BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

eksagwges-aktinidion-asia

Μέχρι τις 31 Μαΐου καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για φυτοϋγειονομική πιστοποίηση οι εξαγωγικοί φορείς που θέλουν να προωθήσουν νωπούς καρπούς ακτινιδίων κατά την εξαγωγική περίοδο 2024-2025, στην Κίνα, στη Νότια Κορέα και στην Ταϊλάνδη.

sitari-times-sitari-aprilios

Η ξηρασία δείχνει ξανά τα δόντια της σε πολλές αγροτικές περιοχές και ειδικά πέριξ της λεκάνης της Μεσογείου, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται εβδομάδα την εβδομάδα στις τιμές που καταγράφουν τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων και εν προκειμένω η αγορά της Φότζια σε ότι αφορά στο σκληρό σιτάρι.

timh-sklhrou-logo-mesh-anatolh

Στάση αναμονής τηρούν οι εμπλεκόμενοι στις αγορές αγροτικών εμπορευμάτων μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Μέση Ανατολή, κάτι που επικυρώνουν και οι δείκτες στα χρηματιστηριακά ταμπλό, με την εβδομάδα συναλλαγών που ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου να αποτυπώνει μια πλαγιοκαθοδική διστακτικότητα στις τιμές.

sodia-sklhro-sitari-2024

Με τιµές υψηλότερες από αυτές που διαπραγµατεύονται τα ποιοτικά σκληρά σιτάρια στις αγορές της Ελλάδας και της Ιταλίας προµηθεύτηκε προ ολίγων ηµερών η Τυνησία 50.000 τόνους, σε µια εξέλιξη που εναρµονίζεται µε τις πρόσφατες ανοδικές διακυµάνσεις στο διεθνές εµπόριο, η οποία ωστόσο, δύσκολα µπορεί να αποτελέσει από µόνη της ένδειξη αντιστροφής της τάσης προς ένα περιβάλλον υψηλότερων τιµών.

sitari_agora_10-04-24

Οι συνθήκες της σκληρού σίτου σε διεθνές επίπεδο εισέρχονται σε μια πολύπλοκη φάση, στην οποία τα πραγματικά δεδομένα και οι προβλέψεις αλληλοεπικαλύπτονται χωρίς να προσφέρουν ενδείξεις για την κατεύθυνση των τιμών της νέας σοδειάς.

sparaggi-times

Διατηρείται για λίγες ακόμα εβδομάδες το εμπορικό παράθυρο για την εξαγωγή σπαραγγιού στην Κεντρική Ευρώπη, όσο η Γερμανία και η Γαλλία δεν προβαίνουν εντατικά σε κοπές.

aneparkeis-futeuseis-HPA-susporo

Λιγότερες κατά 200.000 εκτάρια αποτυπώνονται οι εκτάσεις που θα καλλιεργηθούν µε βαµβάκι στις ΗΠΑ έναντι των αρχικών εκτιµήσεων της αγοράς, µε τη χρηµατιστηριακή τιµή ωστόσο να πιέζεται, αφού σε κάθε περίπτωση καταγράφεται µια στρεµµατική αύξηση της τάξης του 4% συγκριτικά µε την περσινή χρονιά.

emporeymata_site_3

Σοβαρές ενδείξεις βελτίωσης του εμπορικού σκηνικού στην ευρωπαϊκή αγορά σκληρού σίτου δίνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το εμπόριο ωστόσο να παραμένει επιφυλακτικό ως προς τη δυναμική των εξαγωγών της νέας εμπορικής περιόδου, αν και τα φυσικά αποθέματα δεν είναι ακόμα τέτοια που να επιτρέπουν ισχυρότερες πιέσεις στις τιμές από αυτές που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Sitari-agora-27-03-24

Με εκκωφαντικό τρόπο αποτυπώνει η τελευταία λίστα τιμών σκληρού σίτου στη Φότζια το βαθμό στον οποίο ήταν υπερπουλημένη η αγορά, με την πρώτη ποιότητα να ανακάμπτει κατά 15 ευρώ ανακαταλαμβάνοντας το επίπεδο των 335 ευρώ ο τόνος.

deltio-timon-pireos-martios-trapeza-pireos

Βελτιωμένες προοπτικές για τις τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων καταγράφει το τελευταίο Δελτίο Τιμών της Τράπεζας Πειραιώς, σε μια αποτύπωση που δείχνει ότι πιθανά οι αγορές άγγιξαν τα χαμηλά του εύρους με τα περισσότερα περιθώρια να γέρνουν υπέρ της ανόδου.

ntomata-times-Aprilio

Συγκρατηµένη αισιοδοξία επικρατεί στα παραγωγικά κέντρα της Κρήτης σχετικά µε τη ζήτηση ντοµάτας ενόψει της επικείµενης πασχαλινής περιόδου, µε τις καθαρές τιµές για τη θερµοκηπιακή α’ ποιότητας να παίζουν µεταξύ 1,20 και 1,30 ευρώ το κιλό τις τελευταίες ηµέρες, ενώ οι υπόλοιπες εµπορεύονται µεταξύ 80 λεπτών και 1,10 ευρώ το κιλό.

times-sklhro-agronews

Σταθεροποίηση στα χαµηλά του εύρους τουλάχιστον µέχρι τα τέλη Απριλίου αναµένουν για το σκληρό σιτάρι οι αγοραστές και αναλυτές στην ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών, έπειτα από ένα ακόµα βήµα διόρθωσης στις 19 και 20 Μαρτίου, που έχει κατεβάσει στην περιοχή των 320 ευρώ την τιµή για την πρώτη ποιότητα.

kalampoki-vamvaki_site

Κάθε άλλο παρά χαμηλού προσόδου καλλιέργειες αποδεικνύονται το βαμβάκι και το καλαμπόκι, όπως δείχνει αναλυτικό κοστολόγιο, βασισμένο στις σημερινές τιμές της αγοράς, σε μια σοβαρή ανάλυση που δείχνει ότι ακόμα και σε συνθήκες χαμηλών πτήσεων στις αγορές, εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς τους.

dasmo-95-euro-tonos-mploko-rwsika-sithra

Το κλείσιμο στοιχημάτων υπέρ μιας περαιτέρω πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σιτηρών επιτάχυναν οι διαρροές που θέλουν τις Βρυξέλλες να εισάγουν δασμό 95 ευρώ στις εισαγωγές δημητριακών από την Ρωσία και τη Λευκορωσία, σε μια απόφαση που λόγω μεγεθών, φαίνεται πως θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις φυσικές αγορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία