Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Από το νόµο Μπασιάκου κι ακόµη οι σύµβουλοι

Κι αν χρειασθείτε αργότερα κάποιον, κάτι σαν αγροτικό σύµβουλο, θα είµαι στη διάθεσή σας!

48_74

532
1

Το πολυθρύλητο µέτρο παροχής γεωργικών συµβουλών επί υπουργίας του αείµνηστου Ευάγγελου Μπασιάκου θα εισάγονταν σε νοµοσχέδιο του 2005 «Ρυθµίσεις θεµάτων αρµοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης-Προσαρµογή στη νέα ΚΑΠ κι άλλες διατάξεις». Με τον εν λόγω νόµο δηµιουργούνταν τρεις νέοι θεσµοί στήριξης των αγροτών: Οι ∆ιαπιστευµένοι Αγροτικοί Σύµβουλοι, ο εγκεκριµένος κτηνίατρος και το σύστηµα παροχής συµβουλών.

Πολλή κουβέντα και τότε για τον ρόλο των ιδιωτών. Τι έχει συµβεί µέχρι σήµερα; Η διαβούλευση του Σπήλιου για ένα πρόγραµµα 80 εκατ. και υπηρεσίες που υποτίθεται θα είναι δωρεάν στους αγρότες.

Υβρίδια

  Αν ισχύει το λαϊκό ρητό ότι «η καλή ηµέρα από το πρωί φαίνεται», τότε τα πράγµατα δεν προοιωνίζονται καλά ούτε και φέτος για το σπαράγγι. Η συγκοµιστική σεζόν ξεκινάει αρχές Μαρτίου και για την ώρα το… σύµπαν συνωµοτεί εναντίον των παραγωγών.

 ∆εν είναι µόνο ότι το «σαµάρωµα» καθυστέρησε φέτος περίπου 1 µήνα και που ακόµη δεν έχει λυθεί το θέµα µε τα εργατικά χέρια που θα χρειαστούν. Το κερασάκι στην πικρή τούρτα έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού, όπου εξάγεται το προϊόν.

  Γερµανία, Γαλλία και Ιταλία, έχουν κλειστή εστίαση λόγω πανδηµίας, προβληµατίζοντας τους παραγωγούς, οι οποίοι περιµένουν τον… «από µηχανής Θεό» µπας και αλλάξουν

τα δεδοµένα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-02-2021 10:22Νίκος

Πολλά τσιμπούρια στην πλάτη του αγρότη τόν έχουν φάει

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία