Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

papadogianis_M

Οι χρηµατιστηριακές τιµές παλεύουν να διατηρηθούν πάνω από τα 70 σεντς υπό το σφυροκόπηµα των κερδοσκόπων, οι οποίοι αγνοούν επιδεικτικά κάποια θετικά στοιχεία της φυσικής αγοράς, όπως οι δυνατές πωλήσεις αµερικανικού προϊόντος.

papadogianis_M

Λίγο από τις τεχνικές αντιδράσεις, λίγο από την ισχυροποίηση του δολαρίου, οι χρηµατιστηριακές τιµές του βαµβακιού πιέστηκαν πλησιάζοντας µάλιστα στην αρχή της...

MarkPerry-L

OJohn Hawkins από το PJMedia ανθολόγησε πρόσφατα 20 αποφθέγµατα που εξηγούν γιατί ο καπιταλισµός είναι ανώτερος από τον σοσιαλισµό.

antres-kinita

Ξαφνιάζει... ευχάριστα η µαχητικότητα δεύτερη φορά του Αποστολόπουλου του ΣΕΒΓΑΠ για τις οσφυοκαµψίες αρµοδίων πάνω σε ζητήµατα που πλήττουν τον κτηνοτροφικό τοµέα και δη του γάλακτος. Η πρώτη αφορά την καυστική επιστολή του µε αφορµή την τήβεννο από το ΓΠΑ στον... τιµητή της Φέτας Επίτροπο Χόγκαν, και η δεύτερη για τα ευχαριστήρια στην ΕΕ, της Βάθη κατά την επίσκεψη του Επιτρόπου Αντρουκαΐτις για το Greek yogurt, όρο που καπηλεύεται επί µακρόν η Τσεχία και υπόσχεται να αλλάξει... «∆είχνουµε υποχρεωµένοι στον Επίτροπο για την τεράστια προσπάθεια που έκανε για να µας πει ότι «ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή», σχολιάζει.

panagos_2

Στην επιτραπέζια ελιά τον τελευταίο καιρό οι διεθνείς αγορές δείχνουν να είναι πολύ αυστηρές µε τις «προτάσεις» της χώρας µας. Χαµηλή παραγωγή, αστάθεια ποιότητας και απαιτήσεις για υψηλές τιµές, κάνουν τους αγοραστές του εξωτερικού να κοιτάζουν αλλού.

vevelakis_giannis_skitso

Για τις µεγάλες αλλαγές στη δοµή της γεωργίας και στα δίκτυα διανοµής των εφοδίων αλλά και τη συντονισµένη καµπάνια που «τρέχει» η Eurochem Agro Hellas SA σχετικά µε τα σαφή πλεονεκτήµατα που παρουσιάζει η εφαρµογή θειικού Καλίου έναντι του χλωριούχου στις καλλιέργειες, µίλησε στην Agrenda, ο διευθύνων σύµβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Βεβελάκης. Λαµβάνοντας υπ’οψη ότι το Κάλιο είναι καθοριστικό στοιχείο για την ποιότητα, ο κ. Βεβελάκης περιγράφει µία σχέση «money or nothing» (λεφτά ή τίποτα), δηλαδή εν ολίγοις για να καταφέρει ο καλλιεργητής να προσφέρει στην αγορά ένα ποιοτικό προϊόν, θα πρέπει να µην προσφεύγει στην φθηνότερη εκ πρώτης όψεως λύση του χλωριούχου Καλίου. Εν τω µεταξύ, για τις επόµενες κινήσει της Eurochem Agro Hellas SA, το υψηλόβαθµό στέλεχος κάνει λόγο για έρευνες πάνω σε νέας γενιάς σταθεροποιητές.

Mohamed_Erian

Η ενθουσιώδης αντίδραση των αμερικανικών μετοχών στην αναστροφή πολιτικής από την FED την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μια σημαντική υπενθύμιση της αλληλοεξάρτησης μεταξύ της πιο ισχυρής κεντρικής τράπεζας του κόσμου και της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς.

richard-branson_2

Εάν καταλάβετε ότι εσείς είστε η πηγή του προβλήματος, η λύση είναι προφανής: φύγετε από τη μέση". Όταν ο ιδρυτής μιας επιχείρησης αποστασιοποιείται από την καθημερινή διαχείρισή της και καλεί κάποιο νέο, εξωτερικό στέλεχος να αναλάβει τη διοίκησή της, κάποιοι από τους πλέον έμπειρους και παλαιούς εργαζομένους ενδέχεται να νιώσουν απογοητευμένοι, ενώ άλλοι μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά στον τρόπο με τον οποίο ο νέος μάνατζερ επιθυμεί να γίνονται τα πράγματα.

mpoka

Έξαλλοι οι αγρότες µε τα «αγροτοδικεία», που στήθηκαν εν ριπή οφθαλµού πριν βγουν τα τρακτέρ στους δρόµους. Για «άθλια ψεύδη», «προκλητικές απατεωνιές» και για «κατήφορο αυταρχισµού και αντιδηµοκρατικότητας», κάνει λόγο η Πανελλαδική Μπλόκων, κατηγορώντας ευθέως τον υπουργό για προσχηµατικό κάλεσµα σε διάλογο επί των αιτηµάτων τους την ώρα, που τους ξεκαθαρίζει ότι τα δηµοσιονοµικά της χώρας δεν επιτρέπουν καµία παροχή στους αγρότες.

papadogianis_M

Η αγορά αναµένει εξελίξεις από τις διαπραγµατεύσεις στον περιβόητο εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας. Παράλληλα, κατόπιν του τερµατισµού της αναστολής λειτουργίας του οµοσπονδιακού κράτους (shutdown), το αµερικανικό υπουργείο θα ανακοινώνει σταδιακά στις επόµενες εβδοµάδες τα νούµερα των εβδοµαδιαίων πωλήσεων / εξαγωγών.

leonid_bershidsky

Οι ψηφοφορίες του βρετανικού κοινοβουλίου το βράδυ της Τρίτης µπορεί να µην διευκόλυναν κανέναν από όσους εµπλέκονται στη διαδικασία του Brexit, αλλά σηµατοδοτούν µια στιγµή σαφήνειας υπό το πρίσµα της θεωρίας των παιγνίων. Είναι προφανές ότι το Ηνωµένο Βασίλειο, εκπροσωπούµενο από το κοινοβούλιο, θέλει να παίξει µια και καλή το παιχνίδι του «διλήµµατος του φυλακισµένου» µε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

panagos_2

Η 11η έκθεση Zootechnia µετράει περισσότερα από 20 χρόνια ζωής, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τα τεκταινόµενα στον κλάδο της κτηνοτροφίας, ίσως όµως ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε να δίνει τον τόνο των εξελίξεων σε τόσο βαρύ κλίµα για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.

tzellas_kostas

Για τους γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία στο θεσσαλικό κάµπο, ο Κώστας Τζέλλας ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλός «λοχαγός» στο... στρατόπεδο του Βαγγέλη Μπούτα. Είναι ο άνθρωπος που αγαπούν και εµπιστεύονται πολύ οι συµπατριώτες του στον Παλαµά και στην Καρδίτσα, είναι ο αγρότης που τιµά το επάγγελµα, είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής που ξέρει πότε να πατάει το γκάζι και πότε το φρένο.

richard-branson_2

Η σύζυγός μου, Τζόαν, όπως όλοι οι περήφανοι Σκωτσέζοι, έχει πάντα μια ρήση ή μια παροιμία για κάθε περίσταση. Μια από τις αγαπημένες της είναι το "πολλές μικρές ποσότητες φτιάχνουν μία μεγάλη", το οποίο αποτελεί ύμνο στις άοκνες, σωρευτικές προσπάθειες που καταλήγουν σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Simon-Jack

Ποτέ η προοπτική του να περάσει κανείς λίγες µέρες στις σουηδικές Άλπεις δεν έµοιαζε λιγότερο ελκυστική. Για σχεδόν πενήντα χρόνια, η «ανφάν γκατέ» του παγκόσµιου επιχειρείν και της πολιτικής συγκεντρωνόταν στο µικρό χωριό του Νταβός για να εξετάσει το µέλλον της παγκόσµιας οικονοµίας µε κοινό διακηρυγµένο στόχο της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσµιου Οικονοµικού Φόρουµ «να βελτιώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσµος».

papadogianis_M

Το βαµβάκι φαίνεται να έχει φτιάξει µια καλή βάση στα 73 σεντς ανά λίµπρα, αλλά αδυνατεί να σπάσει τις ανοδικές αντιστάσεις. Το εύρος στο οποίο κινούνται οι τιµές Μαρτίου έχει στενέψει ιδιαίτερα και όλοι αναµένουν φρέσκα νέα για να δουν προς τα που θα κατευθυνθεί η αγορά.

mpliatsos-kritikou

Tα ‘παν και στην εκδήλωση του Αγρότη της Χρονιάς στη Μονεµβασιά ότι η φορολογία είναι το µεγαλύτερο αγκάθι στην επιχειρηµατικότητα, ενώ το γεγονός ότι έτσι όπως εφαρµόζεται στην Ελλάδα, αποσπά χρήµατα από πόρους της ΚΑΠ, κάτι που δεν γίνεται σε άλλα κράτη-µέλη, συνιστά µορφή επανεθνικοποίησης.

panagos_2

Στα µεγάλα εγχειρήµατα οι ηγέτες παίζουν αναµφίβολα καθοριστικό ρόλο. Τι σχέση όµως µπορεί να υπάρχει ανάµεσα στον ΘΕΣγάλα του Θανάση Βακάλη και το Ποτάµι του Σταύρου Θεοδωράκη;

grammatikakis_nikos

Στην περίπτωση του Νίκου Γραµµατικάκη και της ΚΑΣΕΛΛ αποτυπώνεται ένα µοντέλο συνεργατισµού, όπως θα ‘πρεπε να είναι.

49_Panousis-Giannis
26 Ιανουαρίου

Μπρος... πίσω για το 1949

Φράξαµε τα παράθυρα, το φως να φυλάξουµε. Μας κούρασε πολύ αυτή η Μετάβαση καθόλη τη διάρκεια φυµατικές ανάσες θρόιζαν ακατάπαυστα (Νίκος Φωτόπουλος, ∆άνειος χρόνος)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία