BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η φτώχεια κάνει πανηγύρι και φέρνει ξεσηκωμό

Θα σπάσω τον καθρέφτη σου και μην ξανακοιτάξεις, φοβάμαι μην ξεμυαλιστείς κι απότομα αλλάξεις!

48_108

363
2
Βράζει ο αγροτικός κόσµος µε τον κεφαλικό φόρο που έρχεται µαζί µε τους λογαριασµούς της ∆ΕΗ. Όπως έλεγε παραγωγός -φίλος της στήλης- που του ήρθε στο λογαριασµό επιπλέον ποσό 4.000 ευρώ, από τη ρήτρα αναπροσαρµογής, δεν είναι δυνατό να περάσει στις πλάτες του απλού κοσµάκη η πολιτική της κυβέρνησης για τη µετάβαση της χώρας στην πράσινη ανάπτυξη. «Έπρεπε να τα βάλουν πρώτα κάτω, να δουν ποιο είναι το κόστος και πώς θα καλυφθεί και µετά να προχωρήσουν», µας είπε χαρακτηριστικά και σηµείωσε πως «η φτώχεια κάνει πανηγύρι, θα έχουµε ξεσηκωµό και δράµατα».
  • Το τεταµένο κλίµα από τις ενεργειακές εκρήξεις… αφορά όλη την περιφέρεια, ακόµη και τους νοµούς όπου φέτος έπεσαν κάποια χρήµατα, καθώς τα προϊόντα τους έπιασαν καλή τιµή, ενώ δόθηκαν αποζηµιώσεις και για τον παγετό, όπως έγινε στην Ηµαθία και στην Πέλλα, µε το ροδάκινο.

  •  «Τί να το κάνουµε; Όταν το πετρέλαιο έχει πάει στο 1,60 ευρώ το λίτρο, το ρεύµα έχει εκτιναχθεί στα ύψη και τα λιπάσµατα είναι απλησίαστα» ανέφερε παραγωγός από τη Βέροια µε πολλά χιλιόµετρα παρουσίας στις κινητοποιήσεις.

  • «Από τη µια τσέπη µπήκαν και από την άλλη θα βγουν, χωρίς να πάρουµε χαµπάρι. Ο καινούριος χρόνος είναι δύσκολος», συνέχισε ο ίδιος.

     

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

18-02-2022 11:59Ζωή

"Φωνή βοώντος εν τη ερήμω"

Απάντηση

06-01-2022 20:41ΑΓΡΟΤΗΣ

Καλά να μας κάνουν ακολουθούν τον Γιωργάκη πράσινη ανάπτυξη για τους καρχαριες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία