Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

andrianopoulos_megalo

Ο θρίαµβος του δηµοκρατικού καπιταλισµού στην αντιπαράθεσή του µε όλα τα άλλα πολιτικο-οικονοµικά συστήµατα της γης δεν οδήγησε και στο τέλος των κοινωνικών προβληµάτων.

panagos01

Εξετάζοντας µε προσοχή και ψυχραιµία τη ζηµιά που έχει γίνει αυτό τον καιρό σε διάφορους κλάδους της οικονοµίας, προκύπτει εύκολα το συµπέρασµα ότι ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής δεν είναι εξ αυτών που έχει πληγεί περισσότερο.

Kristian-Niemietz

Μετά τη χρηµατοπιστωτική κρίση του 2008 εµφανίστηκαν πολλοί «εκ των υστέρων σοφοί» που υποτίθεται µας προειδοποιούσαν γι’ αυτό επί χρόνια και πλέον είχαν δικαιωθεί µε τραγικό τρόπο.

50-51_8

Μετά τις αλλαγές που έγιναν στη µεταρρύθµιση της ΚΑΠ 2013 στα µέτρα διαχείρισης κρίσεων που διατίθενται βάσει του Κανονισµού για την Kοινή Oργάνωση Aγοράς (ΚΟΑ), η ΚAΠ έχει αποκτήσει την ευελιξία να ανταποκρίνεται στις διαταραχές της αγοράς, αλλά όχι απαραίτητα και στον προϋπολογισµό.

panagos_trans

Ενδεχοµένως µε µια πρώτη µατιά, ο αγροτικός τοµέας να αντιµετωπίζει λιγότερα προβλήµατα, λόγω του κορωνοϊού, σε σχέση µε άλλους τοµείς της οικονοµίας.

hoferalm-alm-schladming-dachstein

Το ιστορικό μιας δικαστικής δικαίωσης που επιστρέφει στην Ελλάδα 446 εκατ. ευρώ (280+166) περιγράφει με τον δικό του, πάντα εύγλωττο τρόπο, ο πρώην γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, καθηγητής, Χαράλαμπος Κασίμης, με ανάρτησή του στο Facebook.

50b

Μας αποκαλούσαν εκκεντρικούς και µεµψίµοιρους. Μας έλεγαν παλιοµοδίτες. Συντηρητικούς και  οπισθοδροµικούς. Όλους εµάς, που εδώ και πολλά χρόνια, βλέποντας την ελληνική γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία να συρρικνώνεται παραγωγικά και να απαξιώνεται κοινωνικά, προσπαθούσαµε µε λόγια και µε πράξεις, να κρούσουµε τον κώδωνα του κινδύνου.

50a

Η πρώτη προσπάθεια για την εγχώρια παραγωγή πιστοποιηµένων µοσχευµάτων για φύτευση αµπέλου άρχισε το 1986 και σταµάτησε αµέσως όταν ο τότε Υπουργός Γεωργίας κ. Ποττάκης αντικατέστησε την επιστηµονική οµάδα, που µόλις είχε ολοκληρώσει επιτυχώς την πιστοποίηση των σπόρων σποράς και άρχισε να καταπιάνεται µε την πιστοποίηση του αγενούς πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρωδών και αµπέλου, µε αφίσο-κολλητές της ΠΑΣΚΕ.

Andrianopoulos_andreas_skitso_bg

Mια σειρά από σοβαρές µελέτες δείχνουν πως όταν συµβαίνουν κάποιες καταστροφές προκαλούν ανατροπές στην πορεία της Ιστορίας.

panagos_trans

Η ανάγκη παρεµβάσεων για την ενδυνάµωση του αγροτικού τοµέα στη χώρα µας είναι αδιαµφισβήτητη. Η εγχώρια αγροτική παραγωγή έχει δυνατότητες, είναι όµως βέβαιο ότι έχει µείνει πολύ πίσω από τα πράγµατα.

50_18_2_2

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας, και ειδικότερα του δυτικού κόσμου, καταγράφηκε ότι περίπου κάθε 300 χρόνια αλλάζει το πολιτιστικό περιβάλλον.

50_20

Το 1962 µε πρωτοβουλία του τότε προέδρου των ΗΠΑ του Τζον Κένεντι τίθενται οι βάσεις της παγκοσµιοποίησης µέσω του πρώτου κύµατος της θεαµατικής απελευθέρωσης του διεθνούς εµπορίου των βιοµηχανικών αγαθών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία