
Στα πλαίσια των ΠροΒοροινών Εκδηλώσεων Τα ΒορΟινά - Voroina - Οίνοι Βορείου Ελλάδος - Wines of North Greece, το Domaine Porto Carras - Κτήμα Πόρτο Καρράς και το UMA Chefs Home Experience (uma) σας προτείνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό δείπνο την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00. Το δείπνο θα συνδυάσει 7 (5+2) διαφορετικές εκφράσεις της ποικιλίας Λημνιό, μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες αμπέλου στον κόσμο, με 5 ευφάνταστα δημιουργικά πιάτα από τον chef Ανδρέα Κλαυδιανό.
Το Λημνιό, στο οποίο αναφέρονται ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος και ο Πολυδεύκης, καλλιεργήθηκε ως οινοποιήσιμη ποικιλία της αμπέλου για πρώτη φορά στο Κτήμα Πόρτο Καρράς το 1968 για να ευδοκιμήσει και να δώσει ένα υπέροχο φρούτο που απολαμβάνουμε ως μονοποικιλιακό οίνο αλλά και σε συνοινοποίηση με άλλες ποικιλίες.
Το 1971 το Κτήμα Πόρτο Καρράς πειραματίστηκε με το Λημνιό και το συμπεριέλαβε στο θρυλικό Chateau Porto Carras, μία από τις πλέον εμβληματικές ελληνικές ετικέτες, παγκοσμίου φήμης και κύρους, για να ενισχύσει καταλυτικά το κλασικό μπορντολέζικο blend της από Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot. Με το πέρασμα των ετών και έχοντας πλέον συλλέξει σημαντικά στοιχεία για την ποικιλία και τη δυναμική της, αποφασίζεται η δημιουργία της ετικέτας του ερυθρού ξηρού μονοποικιλιακού οίνου Λημνιό, το γνωστό Limneon.
Σήμερα το Κτήμα Πόρτο Καρράς, εξακολουθεί να πρωτοπορεί διεθνώς στην καλλιέργεια και τη δημιουργία εκλεκτών οίνων με Λημνιό, έχοντας επινοήσει νέες εκφράσεις του σε αφρώδεις οίνους, σε blanc de noir οινοποίηση, ακόμη και σε φυσικώς γλυκύ οίνο από λιαστά σταφύλια.
Όλα αυτά θα συνδυαστούν με το πολύ ιδιαίτερο μενού που επιμελείται ο chef Ανδρέας Κλαυδιανός, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο UMA Chefs Home Experience, έναν εκπληκτικό χώρο, μοναδικό στη χώρα μας, ειδικά φτιαγμένο για όσους αναζητούν την εμπειρία που μπορεί να τους προσφέρει ένα ξεχωριστό γεύμα.
ΜΕΝΟΥ
1o ΠΙΑΤΟ
Amuse bouche: Macarons με κρέμα τυριού αρωματισμένη με lemon balm και καπνιστό σολομό
Yliana Sparkling (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Λημνιό Blanc De Noir)
2o ΠΙΑΤΟ
Roasted Squid: Φρέσκο καλαμάρι μαριναρισμένο με βότανα της ελληνικής γης. Σερβίρεται με sauce verde και φρέσκια σαλάτα.
Chateau Le Grand Blanc 2016 (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Λημνιό Blanc De Noir)
3o ΠΙΑΤΟ
Conchiglioni rigati: Γεμισμένα με φρέσκιες γαρίδες και Chimichuri. Σε σάλτσα από μπίσκ αστακού.
Limneon 2016 (100% Λημνιό)
4ο ΠΙΑΤΟ
Pork tenderloin: Χοιρινό φιλέτο επάνω σε πλιγούρι εμπλουτισμένο με φρέσκα λαχανικά και ψητό μανούρι
Chateau Porto Carras 2008 (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό)
5ο ΠΙΑΤΟ
Kunafa: Παραδοσιακή συνταγή με σιροπιασμένο κανταΐφι και Αγελαδινό τυρί. Πασπαλισμένο με φυστίκια Αιγίνης.
Poem 2016 (100% Λημνιό)
UMA Chefs Home Experience
Οδός Ελευθερίας, Πανόραμα-Θέρμη (κοντά στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ΟΤΑ Θέρμης), Τ. 694 0666 455
Πληροφορίες & χάρτης: http://uma-chefshome.gr/
Κόστος συμμετοχής: 35€
Αριθμός θέσεων: 20
Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων