Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

Αθόρυβα αλλά µεθοδικά µε προτεραιότητες, κανόνες, εργαλεία και µέτρα διαδόθηκε µια από τις πιο οικολογικές παρεµβάσεις στη γεωργία του τόπου µας. Αναφέροµαι στην πρωτοφανή σε έκταση και ποικιλότητα εναλλαγή καλλιεργειών (αµειψισπορά) µε είδη ψυχανθών όπως βίκος, κουκιά, µπιζέλια, φακή, τριφύλλια, κ.ά. σε χωράφια που ως σήµερα µονοκαλλιεργούντο κυρίως µε σιτηρά. Ενώ αντίστοιχα σε αρδευόµενες εκτάσεις βάµβακος, καλαµποκιού και ζαχαρότευτλων έγινε αµειψισπορά µε πολυετές ψυχανθές τριφύλλι.

Tο σταθερό χρήµα είναι ζωτικής σηµασίας για τη µακροπρόθεσµη οικονοµική ανάπτυξη. ∆εδοµένου ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον Χρυσό Κανόνα (σύνδεση δολαρίου µε τον χρυσό) στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η οικονοµία αναπτύχθηκε µε πολύ πιο αργό ρυθµό από ό,τι όταν το δολάριο ήταν συνδεδεµένο µε το πολύτιµο µέταλλο. Αλλά πώς θα φτάσουµε σε ένα νέο χρυσό κανόνα;

Tα αποτελέσµατα των εκλογών στη Σουηδία, όπως και στην Ιταλία, την Αυστρία και τελευταία στη Γερµανία, δεν είναι καλά για την Ευρώπη. Η προέλαση του ξενόφοβου εξτρεµισµού είναι ασταµάτητη, µε τη µετανάστευση να χρησιµεύει ως λάδι στη φωτιά που άναψε το 2015.

Oι δυσκολίες για τις αναδυόµενες αγορές έχουν εισέλθει σε νέα φάση. Αυτό που κάποτε ήταν µια κρίση σε µια µεµονωµένη χώρα, αυστηρά περιορισµένη εντός των συνόρων της, τώρα διαχέεται σε ολόκληρο τον κόσµο.

Οι αλλαγές που συντελούνται αυτό τον καιρό διεθνώς είναι πολύ μεγάλες για να «κολλήσουν» σε περιοριστικά μέτρα γύρω από το διεθνές εμπόριο, όπως αυτά στα οποία δείχνει ιδιαίτερη επιμονή αυτό τον καιρό ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλτ Τραμπ.

«Αν ξυπνήσουν τα χωριά θα δυναµώσουν και οι αγρότες», τόνιζε την περασµένη εβδοµάδα από τις σελίδες της εφημερίδας Agrenda o πρώην Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Φραντς Φίσλερ, σε µια µακροσκελή συζήτηση µε το δηµοσιογράφο της εφηµερίδας, Πέτρο Γκόγκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ