπαραγωγών ζώων για συντήρηση, ανάπτυξη, γαλακτοπαραγωγή και αναπαραγωγή.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά ολόκληρο τον φάκελο Σύγχρονη Αιγοπροβατροφία που κυκλοφορεί στην εφημερίδσ Agrenda το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνη έχει ιδιαίτερη σημασία στην τυροκομία. Ωστόσο, η πιο σημαντική παράμετρος που επηρεάζει την τυροκομική απόδοση (ποσότητα τυριού ανά κιλό γάλακτος) είναι η καζεΐνη. Η περιεκτικότητα της πρωτεΐνης του γάλακτος σε καζεΐνη αγγίζει το 80 . Η κατάρτιση ισόρροπων σιτηρεσίων με σωστές αναλογίες αμινοξέων βελτιώνει όχι μόνο την πρωτεΐνη του γάλακτος αλλά και την περιεχόμενη σε αυτό καζεΐνη. Με δεδομένο ότι, η χρήση προστατευμένων αμινοξέων στη διατροφή των μηρυκαστικών βελτιώνει την παραγωγή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, η KEMIN προσφέρει τη σειρά εξιδεικευμένων προϊόντων Kessent® και LysiGEM®. Με εξειδικευμένη τεχνολογία παραγωγής τα προϊόντα παρέχουν υψηλές και αξεπέραστες βιοδιαθεσιμότητες. Η KEMIN με την πολυετή της εμπειρία και τεχνογνωσία αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη σας για να φτάσετε και να τελειοποιήσετε το επόμενο επίπεδο στη διατροφή των μηρυκαστικών.

































Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία