BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ο διεθνής διαγωνισμός Τυριού στο Οβιέδο το Νοέμβριο του 2021

Ο διεθνής διαγωνισμός για την απονομή των βραβείων καλύτερου τυριού στον κόσμο «World Cheese Awards» στο Οβιέδο της Ισπανίας, θα πραγματοποιηθεί το 2021.

US-cheese-takes-top-spot-at-World-Cheese-Awards-2019

81
0

Το «Guild of Fine Food» ανακοίνωσε ότι τα «World Cheese Awards» δεν θα πραγματοποιηθούν στην Ισπανία φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 -6 Νοεμβρίου 2021. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στη 33η έκδοση του και θα συγκεντρώσει την παγκόσμια κοινότητα τυριών στο Palacio de Exposiciones y Congresos του Οβιέδο ένα χρόνο αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τυριού Asturias Paraíso 2021.

Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων μεταξύ του Guild of Fine Food, του Πριγκιπάτου των Αστουριών, του Δημοτικού Συμβουλίου του Οβιέδο και του Instituto del Queso, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κριτών, των διοργανωτών και του κοινού, διατηρώντας παράλληλα την μοναδική φύση του ανταγωνισμού και επιτρέποντας στην περιοχή να αξιοποιήσει στο έπακρο τη στιγμή της παγκόσμιας προβολής. Το Οβιέδο θα είναι για να φιλοξενήσει κριτές από περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες, τυριά από έξι ηπείρους και φίλους των τυριών από κάθε γωνιά του πλανήτη, για τέσσερις μέρες στο κέντρο του τυριού, οπότε οι διοργανωτές θεώρησαν ότι θα έπρεπε να δοθεί στην πόλη την ευκαιρία να ανακάμψει και να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση ως καταλύτη για την αναζωογόνηση των εστιατορίων, των παραγωγών τροφίμων και της τουριστικής βιομηχανίας.

Έχοντας διερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τη διοργάνωση των World Cheese Awards σε κάποια μορφή φέτος και παρέχει μια πολύ απαραίτητη ώθηση στους τυροκόμους παντού, το Guild of Fine Food έχει αποφασίσει ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από θέματα υγείας και ασφάλειας θα διακινδυνεύσουν να διακυβεύσουν τα απαράμιλλα χαρακτηριστικά του Εκδήλωση. Με ανθρώπους και θέση στην καρδιά του, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ εκπαιδευμένων ουρανίσκων από πάνω από 30 έθνη, έχει ληφθεί η απόφαση να καθυστερήσει η επίσκεψη της εκδήλωσης στην Αστούριας και να δεσμευτεί να διοργανώσει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μόνο στον κόσμο για τυριά τη δόξα του, το 2021.

Ο John Farrand, διευθύνων σύμβουλος του Guild of Fine Food, διοργανωτές των World Cheese Awards, σχολίασε: «Με λυπάμαι βαθιά να κάνω αυτήν την ανακοίνωση, σε μια εποχή που οι μικροί τυροκόμοι έχουν ανάγκη να αναδειχθούν, αλλά κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα εμείς, έπρεπε να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τους οικοδεσπότες μας, τον ίδιο τον ανταγωνισμό και κατ 'επέκταση, τους τυροκόμους που βασίζονται σε αυτό για να βάλουν τα προϊόντα τους σε μια παγκόσμια σκηνή. Κάθε χρόνο, ενώνουμε την παγκόσμια βιομηχανία τυριών σε μια πόλη και αφήνουμε μια διαρκή κληρονομιά, αλλά για προφανείς λόγους δεν είναι σωστό να κινητοποιήσουμε τον κόσμο των τυριών σε τόσο μεγάλη κλίμακα αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η μοναδική φύση των «World Cheese Awards» θα διακυβευόταν στις τρέχουσες συνθήκες. Δεσμευόμαστε να εκπαιδεύουμε 250 κριτές και χιλιάδες επισκέπτες μας για μια νέα περιοχή ή χώρα τυριού κάθε χρόνο, ενώ διδάσκουμε σε χιλιάδες καταναλωτές για το τυρί με χειροτεχνία κατά τη διάρκεια των διδασκόντων γευμάτων, οπότε με όρια στην προσωπική αλληλεπίδραση, η ίδια η ουσία της εκδήλωσης θα ήταν υπονομευμένο. Αυτή η υπέροχη συλλογή τυριών δεν βρίσκει μόνο το κορυφαίο τυρί του κόσμου, αλλά κάνει επίσης επιχειρηματικές δραστηριότητες, επεκτείνει δίκτυα, επικοινωνεί με φίλους και φωτίζει το επίκεντρο της πόλης υποδοχής και των γαστρονομικών διαπιστευτηρίων της. Η κρίση του κορωνοϊού έκανε τα World Cheese Awards ακόμη πιο σημαντικά για τον λαό της Αστούριας, γι 'αυτό οφείλουμε στην περιοχή να κάνει τον διαγωνισμό με στυλ. "

Ο Luisa Villegas, διευθύνων σύμβουλος του Instituto del Queso, διοργανωτές του International Cheese Festival, πρόσθεσε: «Αφού αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αισθανόμαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ πιο ευεργετικό για το Πριγκιπάτο των Αστουριών να καθυστερήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Τυριών για ένα έτος και να το αναπτύξουμε όπως αρχικά προγραμματίσαμε, επιτρέποντάς μας να επιτύχουμε τους στόχους που θέτουμε. Μετά την κρίση COVID-19, έχουμε πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη έναντι της περιοχής να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της εποχής μας, καθώς φιλοξενούν τα World Cheese Awards και η αναβολή μας προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία να τοποθετήσουμε τον Oviedo στην καρδιά του κόσμου των τυριών για ένα ολόκληρο το επιπλέον έτος. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα του φεστιβάλ και θα έχουμε μεγάλα σχέδια για τους επόμενους μήνες, με στόχο τη συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη του τομέα των γεωργικών τροφίμων. Έχουμε ένα χρόνο να συνεργαστούμε για το καλό των Αστουριών, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη που χρειάζονται τόσο όλοι οι τομείς των επιχειρήσεων και της παραγωγής. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. "

Τα World Cheese Awards θα αποτελέσουν μέρος του Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021, που θα πραγματοποιηθεί στο Palacio de Exposiciones y Congresos στο Οβιέδο της Ισπανίας μεταξύ 3 και 6 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Sam Brice at Freshly Ground PR

+44 (0) 7961 635960

sam@freshlygroundpr.co.uk

Tortie Farrand at the Guild of Fine Food

+44 (0) 1747 825200

tortie.farrand@gff.co.uk

Παγκόσμια βραβεία τυριών

 

Μια σταθερή ημερομηνία στο ημερολόγιο κάθε λάτρη των τυριών, τα World Cheese Awards φέρνουν σε επαφή τους τυροκόμους, τους λιανοπωλητές, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τους κριτές τροφίμων παγκοσμίως για πάνω από τρεις δεκαετίες, σε έναν εορτασμό της παράδοσης, της καινοτομίας και της αριστείας στο τυρί. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση μόνο για τυριά στον κόσμο, υποστηρίζοντας τους καλύτερους τυροκόμους στον κόσμο, από μικροσκοπικούς τεχνίτες έως παγκόσμια βαρέων βαρών.

Οι κριτές εργάζονται σε ομάδες τριών έως τεσσάρων, προσδιορίζοντας τυχόν τυριά που αξίζουν ένα βραβείο Χάλκινο, Ασημένιο ή Χρυσό. Αξιολογούν την εμφάνιση, την αίσθηση, τη μυρωδιά και τη γεύση κάθε συμμετοχής, βαθμολογώντας πτυχές όπως η εμφάνιση, καθώς και το άρωμα, το σώμα και την υφή του τυριού, με την πλειοψηφία των βαθμών να απονέμονται για γεύση και αίσθηση στο στόμα. Στη συνέχεια, κάθε ομάδα χαρακτηρίζει ένα εξαιρετικό τυρί ως το Super Gold από το τραπέζι τους. Αυτά τα τυριά είναι τα καλύτερα στον κόσμο και κρίνονται για δεύτερη φορά από την Super Jury από 16 διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες, που ο καθένας επιλέγει ένα τυρί για να κερδίσει στον τελικό γύρο της κριτικής. Το Super Jury, που εκπροσωπεί και τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, συζητά έπειτα το τελικό 16 μπροστά από ένα ζωντανό καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, προτού επιλέξει το World Champion Cheese ζωντανά στην τηλεόραση WCA.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία