Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

αγροτικργτρυερυερο

Ο µόνος δρόµος για να προχωρήσει µια αγροτική επιχείρηση είναι οι επενδύσεις. Φυσικά µε αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραµµάτων. Όλων των διαθέσιµων προγραµµάτων. Είτε του ΠΑΑ, είτε του Αναπτυξιακού, είτε του Ταµείου Ανάκαµψης.

panagos_2_13__1__2_2

Αν θέλουµε να βλέπουµε την αλήθεια, φέτος, αµπελουργικά η χρονιά δεν πήγε καλά. Οι εξηγήσεις είναι πολλές, έχουν να κάνουν δε, κατά βάση, µε την καιρική αστάθει...

aMixailidisskitsomefonto

Στις 16 Σεπτεμβρίου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου στο Βελλίδειο, μέσα στην 86η Διεθνή Έκθεσ...

dan-runkevicius_2

Το ενεργειακό φιάσκο της Ευρώπης φτάνει στο αποκορύφωµά του. Πριν από λίγες µέρες η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι κλείνει επ’ αόριστον τον Nord Stream. Ακολούθησε η απειλή του Πούτιν πως οι στρόφιγγες θα παραµείνουν κλειστές εωσότου η ∆ύση άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα.

GiannisPanagos__2__2_2__1__2_2

Στη νέα εμπορική περίοδο που πλησιάζει, το ελληνικό ελαιόλαδο έχει μπροστά του μια ακόμα ευκαιρία. Σε αντίθεση με την εικόνα μειωμένης παραγωγής που προβλέπεται για την Ισπανία και την Ιταλία, στην Ελλάδα η καρποφορία δείχνει να εξελίσσεται καλά, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στο τελικό προϊόν.

GiannisPanagos__2__2_2__1__2

Αν κάπου είναι απαραίτητος ο διαµεσολαβητικός ρόλος του κράτους, είναι εκεί όπου οι δυνάµεις της αγοράς είναι δύσκολο να ισορροπήσουν.

Simon_Constable_2

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε την εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια. Αλλά η διευθέτηση του ζητήµατος θα µπορούσε να πάρει χρόνια, υποστηρίζουν αναλυτές.

Xavier_Vives_2

H Ευρωπαϊκή Πράσινη Συµφωνία στοχεύει να µειώσει τις εκποµπές αερίων του θερµοκηπίου της Ευρώπης στο µηδέν µέχρι το 2050, κυρίως µέσω της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκποµπές του ενεργειακού τοµέα.

Xartzoulakis_KWNOS

Πληθαίνουν οι αναφορές για αργά αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με το έργο της δακοκτονίας στην Κρήτη, με τις καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα να ευνοούν μια περαιτέρω ανάπτυξη του πληθυσμού του, ενώ εκκρεμεί η εντολή για 4ο δολωματικό ψεκασμό.

GiannisPanagos__2__2_2__1_

Αν υπάρχει ένα σοβαρό θέµα το οποίο επιδρά αρνητικά στην υπόθεση της αγροτικής παραγωγής και δυσκολεύει τη θέση των αγροτών, είναι η κακή συνήθεια που έχουν οι εκάστοτε κυβερνώντες να θέλουν µε τα ποσά που έχουν κάθε φορά στη διάθεσή τους να ικανοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερους και φυσικά, στο τέλος της ηµέρας, να µην αφήνουν κανέναν ευχαριστηµένο.

vratza_panagiota_6_2

Η πολυδιαφημισμένη επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο (το 2021 ξεκίνησαν οι υποσχέσεις) πιστώθηκε επιτέλους στους λογαριασμούς των αγροτών, μετά από απανωτές αναβολές, αλλά τελικά ο βασιλιάς είναι γυμνός.

GiannisPanagos__2__2_2

Πόσο δύσκολο είναι τελικά για µια κυβέρνηση, χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν γίνεται µια εξαγγελία, να συνοδεύεται από ένα σαφές χρονοδιάγραµµα για την υλοποίησή της κι αυτό το χρονοδιάγραµµα να τηρείται.

Tilak_Doshi

Oι πόλεµοι φθοράς ορίζονται ως εκείνοι κατά τη διάρκεια των οποίων οι αντίπαλες δυνάµεις δεν έρχονται αντιµέτωπες σε άµεση µάχη, αλλά αντίθετα στοχεύουν στο να εξαντλήσουν η µία την άλλη µια συγκεκριµένη χρονική περίοδο. Το κλασικό ελεύθερο εµπόριο είναι σε µεγάλο βαθµό εθελοντικό και αµοιβαία επωφελές για τα συµβαλλόµενα µέρη.

GiannisPanagos__2__2

Πόσο δύσκολο είναι τελικά για µια κυβέρνηση, χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν γίνεται µια εξαγγελία, να συνοδεύεται από ένα σαφές χρονοδιάγραµµα για την υλοποίησή της κι αυτό το χρονοδιάγραµµα να τηρείται.

GiannisPanagos__2__2

Τα στοιχεία της αγροτικής παραγωγής διεθνώς πιστοποιούν ποικιλοτρόπως τον τελευταίο καιρό ότι η δουλειά του αγρότη γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία