BACK TO
TOP

Απόψεις

panagos_2_13

Ο δρόµος που φαίνεται να παίρνει φέτος η αγορά στο σκληρό σιτάρι, δείχνει το τεράστιο έλλειµµα προσανατολισµού και οργάνωσης του πρωτογενούς τοµέα στη χώρα µας.

carl-bildt

Ηταν ένας διαφορετικός κόσµος πριν από πέντε χρόνια, όταν οι Ευρωπαίοι αξιωµατούχοι είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους στις θέσεις κλειδιά της ΕΕ.

panagos_2_13

Αυτό που έχει γίνει µε την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στη νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 63 εκατ. ευρώ δεν έχει προηγούµενο. Αποτελεί µια από τις χειρότερες στιγµές στη λειτουργία του ελληνικής δηµόσιας διοίκησης. Συνιστά ξεκάθαρη οµολογία λαθροχειρίας, την οποία, η σηµερινή διοίκηση του Οργανισµού, σπεύδει να αποδώσει σε «σφάλµα… εκ παραδροµής».

emanouilidis_Megalo_6

Στις 21 Ιουνίου ο πρωθυπουργός πήγε στο αγροτικό υπουργείο. Στη σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της πλατείας Βάθη συµµετείχαν ο νέος αγροτικός Υπουργός Κ. Τσιάρας, οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και ∆ιονύσης Σταµενίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης.

panagos_2_13

Έχει αντιληφθεί κανείς που πάει η ελληνική γεωργία; Πάντως, το περιβάλλον µέσα στο οποίο υποχρεώνονται να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους οι Έλληνες αγρότες συνεχώς επιδεινώνεται.

anagnopoylos_nikolaos_2_3

Πόσο απέχει η έγκριση Ειδικού Πλαισίου χωροταξικής οργάνωσης ενός κλάδου και η ανάδειξη του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών ως «ανατέλλων αστέρας» της ελληνικής οικονοµίας από τις προσφυγές κατά της ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασµού και την αναγόρευσή του – σύµφωνα µε εγχώρια δηµοσιεύµατα – ως παγκόσµια άµεση απειλή, ισότιµη της κλιµατικής αλλαγής; Τρία µνηµόνια δρόµος.

sial-paris-2024

«H SIAL Paris 2024, με σύνθημά της “Own the change”, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που διεξήχθη ποτέ στη Γαλλία καταγράφοντας ρεκόρ εκθεσιακού χώρου. Ο χώρος επιφάνειας 257.000 τ.μ αντιστοιχεί σε αυτόν που θα κάλυπταν 100 σουπερμάρκετ στη σειρά, ενώ τα περίπτερα των εκθετών θα είναι πλέον οργανωμένα ανά κατηγορία προϊόντος, μετά από αίτημα των buyers.» επεσήμανε, η Διευθύντρια της SIAL Paris, Audrey Ashworth, στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ως εκπρόσωπος της Promosalons, στην Ελλάδα, στις 20 Ιουνίου 2024.

Engjellushe_Morina

Όπως προέβλεψαν πολλοί δηµοσκόποι, το επόµενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γέρνει πιο δεξιά. Για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας, τα λαϊκιστικά και ακροδεξιά κόµµατα θα ασκούν µεγαλύτερη επιρροή στη στρατηγική και νοµοθετική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

panagos_2_13

Αν κάτι έχει αποδειχθεί περίτρανα, ειδικά στη διαχείριση των θεµάτων του αγροτικού χώρου, είναι ότι η δηµόσια διοίκηση κι’ αυτό που λέµε συγκρότηση του κράτους, νοσεί βαθύτατα.

BECK4830

Με οδηγό τρεις βασικούς θεματικούς άξονες γύρω από τις τάσεις στη διατροφή θα διοργανωθεί στο Παρίσι η φετινή SIAL σε εορταστικό κλίμα, αφού συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής. Με βασικές θεματικές τα συναισθήματα γύρω από το φαγητό, το ρόλο που διαδραματίζει στο να φέρνει τους ανθρώπους μαζί και τη συνείδηση γύρω από αυτό και την ωφέλιμη ή όχι επίδρασή του στην υγεία. Το θετικό περιβάλλον επίσης, προσφέρεται για B2B συναντήσεις και ζυμώσεις, με τους χιλιάδες παρευρισκόμενους επαγγελματίες του χώρου να μπορούν να νιώσουν το παλμό των εξελίξεων και να συζητήσουν ελεύθερα το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων.

Javier-Blas_5

Τη στιγµή της µεγαλύτερης ανάγκης της, το 2022, η αγορά υγροποιηµένου φυσικού αερίου (LNG) έσωσε την Ευρώπη. Τώρα, αυτή η ίδια η αγορά LNG είναι το νέο τρωτό σηµείο της ηπείρου. Τα καλά νέα είναι ότι η αδυναµία θα είναι βραχυπρόθεσµη - τα κακά νέα είναι ότι το πρόβληµα δεν θα εξαφανιστεί πριν από τον επόµενο χειµώνα. […]

panagos_2_13

Το αποτέλεσµα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξαναβάζει σε προτεραιότητα το αγροτικό ζήτηµα.

969-argosxolos

Εκείνους που άλλαξαν καλλιέργεια στις δηλώσεις ΟΣ∆Ε του 2023, ώστε να εισπράξουν µεγαλύτερη στρεµµατική αποζηµίωση (ειδικά στα Παρακάρλια), είναι δύσκολο να τους βρούµε;

Filip_Blaha

Η τελευταία έκδοση του Simon Abundance Index για το 2024 αποκαλύπτει ότι οι παγκόσµιοι πόροι αυξάνονται ταχύτερα από τον πληθυσµό, διαψεύδοντας τις δηµοφιλείς ανησυχίες σχετικά µε την εξάντληση των φυσικών πόρων λόγω της πληθυσµιακής αύξησης. Το γεγονός ότι ζούµε σε µια εποχή µεγαλύτερης αφθονίας είναι η συνέπεια των απλών αρχών της αγοράς.

panagos_2_13

Η επίκληση της κλιµατικής κρίσης έχει γίνει «καραµέλα» στα χείλη των ιθυνόντων, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που αντιλαµβάνονται πραγµατικά τη δύσκολη θέση στην οποία θα βρεθεί η παγκόσµια κοινότητα, αν έστω και τα µισά από αυτά που υποστηρίζουν οι επιστήµονες και οι εµπειρογνώµονες γίνουν πραγµατικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία