Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

panagos01

Σε πρώτη ανάγνωση, η υπόθεση διαχείρισης του ΟΣΔΕ µοιάζει µε βεντέτα µεταξύ ιδιωτών που παρέχουν υπηρεσίες πληροφορικής, τα αντιτιθέµενα συµφέροντα των οποίων,

panagos01

Ένα από τα θέµατα που κάνουν δύσκολη τη διαµόρφωση µιας συνεκτικής πολιτικής στον αγροτικό χώρο, σχετίζεται µε το γεγονός ότι τα λεγόµενα αναπτυξιακά προγράµµατα παραβλέπουν τις πραγµατικές ανάγκες των αγροτών και προσαρµόζονται στα κελεύσµατα των µελετητών και των τεχνικών συµβούλων.

42-43_38

Εργαλείο που θα διευκολύνει την εγκατάσταση στις εκµεταλλεύσεις των νέων αγροτών, χωρίς όµως να αποκόπτει εντελώς όσους θα αποχωρήσουν, χαρακτηρίζει το πριµ εξόδου στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόµου. «Εξετάζουµε διάφορες ιδέες» αποκαλύπτει ο υφυπουργός για το εργαλείο αυτό, ενώ, όσον αφορά άλλα ζητήµατα της νέας προγραµµατικής περιόδου, ξεκαθαρίζει πως «η απόφαση κατάργησης των ιστορικών δικαιωµάτων είναι ειληµµένη». ∆εν αποκλείει µάλιστα, µέρος αυτών των ενισχύσεων, µε όχηµα τις συνδεδεµένες να κατευθυνθούν σε παραγωγούς που είναι ενεργά µέλη οµάδων και συνεταιρισµών. Ξεδιπλώνοντας τον προγραµµατισµό σχετικά µε τις προκηρύξεις της µεταβατικής περιόδου, ο κ. Οικονόµου προτάσσει Νέους Αγρότες µε 350 εκατ. ευρώ, Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία µε 400 εκατ. ευρώ και πρόγραµµα Απονιτροποίησης. Μειωµένη βλέπει τέλος, την εξισωτική αποζηµίωση.

panagos01

Όσο το ελληνικό ελαιόλαδο και δη ο μεγάλος όγκος του προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας που παράγεται σε κάποιες περιοχές (Λακωνία, Κρήτη κ.α.) ακολουθεί τις «οριζόντιες νόρμες» του διεθνούς εμπορίου δεν υπάρχει προκοπή.

KASIMIS_XARALAMPOS

Σοβαρή υποβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα και απουσία συνοχής στα θέματα που συνδέονται με την αναβάθμιση των δομών στην αγροτική παραγωγή, βλέπει ο καθηγητής του Γεωπονικού και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, με βάση την κατανομή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Xartzoulakis_KWNOS

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Φ. Αραμπατζή και τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγ. Συρίγο, που χαιρέτησαν την διαδικτυακή εκδήλωση για το ελαιόλαδο,που οργάνωσε την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021 το τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας και Βιοϊατρικής του New York College, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες του ελαιοκομικού τομέα και τους αγρότες.

panagos01

Στα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας µας στην ευρωπαϊκή οικογένεια έχουν γίνει πολλά και ενδιαφέροντα.

panagos01

Αλυσιδωτές επιδράσεις σε όλο το φάσμα παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε τρόπο αυτά διατίθενται, δείχνει να έχει ο νέος τρόπος προσέγγισης των επενδύσεων στην αγροδιατροφή, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για τρόφιμα αλλά και των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

PANOUSIS_MFEGALO

Tο έχω γράψει και πει πολλές φορές. Στο ιδιότυπο αυτό «πολιτικο-ιδεολογικό παιδοµάζωµα» (από κάθε χώρο και µε κάθε δικαιολογία), σε µιάν Ελλάδα που είναι πολύ µικρή για να κρυφτεί κανείς (ή για να κρύψει το παρελθόν του), το όποιο εναποµείναν ηθικό πλεονέκτηµα/µειονέκτηµα του πολιτικού συστήµατος δεν αφήνει περιθώρια για «λεύκανση» όλων των λεκέδων.

panagos01

Όλα δείχνουν ότι τα στοιχεία που πιστοποιούν νοθεία σε Φέτα (ΠΟΠ) από επώνυµη µικροµεσαία γαλακτοβιοµηχανία µε βιοµηχανικές εγκαταστάσεις στη νότια Πίνδο, είναι αδιάσειστα. Αυτό που δύσκολα θα αποδειχθεί είναι η χρονική διάρκεια της νοθείας και γενικά η έκταση του φαινοµένου.

emanouilidis_Megalo

Στο αγροτικό site Αgronews.gr δηµοσιεύτηκε τον περασµένο µήνα Ερώτηση 2 πρώην υπουργών και 44 βουλευτών του Σύριζα σχετικά µε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του µελιού· φαινόµενα που δε λένε να τελειώσουν από χρόνια γιατί οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι το σχετικό σύστηµα ελέγχων παρουσιάζει χρόνιες εγγενείς αδυναµίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία