BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Kινητικότητα και νέες πωλήσεις στο σκληρό

Στην αγορά µας συνεχίζονται οι πωλήσεις σκληρού σίτου προς εξαγωγή στα ίδια επίπεδα µε την προηγούµενη εβδοµάδα, στα 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας κυρίως για τις µέτριες ποιότητες.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

30
0
Παράλληλα ολοένα και ανανεώνεται το ενδιαφέρον από την τουρκική αγορά, χωρίς όµως για την ώρα να έχουν ακουστεί νέες πωλήσεις. Τα αποθέµατα µας δεν είναι τόσο πολλά, µε αποτέλεσµα οι ίδιες ζητήσεις να ανακυκλώνονται στους ίδιους πωλητές, γεγονός το οποίο εντείνει την ανοδική τάση των τιµών στην εσωτερική αγορά. Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν είχαµε αλλαγές για τρίτη συνεχόµενη εβδοµάδα. Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 300-305 ευρώ ο τόνος.

Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, οι τιµές παρέµειναν σταθερές στα 270 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Αντιθέτως, στον Καναδά, οι δυνατές φορτώσεις / εξαγωγές ανεβάζουν ακόµα περισσότερο τις τιµές.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, το πρόσφατο USDA report ήταν αρνητικό για τις τιµές καθώς ανακοινώθηκαν σαφώς µεγαλύτερα αποθέµατα από τα αναµενόµενα (κυρίως για το καλαµπόκι). Ειδικότερα, η τελευταία έκθεση προσφοράς / ζήτησης δηµητριακών διέκοψε τον υπερ-ενθουσιασµό που υπήρχε, προκαλώντας µαζικές ρευστοποιήσεις προς αποκόµιση κερδών. Ανακοινώθηκαν φετινά αποθέµατα που ήταν υψηλότερα των εκτιµήσεων (ειδικά για το καλαµπόκι) και λόγω της µεγάλης µεταβλητότητας της εποχής οι τιµές άρχισαν να καταγράφουν σηµαντική διόρθωση. Παρόµοια ήταν και η εικόνα στη Γαλλία, µε τις τιµές για τα συµβόλαια Μαρτίου να κυµαίνονται στα 221 ευρώ ο τόνος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία