BACK TO
TOP
Agrenda

Εξοπλισμός - ρομποτικά συστήματα θα κρίνουν τη βιωσιμότητα στις φάρμες

Με τις προτάσεις ροµποτικών συστηµάτων και εξοπλισµού διαχείρισης ζωικού κεφαλαίου στην ελληνική αγορά, ο κτηνοτρόφος γίνεται εύκολα ο απόλυτος κυρίαρχος της µονάδας του, αρκεί να ξέρει πού θέλει να φτάσει την εκµετάλλευσή του. Έπειτα, το σωστό κλίµα στο στάβλο είναι το κλειδί για µία αποδοτική γαλακτοπαραγωγή, µε τους ανεµιστήρες να κάνουν «θαύµατα» κατά του θερµικού στρες. Και όπως λέγεται για τη νέα ΚΑΠ, όποιος επενδύσει στην ευζωία δεν θα χάσει.

gea_fr_one_25

116
0

Τα σύγχρονα εργαλεία της GEA µειώνουν τον κόπο του επαγγελµατία και αυξάνουν την παραγωγικότητα γάλακτος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά ολόκληρο τον φάκελο Σύγχονοι Στάβλοι που κυκλοφόρησε στην εφημερίδα Agrenda το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Ροµποτικό αρµεκτηριο στα µέτρα του κτηνοτρόφου απο τη westfalia

Ένα, δύο, τρία ή ακόµα και τέσσερα ροµπότ µε µια µόνο κεντρική µονάδα διαχείρισης. Το DairyRobot R9500 είναι η αιχµή της ροµποτικής όπως µόνο η GEA ξέρει να την µετατρέπει σε κτηνοτροφικό εργαλείο. Με στόχο το επιτυχηµένο ροµποτικό σύστηµα Monobox να γίνει ακόµα καλύτερο, οι Γερµανοί µηχανικοί της GEA σχεδίασαν τη νέα γενιά του. Το µέλλον λέγεται πια DairyRobot R9500 – ένα πλήρως αυτοµατοποιηµένο σύστηµα αρµεγής/διαχείρισης και το µοναδικό στην αγορά που µπορεί µε µια και µόνο µονάδα παροχής να εξυπηρετήσει έως και τέσσερα ροµποτικά συστήµατα. Εδώ η µέγιστη ευελιξία δουλεύει στο πλευρό του κτηνοτρόφου για την εύκολη, γρήγορη και οικονοµική ανάπτυξη της µονάδας του. Η WestfaliaTechnologies φέρνει στα µέτρα κάθε ελληνικής εκµετάλλευσης τα σύγχρονα εργαλεία της GEA που επικοινωνούν µεταξύ τους 24/7 µειώνοντας τον κόπο του επαγγελµατία κτηνοτρόφου και τον χρόνο διαχείρισης, όσο αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ποιότητα.

Η ευέλικτη λύση για την βήµα-βήµα επέκταση της κτηνοτροφικής µονάδας

Κάθε εκµετάλλευση έχει ξεχωριστές ανάγκες. Το DairyRobot R9500 είναι έτσι δοµηµένο, ώστε να µπορεί να ανταποκριθεί ακόµα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. To σχεδιαστικό τµήµα της GEA - WestfaliaTechnologies λαµβάνει υπόψη την υπάρχουσα δοµή του χώρου και αναλύει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε µονάδας. Έτσι εξασφαλίζεται η στοχευµένη και οικονοµική εφαρµογή ροµποτικής αρµεγής για την µετάβαση στη νέα εποχή.

DairyMilk M6850 – έξυπνη και οικονοµική καταπολέµηση µαστίτιδας

Αυτόµατη και οικονοµική ανίχνευση σωµατικών κυττάρων, χωρίς τη χρήση χηµικών αντιδραστικών µε το πατενταρισµένο σύστηµα M6850, το απόλυτο εργαλείο για την έγκυρη προειδοποίηση µαστίτιδας. Το µοναδικό στην αγορά σύστηµα που «µε την ακρίβεια του 21ου αιώνα» ελέγχει τα σωµατικά κύτταρα σε κάθε τεταρτηµόριο ξεχωριστά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της αρµεγής.

Η αγελάδα στο επίκεντρο της προσοχής

Ο σχεδιασµός της εισόδου στο ροµπότ είναι τέτοιος ώστε να εξασφαλίζει την  απρόσκοπτη αλλά και την ήρεµη πρόσβαση στο χώρο αρµεγής. Έτσι ακόµα και τα πιο ανήσυχα ζώα εύκολα προσαρµόζονται στα νέο περιβάλλον. Αν και όλα δουλεύουν µόνα τους, ο κτηνοτρόφος έχει ανά πάσα στιγµή τη δυνατότητα να παρεµβαίνει στην διαδικασία της αρµεγής, όταν αγελάδες έχουν συγκεκριµένες ανάγκες. Σε περίπτωση που µια αγελάδα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, όπως συµβαίνει συχνά µε τις µοσχίδες, ο κτηνοτρόφος µπορεί να ξεκινήσει ελεγχόµενα, ακόµα και χειροκίνητα τη διαδικασία της αρµεγής, εξουδετερώνοντας έτσι σχεδόν απόλυτα το περιττό στρες του ζώου. Αυτή η λειτουργία µειώνει σηµαντικά το χρόνο προσαρµογής των ζώων στη ροµποτική αρµεγή.

Ο µύθος της ροµποτικής αγελάδας

Ο ροµποτικός βραχίονας Milkrack της GEA κατέρριψε οριστικά την αντίληψη ότι µόνο συγκεκριµένες αγελάδες µπορούν να αρµεχτούν ροµποτικά. Ο ειδικός σχεδιασµός της αρµεκτικής µονάδας ανταποκρίνεται ακόµα και στην πιο απαιτητική µορφολογία µαστού. Έτσι µια υψηλοπαραγωγική αγελάδα δε χρειάζεται να αποµακρυνθεί λόγω «κακής µορφολογίας µαστού».

Με ένα άγγιγµα
-Εργονοµικός χώρος εργασίας και µέγιστη άνεση για τον αρµεκτή και το ζώο
-Real-Time απεικόνιση της αρµεγής
-Ευέλικτος σχεδιασµός φιλικός προς τον χρήστη

Το DairyRobot R9500 ενσωµατώνει εξαιρετικά καινοτόµες λειτουργίες σε µια µόνο οθόνη αφής. Σε πραγµατικό χρόνο απεικονίζονται γεγονότα, µε ευανάγνωστη γραφική µορφή, ενώ επιπρόσθετες πληροφορίες είναι προσβάσιµες µε ένα µόνο άγγιγµα της οθόνης.

Εκεί που οι άλλοι σταµατούν

Όλα δένουν µεταξύ τους -σχεδιασµός χώρου,
έξυπνο θήλαστρο, σύστηµα διαχείρισης- στη νέα πρόταση της GEA που αποκτά ελληνικό χαρακτήρα µέσα από την πολυετή εµπειρία της λαρισαϊκής WestfaliaTechnologies. Η αποδεδειγµένη αύξηση της παραγωγικότητας, η µείωση του χρόνου εργασίας και του κόπου του κτηνοτρόφου, καθώς και η ενίσχυση της ποιότητας είναι η αφετηρία του νέου ροµποτικού κόσµου της GEA. Με γερµανική ακρίβεια σχεδιάζεται κάθε λεπτοµέρεια, ώστε ο κτηνοτρόφος να γίνεται εύκολα ο απόλυτος κυρίαρχος της µονάδας του, αρκεί να ξέρει πού θέλει να φτάσει την εκµετάλλευσή του.

Θήλαστρο πολυεργαλείο δουλεύει µόνο του

Κάθε στάδιο της αρµεγής, από την εφαρµογή του θηλάστρου, τoν ερεθισµό των θηλών, τον καθαρισµό, το προάρµεγµα, την αρµεγή, ως και την εµβάπτιση των θηλών (dipping), γίνεται µέσα στο θήλαστρο! Με αυτόν τον τρόπο, η πρωτοποριακή αρµεκτική µονάδα του DairyRobot R9500 εξασφαλίζει την ιδανική αρµεγή µαζί µε µια σταθερή ρουτίνα αρµέγµατος. Άψογη υγιεινή και προστασία των θηλών συµπληρώνουν το πακέτο, ως παράγοντες που µε την υπογραφή της GEA εγγυούνται την άριστη ποιότητα γάλακτος µε αποδεδειγµένα λιγότερα σωµατικά κύτταρα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.










Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία