BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Στα αναχώματα βούλιαξε η αγροτική πολιτική

Τελικά, αντί για αθλητικά, καλύτερα να φορούσα γαλότσες.

48_101

18
0

Ο Σπήλιος, αφού τον ψάχνανε οι συντοπίτες αγρότες για το βούλιαγµα των καλλιεργειών τους από τον «Μπάλλο», αφού υποχώρησε η στάθµη βρέθηκε στην Αιτωλοκαρνανία για επιτόπιο έλεγχο επαναλαµβάνοντας το τροπάρι για άµεσες αποζηµιώσεις… Σηµειωτέον, ο κόσµος ειδικά στον κάµπο του Λεσινίου φώναζε για παντελή απουσία της κρατικής µηχανής και τον τοπικών αρχόντων την ώρα της… µάχης µε τα πληµµυρικά φαινόµενα πιο έντονα ελλείψει υποδοµών (αναχώµατα, αντιπληµµυρικά, φράγµατα κλπ). Πάντως, δροµολογούνται συσκέψεις, µελέτες, αναθέσεις έργων, κονδύλια από το Ανάκαµψης, αρκεί βέβαια να µην έρθει σύντοµα…νέα θεοµηνία.

  • Με κινέζικο κι αργεντίνικο αράπικο φιστίκι, αναµένεται να πληµµυρίσει η εγχώρια αγορά φέτος, µετά τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή που έχει υποστεί η ελληνική παραγωγή από το «Μπάλλο».
  • Στο νοµό Σερρών από τα περίπου 7.500 στρέµµατα, ζήτηµα να έχει αλωνιστεί λίγο πάνω από 5%, ενώ από την εναποµείνασα παραγωγή ένα µέρος της έχει, ήδη, σαπίσει.
  • Και το υπόλοιπο, αν ο καιρός δεν ευνοήσει, µε ήλιο και αέρα για να στεγνώσουν οι λάσπες, κινδυνεύει άµεσα και αυτό να χαθεί. Για ανάλογα προβλήµατα και σε Καλαµάτα – Πύργο, µιλούν µεταποιητές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία