Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

NTOURTOGLOU

Aν προσπαθήσουµε να σκεφτούµε την έννοια της ονοµασίας προέλευσης στη µπύρα, θα µπορούσαµε να πούµε ότι αυτό εφάπτεται στην αναφορά του είδους. ∆εν υπάρχει «αστυνοµία είδους» στην µπύρα και ο καθένας µπορεί να αποφασίσει να διεκδικήσει ένα είδος και ύφος όπως του αρέσει.

panagos_2

Οι εξελίξεις στην πραγµατική αγορά επιβεβαιώνουν κάθε φορά ότι έχουµε να κάνουµε µε δύο Ελλάδες. Μία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της παραγωγής που πετυχαίνει...

anagnopoylos_nikolaos_

Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Πεκίνο, Ντουµπάι... Αποστολές πολυπληθείς και πολυέξοδες για αναζήτηση επενδυτών που θα πεισθούν να συµβάλουν στην ανάπτυξη της Ελλά...

FERTINANDO-JULIANO_960x620

Σκεφτείτε, μια στιγμή, τις ιταλικές τράπεζες. Μόλις που είχαν καταφέρει να "συνέλθουν" από την πρόσφατη κρίση που τις ταρακούνησε και ξαφνικά "σκοντάφτουν" σε μια καινούρια.

richard-branson_2

Όταν μια επιτυχημένη επιχείρηση ωριμάζει και επεκτείνεται, η γραφειοκρατία αρχίζει να παίρνει τα ηνία και η ομάδα διοίκησης εγκλωβίζεται ξαφνικά σε έναν ατέρμονο κύκλο συναντήσεων και έναν τεράστιο όγκο αλληλογραφίας. Σε αυτό το στάδιο, ένας επιχειρηματίας αντιμετωπίζει την πρόκληση του πώς πρέπει να διαχειριστεί αυτήν τη νέα δομή – μια μετάβαση που κατέστρεψε πολλές επιχειρήσεις.

panagos_2

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ξέρει ότι ο χρόνος δεν είναι µε το µέρος του. Ξέρει ακόµα ότι δύσκολα θα του δοθεί µια νέα ευκαιρία ηγεσίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης....

panagos_2

Η ποικιλοµορφία των εδαφών και η πλούσια χλωρίδα που χαρακτηρίζει το σύνολο της επικράτειας, θα µπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα µεγάλη δύναµη στον τοµέα της κτηνοτροφίας, εξασφαλίζοντας πλεονασµατικό εµπορικό ισοζύγιο πληρωµών στο συγκεκριµένο...

papadogianis_M

Οι τιμές Δεκεμβρίου ‘18 εξακολουθούν να κινούνται επίμονα εντός του γνωστού εύρους 80-84 σεντς ανά λίμπρα, αδυνατώντας να σπάσουν κάποιο από τα δύο άκρα. Όποτε η αγορά πιέζεται προς τα 80 σεντς τα κλωστήρια φιξάρουν τιμές ανοιχτών συμβολαίων, το οποίο...

panagos_2

«Αν ξυπνήσουν τα χωριά θα δυναµώσουν και οι αγρότες», τόνιζε την περασµένη εβδοµάδα από τις σελίδες της εφημερίδας Agrenda o πρώην Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Φραντς Φίσλερ, σε µια µακροσκελή συζήτηση µε το δηµοσιογράφο της εφηµερίδας, Πέτρο Γκόγκο.

papadogianis_M

Η πρόσφατη αµερικάνικη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος δεν επηρέασε σηµαντικά την αγορά. Πρόσκαιρα, µε την ανακοίνωση της αυξηµένης παραγωγής και των τελικών αποθεµάτων της σοδειάς των ΗΠΑ, το χρηµατιστήριο πιέστηκε για να µετριάσει τις απώλειες ενδοσυνεδριακά.

panagos_2

Οι αλλαγές που συντελούνται αυτό τον καιρό διεθνώς είναι πολύ μεγάλες για να «κολλήσουν» σε περιοριστικά μέτρα γύρω από το διεθνές εμπόριο, όπως αυτά στα οποία δείχνει ιδιαίτερη επιμονή αυτό τον καιρό ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλτ Τραμπ.

panagos_2

Όταν η Ελληνική Βιοµηχανία Ζάχαρης δίδασκε συµβολαιακή γεωργία, ακόµα και σε Ευρωπαίους τευτλοκαλλιεργητές δεν µας άρεσε. Όταν οι εργαζόµενοι στην ΕΒΖ ήταν από τους καλύτερα αµειβόµενους στη χώρα, πάλι, αυτό, ήταν λίγο. Όταν η κρατικού ενδιαφέροντος εταιρεία µε τα 5 εργοστάσια στην Ελλάδα, αγόραζε άλλα δύο στη Σερβία, ακόµα και τότε, κάποιοι µουρµούριζαν.

papadogianis_M

Έσπασε µετά από αρκετό καιρό το στενό εύρος τιµών στο οποίο κυµαινόταν το βαµβάκι, όχι διότι προέκυψαν ειδήσεις από τους τυφώνες στις ΗΠΑ, αλλά διότι είχαµε σηµαντικές εξελίξεις στον γνωστό πλέον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας.

papadogianis_M

Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘18 έχουν βρει ένα νέο εύρος ισορροπίας µεταξύ 78-80 σεντς ανά λίµπρα, το οποίο συντηρείται από την αγορά, λόγω της επικρατούσας αβεβαιότητας. Η βελτίωση των εξαγωγών-φορτώσεων της αµερικανικής σοδειάς δεν κατάφεραν να τραβήξουν τις τιµές υψηλότερα και οι χρηµατιστηριακές συνεδριάσεις τις προηγούµενες ηµέρες διατηρήθηκαν υποτονικές.

panagos_2

Αναρωτιούνται πολλοί, τι κάνουν οι άλλες χώρες και προχωρούν, τι είναι αυτό που δε γίνεται στη χώρα μας και μένουμε πίσω! Είναι απλό. Έχουν καθαρίσει το γήπεδο.

Judy-Dempsey_M

Η Ευρώπη είναι σε απελπιστική ανάγκη για ηγεσία. Οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν το έχουν παράσχει αυτό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως οι Επίτροποι Εμπορίου και Ανταγωνισμού, όλοι οι άλλοι είναι είτε αδύναμοι είτε πολύ αυστηροί με τα κράτη-μέλη.

panagos_2

Είναι πολλά τα θέµατα που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό στον αγροτικό χώρο και ανεξαρτήτως της έµπνευσης που είχαν οι καθ’ ύλην αρµόδιοι, είναι πολύ λίγος ο χρόνος που αποµένει µέχρι τις εκλογές, έτσι ώστε να κλείσουν επιτυχώς, µετατρέποντας µάλιστα το µέχρι τώρα πολιτικό κόστος σε πολιτικό όφελος.

673

Tα γνωρίζει τα θέµατα ο Σταύρος, όµως ξέρει και να τα λύνει; Το θέµα µε τους χάρτες µειονεκτικών περιοχών της νέας εξισωτικής έχει φέρει σε αναστάτωση για ακόµα µία φορά τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσµο, που νοιώθει ότι δέχεται πυρά από παντού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία