Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

22-35a_10

Ζυµώσεις για µια ανοδική αντίδραση στην αγορά σιτηρών της ΕΕ διαβλέπουν αρκετοί συντελεστές, έπειτα και από την πρόσφατη δραστηριότητα που πυροδότησε η ζήτηση ποιοτικών ποσοτήτων από τους εγχώριους µύλους.

Screenshot_2023-11-27_at_19_32_10

Δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας στις περισσότερες αγροτικές περιοχές, καθώς στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Θεσσαλία, έχει προστεθεί το τελευταίο διάστημα και η πίεση που ασκείται σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την υποχώρηση των τιμών σε προϊόντα αιχμής, όπως είναι το βαμβάκι, το καλαμπόκι και ο ηλίανθος.

Cotton_spinning_3

Oριακά κινείται ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων με κέρδη 0,9%, ενώ αντίθετα ο δείκτης εμπορευμάτων υποχώρησε σημαντικά -4,92% στην τελευταία καταγραφή της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία γίνεται εκτίμηση σταθεροποίησης των τιμών για τα σιτηρά, ενώ από την άλλη αναμένονται πιέσεις για τις τιμές βάμβακος.

A_2-x-Sukup-drying-silos-1000t-C_Limestone-Farming-Co

Με την εκτίμηση ότι οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν και με μια τιμή στόχο τουλάχιστον 220 ευρώ ο τόνος θα ξαναβγεί τις επόμενες εβδομάδες η ΕΑΣ Ορεστιάδας στην αγορά για τη διάθεση 14.000 τόνων καλαμποκιού.

22-35_46

Ρυθµό φαίνεται ότι βρίσκει η εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου καθώς συνεχίζεται η συγκοµιδή ελιάς στα βασικά παραγωγικά κέντρα της Μεσογείου, όσο η διόρθωση των προηγούµενων εβδοµάδων επιβραδύνεται µιας και τα νέα επίπεδα τιµών ενεργοποίησαν τη ζήτηση.

36_pin_80

Τιµές κάτω των 60 λεπτών για το σύσπορο βαµβάκι προσφέρεται ξανά στις περισσότερες περιπτώσεις των εκκοκκιστηρίων, παρά το γεγονός ότι το κλίµα στη διεθνή αγορά δείχνει βελτιωµένο έπειτα από µερικές θετικές ειδήσεις από το οικονοµικό επιτελείο των ΗΠΑ.

Proveio-gala

Σε μια καλή συμφωνία στο Λιβάδι Ολύμπου και τους συνεταιρισμένους αιγοπροβατοτρόφους της Ελασσόνας προσβλέπει ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας ως μια αποφασιστική κίνηση βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης των παραγωγών.

grain-export

Τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία και ιδίως στο πολυσύχναστο λιμάνι του Μπάρι, οι ιταλικές αρχές διενεργούν αυστηρούς ελέγχους σε φορτωμένα καράβια, αλλά και σε άδεια αναζητώντας τα σιλό στα οποία κατευθύνθηκε το φορτίο τους. Αρχές Νοεμβρίου, ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα ανακοίνωσε ένα εντατικό πλάνο ελέγχων σε εισαγώμενα σιτηρά, που αφορά τόσο τις ποιοτικές προδιαγραφές όσο και τις προελεύσεις των εμπορευμάτων.

22-35_pin_64

Ένα πιο αποφασιστικό κύµα διόρθωσης αναµένει για το 2024 η Rabobank, µε την ετήσια έκθεση µε τις προβλέψεις για τις προοπτικές των αγορών να προοιωνεί προσγείωση των τιµών για τα περισσότερα αγροτικά εµπορεύµατα.

35_16

Στην πρόβλεψη ότι ο πληθωρισμός τροφίμων θα υποχωρήσει από το νέο έτος, καθώς οι τιμές βασικών προϊόντων όπως ζάχαρη, καφές, καλαμπόκι υποχωρούν λόγω αυξημένης προσφοράς προέβη η Rabobank.

vamvaki_site_9

Με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου 2023 να βρίσκονται μερικές ημέρες πριν από τη λήξη τους, το συναλλακτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον Μάρτιο του 2024 στο χρηματιστήριο βάμβακος της Νέας Υόρκης, με την αγορά να σημειώνει μια ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά εξαμήνου της προηγούμενης εβδομάδας, σε μια εξέλιξη που επιτρέπει την επαναπροσέγγιση των 60 λεπτών το κιλό για το ελληνικό σύσπορο.

Screenshot_2023-11-14_at_13_20_23

Κατά 17% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού (δείκτης εκροών) στη γεωργία τον Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ μείωση κατά 1,5% σημείωσαν οι δαπάνες (εισροές) κατά το αντίστοιχο διάστημα.

13_19

Στα 8 µε 8,50 ευρώ το κιλό τοποθετείται τις τελευταίες ηµέρες η εγχώρια αγορά ελαιολάδου στα βασικότερα παραγωγικά κέντρα της χώρας, µε την τάση στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι πτωτική και τους περισσότερους εµπλεκόµενους στο εµπόριο να εκτιµούν πως οι τιµές τείνουν προς µια σταθεροποίηση στο σηµερινό εύρος.

12_pin_23

∆ιαδοχικά κλεισίµατα µε απώλειες γύρω στο 1% ανά ηµέρα συνεδριάσεως, έχουν πιέσει τη διεθνή τιµή βάµβακος σε νέο χαµηλό περιόδου, µε τον χρηµατιστηριακό δείκτη να προσεγγίζει πλέον τα 75 σεντς ανά λίµπρα, το τελευταίο επίπεδο αντίστασης πριν η αγορά να βρεθεί σε νέες περιπέτειες.

vamvaki_site_8

Διαδοχικά κλεισίματα με απώλειες γύρω στο 1% ανά ημέρα συνεδριάσεως, έχουν πιέσει τη διεθνή τιμή βάμβακος σε νέο χαμηλό περιόδου, με τον χρηματιστηριακό δείκτη να προσεγγίζει πλέον τα 75 σεντς η λίμπρα, το τελευταίο επίπεδο αντίστασης πριν η αγορά βρεθεί σε νέες περιπέτειες.

22-35_pin_62

Άνοδο τιµής και «φλερτ» ακόµη και µε τα 6 ευρώ το κιλό, δείχνουν τα πρώτα σηµάδια για τη φετινή εµπορική σεζόν στον ελληνικό καπνό, µε την καλλιέργεια, παρόλα αυτά, να συνεχίζει την πορεία συρρίκνωσης και να δείχνει πως, χρόνο µε το χρόνο, το… «τσιγάρο της αργοσβήνει».

shutterstock_1573761448

Οι τιμές για τον χυμό πορτοκαλιού αυξήθηκαν στις διεθνείς αγορές καθώς η περιορισμένη παραγωγή πορτοκαλιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Μεξικό έχει σκορπίσει τους αγοραστές σε κέντρα παραγωγής που δεν βρίσκονταν ως τώρα στους καταλόγους τους, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του freshplaza.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία